1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
|
|
|
|
|
|
Прізвище та ім’я___________________ Дата______________Клас___________
Контрольна робота
1- варіант
1 рівень.
1. Назвіть речовину, яка є основним джерелом енергії для організму та входить до складу кондитерських виробів:
а) білки., в) вуглеводи.,
б)мінеральні речовини., г)ліпіди.
2. Вкажіть частину травної системи у якій починається перетравлення вуглеводів:
а) шлунок., в) тонкий кишечник.,
б) ротова порожнина., г) товстий кишечник.
3. Вкажіть кількість слинних залоз у ротовій порожнині людини:
а) 5., б) 2., в) 3., г) 4.
4. Вкажіть, що входить до складу крові людини:
а)плазма., г)тромбоцити.,
б)еритроцити., д) кисень.,
в) лейкоцити., е)вуглекислий газ.,
є) всі відповіді правильні.
5. Вкажіть найменші кровоносні судини:
а) артерії., в) капіляри.,
б) вени., г) венули.
6*. Вкажіть із яких структур складається нейрон:
а) головний мозок., г) дендрит.,
б)аксон., д) тіло.
в)спинний мозок
1. Дати визначення термінам:
1. Обмін речовин - ____________________________________________________
____________________________________________________________________
2. Рефлекс - __________________________________________________________
____________________________________________________________________
3. Інвазійні види - ____________________________________________________
____________________________________________________________________
3 рівень.
1. Розташуйте у правильному порядку частини травної системи людини.
А) Шлунок., Б) Тонкий кишечник., В) Ротова порожнина., Г) Стравохід.,
Д) Глотка., Е) Товстий кишечник.
2. Розташуйте у правильному порядку відділи хребта людини:
А) Поперековий., Б) Крижовий., В) Шийний., Г) Куприковий., Д) Грудний.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
|
|
|
|
4 рівень.