Консультація "Вчимо дитину самостійно одягатися"

Про матеріал
Батьки дітей віком від 2-3 років часто стикаються з тим, що не знають, як навчити дитину самостійно одягатися. Такі ключові навички,як самостійність формуються приблизно в цей час. Отже, і займатися цим питанням потрібно тут і зараз. Вміння збиратися без допомоги мами і тата привчає вашого малюка до охайності,вчить поважати чужий час і формує хороший смак.
Перегляд файлу

pngtree-fresh-refreshing-green-background-h5-background-image_127450.jpgКонсультація:

 

«Вчимо дитину самостійно одягатися»

 

Батьки дітей віком від 2-х до 3-х років часто стикаються з тим, що не знають, як навчити дитину одягатися самостійно. Здавалося б: навіщо вчити такого маленького чоловічка в такому ранньому віці?

Справа в тому, що такі ключові навички, як самостійність, формуються приблизно в цей час. Отже, і займатися цим питанням потрібно тут і зараз.

Якщо зараз ви упустите момент і не привчите малюка до цього, далі відсутність необхідних умінь призведе до формування негативних рис характеру.

Якщо ми безперервно будемо допомагати карапузові, то фактично не дамо йому можливості обслуговувати себе без сторонньої допомоги. Що в підсумку? Малюк може вирости неохайним і неуважним до свого зовнішнього вигляду.

Незнання, як піклуватися про себе рано чи пізно може стати причиною конфліктів в сім'ї.

Як ви вже зрозуміли, вміння збиратися без допомоги мами і тата привчає ваше сонечко до охайності, вчить поважати чужий час і формує хороший смак.

 

У віці 2 років ваше чадо мусить уміти (за допомогою мами і тата) одягати і знімати:

  • взуття, попередньо розстебнуте батьками
  • колготки/шкарпетки
  • спідницю або штани на резинці, які можна легко натягнути на себе, як і колготки
  • шапку

 

Чим старшим стає ваше сонечко, тим більше воно повинно вміти.

І якщо в два роки дитині допустимо не вміти, то далі батькам варто приділити цьому питанню більше часу і дізнатися, як навчити одягатися дитину 3 років.

Трирічний карапуз з незначною допомогою своїх батьків повинен:

  • Знати, як правильно складати свої речі і куди їх слід покласти.
  • Вміти одягатися і знімати з себе речі в певному порядку. Сюди в тому числі входить застібання і розстібання гудзиків на кофті, блискавок на джинсах або куртці, кнопок на комбінезоні і липучок на взутті.
  • Стежити за своїм зовнішнім виглядом протягом дня: якщо дитячий одяг сповз чи перекрутився, вміти повернути його на місце.

 

І ще один важливий момент, як навчити дитину одягатися самостійно в 3 роки: всі речі повинні бути максимально простими і зручними в носінні.

 

docx
Додано
21 вересня 2022
Переглядів
299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку