Конспект музичного заняття "Зустріч з Котигорошком"

Про матеріал
Дане заняття розраховане для дітей старшого дошкільного віку. Основна мета закріпити знання про жанри музики, знати та вміти їх розрізняти, а допоможе в цьому Котигорошко та його друзі славні козаки.
Перегляд файлу

 

«Зустріч з Котигорошком»

Конспект музичного заняття

 для старшого дошкільного віку

 

До музичної зали, в супроводі бадьорої  музики, один за одним заходять діти, та вишиковуються півколом. Виконують музичне привітання «Добрий день»

Музкерівник: Так, сьогодні дійсно добрий день, адже я отримала для нас з вами листа, від маленького але дуже хороброго хлопчика  Котигорошка, що ж почитаємо що  він нам пише…

Шановні вихованці дитячого садка «Казка», групи «Колобок». Хочу запросити вас до себе у гості.

 Ви всі дружно поспішайте,

 через  гори і луки –

 прошу, ви часу не гайте,

вас зустріну залюбки.

                                      Котигорошко.

Музкерівник: малята, а як же нам добратися до нього, як ви гадаєте на чому можна вирушити у подорож

Відповіді дітей – на машині, на потязі, на літаку, на автобусі…

Музкерівник: А я пропоную нам поїхати на автобусі…

Логоритмічна вправа «Автобус»

На мольберті виставляються три хатинки. Будинки складаються з двох частин. Верхня – дах червоного, синього та зеленого кольору. Нижня частина малюнок із зображенням козака, що крокує, співає, танцює.

Музкерівник: Ой малята мені здається ми заблукали, але подивіться які будиночки нам стрілись по дорозі, а живуть в них друзі Котигорошка  славні козаки. Зверніть увагу на ці будинки,  - чи однакові вони?

  • що їх різнить?

А ще зверніть увагу на козаків – один полюбляє співати, інший танцювати і ще один крокувати. А тепер назвіть мені основні три  музичних жанри які ви вже знаєте.

Відповіді дітей – пісня, танець, марш.

Музкерівник: Тож я хочу запропонувати пограти у цікаву гру, яка називається  «Музичні хатинки» я вам роздам картки синього, червоного та зеленого кольорів і коли буде звучати музика пісня, чи то танець або марш а ви, діти, піднімаєте картку відповідного кольору синій – танок;

                                                                                       червоний – спів;

                                                                                        зелений – марш.

Музично – дидактична гра «Музичні хатки»

Музкерівник:  А тепер нам потрібно дізнатися у козаків, де нам знайти Котигорошка? Але вони говорть, що допоможуть нам і покличуть свого товариша лише тоді, коли ми заспіваємо їм гарну пісню.

Розспівка «Баба Яга»

Пісня «Чому сумує осінь»

Музкерівник: Подивітся, діти, козачата виконали свою обіцянку. Ось і Котигорошко.

Зявляється іграшка Котигорошко.

Діти, Котигорошко дуже радий, що ви завітали до нього в гості. Він приготував вам подарунок (розкриваю на столику музичні інструменти)Ось ці музичні інструменти. Але перш ніж ми будемо на них грати, Котигорошко дуже хочеться потанцювати веселенький таночок, ну що  ж давайте но не нудьгувати а веселеньку польку танцювати.

Танець Полька

Музкерівник: Дякую, вам друзі малята – ви Котигорошко славно порадували своїм таночком, а тепер час і йому подарувати вам радість, швидко інструменти розбирайте і будемо у Оркестр грати.

Музична гра «Оркестр»

Музкерівник: Діти, Котигорошко такий задоволений що ви такі веселі і розумні, що вирішив вам подарувати ось цей дзвоник, але цей дзвоник не простий,а чарівний. Тому зараз кожен із вас буде ним дзвеніти і бажати один одному щось гарне і приємне. І ці побажання обов’язково здійсняться. І на такій приємній нотці ми завершуємо наше заняття.

Діти співають До побачення, стають один за одним та йдуть у групу…

docx
Додав(-ла)
Біла Лілія
Додано
24 березня 2023
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку