Конспект "Подорож поросят"

Про матеріал

Конспект гімнастики пробудження + безпека, з використанням стендового театру "Подорож поросят". Старша група

Перегляд файлу
  1. Тиха музика з казки.
  2. Розпочнемо казку.

Проектор на стелі осінь в лісі

На галявині в лісочку, на невеличкому горбочку жили братики поросятка гарні працьовиті малятка. Вони старанно працювали, все до зими готували. Листячко жовте згортали, гілочки збирали і пічку собі майстрували. Як прийде вже зима, не злякає холодом вона.  Але сонечко ще гріє, за маляток радіє. Поросятка як зігрілись, у клубочок загорнулись  й оченята у всіх закрились. Вони міцно-міцно спали, але очі відкривали. (гімнастика пробудження для очей: діти відкривають і закривають очі, повторити 6-8 разів) Ось закрили, знову відкрили, знов закрили і відкрили. Так їх сонечко будило, оченята їм відкрило.

Поросята потягнулись і йому усміхнулись. (в.п. лежачи на спині, ноги разом, руки вздовж тулуба: 1. – підняти руки вгору, потягнутися; 2. – повернутися у в.п., повторити 6-8 разів)

А сонечко з ними грається, вліво і вправо повертається. (в.п. лежачи на спині, ноги разом, руки вздовж тулуба: 1. – повернутись на правий бік, руки під щічку; 2. – повернутись у в.п.; 3. – повернутись на лівий бік, ніжки зігнути в колінах, руки під щічку; 4. – повернутись у в.п.; вправу повторити 6-8 разів )

Час малятам умиватися та до роботи повертатися. (в.п. лежачи на животі, руки вперед, ноги разом: 1- підняти тулуб, 2 – «умили» мордочки; вправу повторити 6-8 разів). Хвостиками ми махали і друзів звеселяли (в.п. -  стоячи на колінах з упором на руки: 1 – прогнутися у спині, підняти голову догори; 2-3 – повороти таза ліворуч-праворуч; 4 – в.п. повторити вправу 6-8 раз). Поросятка вже  втомилися, сіли та й ніжками погралися (в.п. – сидячи, з упором на кисті рук: 1 – підняти праву ногу, 2 – опустити ногу, 3 – підняти ліву ногу, 4- в.п. ).

Наші малята незвичайні , і мають вони квіти унікальні. Квіти гарні, запашні, заспокійливі вони  (в.п. – діти сидячи на ліжку, ноги опущені вниз, в руку взяти квітку (арома): 1 – квітку до носика підносимо, носиком вдихнули, ротиком видхинули; 2 – в.п.; 3 – 4 те саме). Квіти поклали під подушку.

Ось прокинулись малята, а тому нам час весело гратись.

     Стали на ніжки і стали гадати

Та в різні боки себе нахиляти. ( в.п. стоячи, ноги нарізно, руки на апоясі : 1- нахили в праву сторону, 2 – в.п.. 3 – нахил в ліву сторону, 4 – в.п.).

Поросята в нас малята, вміють ручки підіймати

Праву ручку підняли і масаж розпочали (в.п. – ноги нарізно, руки опущені, 1 – підняти праву руку, 2 – масаж руки від плеча до кисті рук, 3 – від кисті рук до плеча, 4 – в.п., 5-8 – те ж саме лівою рукою).

Ось  у нас веселі лапки-ручки, масажують гарно лапки-ніжки (в.п. ноги нарізно, руки опущені, 1 – руки зігнути в ліктях перед собою, 2 – нахилитися, масаж від поясу до пальців ніг, 3 – масаж від пальців ніг до поясу, 4 – в.п. )

Поросятка працювали, ніжки, ручки масажували, і веселий таночок розпочали (в.п.- стоячи, руки на поясі, 1- повернутись вправо присісти, 2 – в.п. , 3 – повернутись вліво, присісти, 4 – в.п.)

Ну що малята ви готові, вирушати далі знову?

Але перш ніж вирушати, час поросяток спатки покласти.

З ручки рукавичку ви знімайте, і в малят повертайтесь. Один, два , три в діток ти перетворись. (діти знімають рукавички і кладуть під подушку)

А дороги тут немає, і ми мабуть заблукали.

Але ви стривайте та на лісову галявину поглядайте.

Вовчик братик, давній друг поросяток, дорогу знає та правил усіх навчає.

Вовк: Руху правила єдині, їх повинні поважати, знати їх усі повинні – і дорослі і малята. Добрий друг наш – знак дорожній, ставиться не так собі. Як подружиться з ним кожен, допоможе він тобі . (дитина розказує як вовк) Показ дорожніх знаків, назвати їх.

А щоб краще запам’ятати, потрібно кермо в руки брати, правила вивчати та долоні масажувати (діти беруть кермо, масаж долонь)

Що ж малята, поспішайте та правил дорожнього руху запам’ятайте!

Вовк: А я доріжку свою маю і вас з радістю проводжаю;

У автомобілі ви сідайте та в подорож вирушайте.

(малята з кермом вирушають по доріжці здоров’я )

У машину я сідаю, і в дорогу вирушаю.(шикування в колону один за одним, ходьба звичайна)

Міцно я кермо тримаю (масаж долонь. Рулі з природного матеріалу: шишок, горіхів, жолудів), рух потроху починаю(ходьба звичайна) на носочки підіймаюсь (ходьба на носках) і на п’ятки опускаюсь  (ходьба на пятках)

(ходьба на зовнішній стороні та на внутрішній стороні ноги)

Зупинився, бо червоний загорівся…Пішоходів пропускаю і зелений я чекаю.

Ми кермуємо направо, добре знаєм свою справу (ходьба боком приставним кроком вправо);Знов рівнесенько ми їдемо, правила дорожні не забудемо вичайна ходьба) Ми кермуємо вже вліво, усміхаємось щасливо (ходьба боком приставним кроком вліво).

Враз малята зупинились, на колеса подивились.

А колеса поздувались.

Та не стали всі сумувати, а почали колесо качати:

Дружно в коло всі ставайте, і колеса накачайте!

Раз вдихнули ми повільно і подули сильно-сильно. (діти за допомогою трубочки та кульки «качають» своє колесо)

Гарно всі попрацювали і посвідчення водія всі заслужили, (дати дітям посвідчення)

А поросятка всіх чекали, трави лісові збирали

Чай цілющий, запашний, всім малятам він смачний,

наші друзі приготували та всіх гарно пригощали.

Ну що малята всі чудово, попрацювали ми знову.

І щоб росли ви дружними, не були до себе байдужими.

Здоров’я своє бережіть і з правилами безпеки дружіть.

 

 

docx
Додано
4 листопада 2023
Переглядів
188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку