Конспект Web Quest "Безпечний шлях в пошуках джерела інформації"

Про матеріал
В рамках Дня безпечного Інтернету, було проведено цікавий Веб-квест. Діти, в пошуках ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ в школі, збагачували знання англійської мови завдяки ресурсам мережі Інтернет. Користуючись лише БЕЗПЕЧНИМИ додатками та сайтами, розвивали пошукові навички.
Перегляд файлу

Зайцівська філія І – ІІ ступенів

КОЗО «Кислянська ЗШ І – ІІІ ступенів»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Веб-квест

« Безпечний шлях в пошуках джерела інформації»

День безпечного Інтернету

 

 

 

Вчитель англійської мови

Радченко В.В.

 

 


 

 

 

  • це формат уроку орієнтований на розвиток пізнавальної, пошукової діяльності учнів, на якому значна частина інформації здобувається через ресурси Інтернету.

 

Мета: познайомити учнів зі світом англійської мови у побуті та мережі Інтернет; підвищити навички роботи з сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, мережею Інтернет тощо; розвивати критичне, логічне мислення; розвивати пошукові навички; сприяти розвитку ІТ-компетентності учасників навчально-виховного процесу; вправляти та заохочувати учнів до вивчення англійської мови.

 

 Матеріали:

  • 6 шт. конвертів з підказками ( наступна станція квесту);

1 – Qr код із зашифрованим відео «Безпечний Інтернет» Додаток 1;

2 – напис цитати Джима Рона англійською мовою Додаток 2;

3 – картинка з написом «Selfie»  Додаток 3;

4 – порожній конверт;

5 – картинка з написом «Virus» Додаток 4;

6 – картинка «точка доступа WF» Додаток 5.

  • вказівні стрілки;
  • мобільні телефони;
  • доступ до мережі Інтернет.

 

 

 

 

 

 

 

 

Хід уроку

#WebQuest

  1. Hello! We have got very interesting lesson. It’s Web Quest.

You are welcome!  

Наш Веб-квест приурочений Дню безпечного Інтернету, тож сьогодні ми вирушаємо з вами БЕЗПЕЧНИМ шляхом в пошуках ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ В НАШІЙ ШКОЛІ. Згідно правил квесту, ми будемо рухатися за підказками від станції, до станції. На нашому шляху постане багато слів, інформації саме англійською мовою, так як це дійсно актуально в мережі Інтернет. І ви ще раз переконаєтеся настільки важливо та корисно вивчати іноземну мову. Ми будемо використовувати тільки БЕЗПЕЧНІ джерела мережі, які вам найвідоміші.  Що ж … Let’s go!

  1. This is our first station.

За допомогою телефонів та БЕЗПЕЧНОГО додатку читання Qr кодів переглянемо відео, в кінці якого ви знайдете підказку-слово англійською мовою. Це і є наступний крок до іншої станції. (___cat__) Додаток 1

 

  1. Well Done! That’s right! This is our second station.

Переглянувши відео, ми знайшли підказку. І це слово (___cat__). Тому ми підійшли саме до кабінету біології, так як саме в ньому ви вивчаєте все про тварин, а в даному випадку про котів. Ви правильно розгадали загадку.

Ми маємо наступний конверт. Це цитата видатного філософа Джима Рона. Додаток 2

За допомогою відомого та БЕЗПЕЧНОГО Google перекладача, ви зможете з легкістю знайти переклад будь-якого невідомого для вас слова. Переклавши на українську мову цю цитату, ви здогадаєтеся наступний крок.

 

  1. Well Done! That’s right! This is our third station.

Ви вірно слідували підказці, тому і опинилися саме тут (наступна станція). Так як перекладом цитати є «…З дипломом можна заробити на життя. Самоосвіта зробить Вам статок. Джим Рон » За самоосвітою ви щоразу приходите до нашої бібліотеки, це є наша наступна станція. Ми маємо конверт. Додаток 3. Завданням цієї станції є одне з ваших улюблених занять в мережі. Вам необхідно зробити СЕЛФІ та надіслати своєму товаришеві через БЕЗПЕЧНИЙ додаток Viber. Одному з вас від мене також надійде повідомлення із СЕЛФІ-ПІДКАЗКОЮ наступної станції.

  1. Well Done! This is next station.

Ви отримали від мене фото-підказку та з легкістю знайшли нашу наступну станцію. Маємо конверт.

Oh, no! What is it? Конверт – порожній! Ми вже знаємо, що інколи в мережі так трапляється…It’s а fake!!! Обман, брехня. Ви слідували ніби то вірній підказці та з довіреного вам джерела, але це може виявитися обманом, тому ви отримали порожній  конверт. Але погляньте, тут є стрілки, що вказують шлях. Тому, ПАМ’ЯТАЙМО!!! Ми НЕ переходимо за сумнівними посиланнями та НЕ реагуємо на підозрілі повідомлення!

 Let’s go!

  1. This is our station too.

Вказівні стрілки вказали нам шлях до кабінету медичної сестри. Тут ми маємо наступну станцію. Погляньмо, що ми маємо в конверті! Oh, no! What is it? It’s а VIRUS!!! Додаток 4

Знову ми відкрили НЕБЕЗПЕЧНИЙ файл, що може нашкодити нашим PC, laptops or mobiles. Але, на щастя, ми маємо АНТИВІРУС від нашої медичної сестри – конверт із заключною підказкою станції. Додаток 5

 

V. This is our last station.

Ми отримали всі підказки та пройшли БЕЗПЕЧНИМ шляхом, використовуючи усім відомі БЕЗПЕЧНІ ресурси мережі Інтернет,  згадали про можливу небезпеку в ній. Тому і знайшли ДЖЕРЕЛО ІНФОРМАЦІЇ в нашій школі – точка доступу WF. Так як саме тут, в кабінету інформатики, ми маємо WF-роутер, що «роздає» нам доступ до пошуку будь-якої інформації в мережі. Користуючись нагодою, хотілося ще раз нагадати про необхідність вивчення англійської мови для безпечного та вільного користування Інтернетом.

 

Be safe! Let's safely surf the Internet!

 

 

 

                                      The End!

 

Додаток 1

 

Додаток 2

«Formal education will make you a living. Self- education will make you a fortune »

Jim Rohn

 

 

Додаток 3

 

 

 

 

Додаток 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 5

docx
До підручника
Англійська мова (1-й рік навчання) 5 клас (Пахомова Т. Г.)
Додано
24 березня 2021
Переглядів
335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку