Пізнаємо природу 5 клас
Контрольна робота
Варіант 1
І рівень
Вибери ОДНУ правильну відповідь (правильна відповідь оцінюється 1 б.)
А) клітин Б) цеглинок В) атомів Г) речовин.
2. Агрегатний стан речовини, за якого молекули щільно прилягають одна до одної:
А) твердий Б) рідкий В) газуватий Г) кристалічний
3.Як називають компонент розчину, який здатний розчиняти різні речовини:
А) розчинник Б) розчинена речовина В) нерозчинна речовина Г) спирт.
4. Атоми об’єднуються між собою і утворюють:
А) молекули Б) гази В) живі тіла Г) рослини.
5. Виберіть речовину, яка з водою утворює однорідну суміш (розчин):
А) оцет Б)крейда В) пісок Г) глина.
6. Що з переліченого не є речовиною:
А) лід Б) вода В) айсберг Г) водяна пара
ІІ рівень
(Правильна відповідь оцінюється в 2 бали)
7.Установіть відповідність між агрегатним станом води та його характеристиками:
А. твердий 1.температура від 0 до 1000С, текучість
Б. рідкий 2. температура нижче 00С, найбільша сила взаємодії між
молекулами, здатність зберігати форму
В. газоподібний 3. температура 1000С і більше, найменша сила взаємодії між
молекулами
1-______, 2- ______, 3-______
ІІІ рівень
(Правильна відповідь на кожне питання оцінюється в 2 бали)
Пізнаємо природу 5 клас
Контрольна робота
Варіант 2
І рівень
Вибери ОДНУ правильну відповідь (правильна відповідь оцінюється 1 б.)
1.Найповільніше дифузія відбувається в :
А) повітряній кульці Б) пластиліні В) воді з чорнилом
2.Найменша, неподільна частинка речовини з якої складаються молекули називається:
А) атом Б) молекула В) радіан Г) агрегат
3.Агрегатний стан речовини, за якого молекули вільно літають:
А) твердий Б) рідкий В) кристалічний Г) газуватий
4.Під час сильних морозів водогін лопається тому, що:
А) вода стає текучою Б) вода під час замерзання стискається В) дуже низька температура води Г) вода під час замерзання розширюється
5. Яка найкорисніша рідина забезпечує здоровий ріст і активний розвиток твого організму:
А) солодка газована вода Б) компот із сухофруктів
В) трав’яний чай Г) звичайна питна вода.
6. З якою речовиною, що у багатьох є на кухні, треба поводитися обережно:
А) з водою Б) із сіллю В) з оцтовою кислотою Г) з киснем
ІІ рівень
(Правильна відповідь оцінюється в 2 бали)
А вимірювальні 1 барометр, флюгер, опадомір
Б збільшувальні 2 мікроскоп, телескоп, лупа, бінокль
В метеорологічні 3 годинник, терези, циркуль, рулетка, термометр
1-______, 2- ______, 3-______
ІІІ рівень
(Правильна відповідь на кожне питання оцінюється в 2 бали)