Контрольна робота на тему "Теплові явища"

Про матеріал

Контрольна робота використовується як узагальнення теми "Теплові явища". Можна використовувати для 8 класу за новою програмою, так і для 10 класу за старою програмою

Перегляд файлу

1 варіант

  1. Питома теплоємність води дорівнює 4200 . що це означає?
  2. На скільки градусів підніметься температура сталевої деталі масою 8,4 кг, якщо їй передати таку ж кількість теплоти, яка потрібна для нагрівання 900 г води на 15 .
  3. У сталевий кухоль масою 300 г налили 300 г води і поставили нагріватися на плиту. На що піде більше кількість теплоти: на нагрівання кухля чи води?
  4. В алюмінієвий бак масою 10кг налили 20кг кип’ятку.  Температура в кімнаті 20.. Які процеси відбуваються при цьому?
  5. В опалювальному котлі спалили 2 сухих березових дров. Який об’єм природного газу потрібно спалити, щоб замінити дрова, що згоріли? Питома теплота згоряння сухих дров 1,3 * дж/кг, а природного газу – 4,4 Дж/кг. Густина березових дров – 700 кг/, природного газу – 0,8 кг/
  6. Дві однакові стальні кульки падають з однакової висоти. Перша падає на стальну плиту і відскакує вгору, друга падає на кусок парафіну і застрягає в ньому. Де поділась кінетична енергія?

 

2 варіант

  1. Питома теплоємність срібла 250 . що це означає?
  2. На скільки градусів підніметься температура сталевої деталі масою 10,2 кг, якщо їй передати таку ж кількість теплоти, яка потрібна для нагрівання 1,4 кг води на 17 .
  3. Де більше м’який клімат: у Харкові чи у французькому порту Гаврі? Обидва міста розташовані приблизно на одній широті.
  4. Щодобово по газопроводу поступає 60млн природного газу. Скільки потягів потрібно було б для транспортування вугілля, для заміни природного газу, якби газопроводу не було? Один потяг може довести 4000 т вугілля. Густина природного газу 0,8 кг/. Питома теплота згоряння вугілля 2,7 .
  5. Якщо щільно закрити пробірку з водою пробкою і пробірку нагрівати, то пробка вилетить і підніметься на деяку висоту. Які перетворення енергії відбулися при цьому?
  6. За рахунок якої енергії збільшилася кінетична і потенціальна енергія літака, який набирає висоту?

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондар Ірина Григорівна
    Повністю відповідає програмі
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Фізика 8 клас (Шут М. І., Мартинюк М.Т., Благодаренко Л.Ю.)
До уроку
Розділ 3. Теплова енергія. Теплокористування
Додано
25 липня 2018
Переглядів
11915
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку