Контрольна робота з теми "Обмін речовин та перетворення енергії"

Про матеріал
Контрольна робота допоможе узагальнити, систематизувати та виявити навчальні досягнення учнів за темою: "Обмін речовин та перетворення енергії", розвивати навички самостійної роботи.
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми Обмін речовин та перетворення енергії

І-В

  1. Складні високомолекулярні органічні сполуки, полімери, мономерами яких є амінокислоти – це:

а) жири         б) білки         в) нуклеїнові кислоти      г) вуглеводи

 

  1. Руйнація білкової структури має назву:

а) деструкція               б) ренатурація              в) денатурація

 

  1. Розщеплення складних хімічних сполук до простих з виділенням енергії  має назву:

а) пластичний обмін          б) дисиміляція           в) асиміляція

 

  1. Ферменти відрізняються від інших білків тим, що завжди:

а) містять атоми металічних елементів            в) здатні до денатурації

б) є каталізаторами хімічних реакцій               г)містять вітаміни

 

  1. Прискорюють реакції перенесення функціональних груп та молекулярних залишків:

а) трансферази              б) гідролази                 в) ізомерази           г) лігази

 

  1. Нестача якого вітаміну призводить до неврастенії?

а) А                     б) Д                   в) Е                     г) РР

 

 

  1. Із запропонованих тверджень виберіть ті, які стосуються певного явища:
  1. До функцій вуглеводів належать:
  1. Захисна
  2. Будівельна
  3. Енергетична
  4. Сигнальна
  5. Транспортна

Контрольна робота з теми Обмін речовин та перетворення енергії

ІІ-В

  1. Низькомолекулярні речовини, нерозчинні у воді, до складу яких входять жирні кислоти, спирти, альдегіди:

   а) жири         б) білки         в) нуклеїнові кислоти      г) вуглеводи

 

  1.  Відновлення білкової структури має назву:

а) деструкція               б) ренатурація              в) денатурація

 

  1. Синтез складних речовин з простих органічних з поглинанням енергії має назву:

а) енергетичний обмін               б) асиміляція           в) дисиміляція

 

  1. Укажіть назву ферменту, який каталізує утворення хімічних зв’язків між субстратами за рахунок гідролізу:

а) лігази             б) гідролази               в) амілаза           г) ізомерази

 

  1. Ферменти – це:

а) фрагменти білкових молекул            б) первинні структури білка

в) білки-каталізатори, що забезпечують перебіг певних реакцій

                                      г) вторинні структури білка

 

  1. Нестача якого вітаміну призводить до екземи:

а) Д                     б) Е                      в) РР                     г) В12

 

  1. Із запропонованих тверджень виберіть ті, які стосуються певного явища:
  1. До функцій ліпідів належать:
  1. Енергетична
  2. Транспортна
  3. Каталітична
  4. Регуляторна
  5. Будівельна

             І-В

  1. До водорозчинних вітамінів належать:
  1. В1
  2. В12
  3. А
  4. С
  5. РР
  6. К
  7. Е

 

  1. Ознаками фотосинтезу є:
  1. Відбувається за участю світла
  2. Здійснюють нітрифікуючи бактерії
  3. Відбувається з використанням вуглекислого газу
  4. Відбувається з використанням кисню

 

  1. Встановіть відповідність між поняттями:

1

Сапротрофи

А

Живляться іншими живими організмами

2

Фітофаги

Б

Поїдають послід тварин і людини

3

Копрофаги

В

Отримують необхідні речовини, руйнуючи залишки мертвих рослин чи тварин

4

Хижаки

Г

Тварини, їжею яких служать лише рослини

 

  1. Напишіть властивості ферментів
  2. Поясність, до чого може призвести нестача вітамінів в організми?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ-В

  1. До жиророзчинних вітамінів належать:
  1. А
  2. В12
  3. РР
  4. Е
  5. Д
  6. В6
  7. К

 

  1. Ознаками хемосинтезу є:
  1. Відбувається за участю світла
  2. Здійснюють нітрифікуючи бактерії
  3. Відбувається з використанням вуглекислого газу
  4. Відбувається з використанням кисню

 

  1. Встановіть відповідність між поняттями:

1

Паразити

А

Поїдають трупи мертвих тварин

2

Некрофаги

Б

Використання рослинної і тваринної їжі

3

Поліфаги

В

Використання рослинної їжі

4

Фітофаги

Г

Живуть за рахунок інших

 

 

  1. Напишіть властивості ферментів
  2. Поясність, до чого може призвести нестача вітамінів в організми?

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.6
Оригінальність викладу
4.6
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Vozniuk Tania
    Можете відправити відповіді на пошту @taniavozniuk0@gmail.com?
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вознюк Лена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ніколюк Олена Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4.  Natalya
    Загальна:
    3.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Демченко Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
docx
Додано
5 грудня 2019
Переглядів
25003
Оцінка розробки
4.7 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку