Контрольна робота з теми "Квантова і ядерна фізика". Варіант 2

Про матеріал
Контрольна робота з теми "Квантова і ядерна фізика" для учнів 11-го класу, що навчаються за рівнем стандарту. Навчальна програма "Фізика і Астрономія 10-11 (авторський колектив під керівництвом Ляшенка О. І.)"
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми «Квантова і ядерна фізика». 11 клас.

ІІ варіант.

№1. Визначте імпульс фотона ультрафіолетового випромінювання частотою .

 

№2. Для калію червона межа фотоефекту відповідає довжині хвилі 720 нм. Якою є максимальна швидкість руху фотоелектронів при опроміненні калію світлом з довжиною хвилі 550 нм?

 

№3. Мінімальна частота світла, що вириває електрони з поверхні катода, дорівнює Гц. Якою є довжина хвилі діючого на катод проміння, якщо затримуюча напруга дорівнює 2 В?

 

№4. Поверхню металу по черзі опромінюють світлом з довжиною λ=600нм і λ=900нм. У другому випадку максимальна швидкість фотоелектронів у 2,5р.  менша, ніж у першому. Яка робота виходу електронів з даного металу?

 

№5. Лазер  кожні 20 с випромінює фотонів проміння, довжина хвилі якого 580 нм. Якою є потужність випромінювання лазера?

 

№6. Визначте час впливу іонізуючого випромінювання потужністю 0,62 Гр/с, якщо енергія іонізуючого випромінювання, передана тілу масою 40 кг, становить 124 Дж.

 

№7. Період піврозпаду радіоактивної речовини становить 41 хвилина. Скільки атомів розпадеться за  15 хвилини, якщо на початку їх було 6000 тисяч?

 

docx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
3417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку