Країни Європи. Найбільші та найрозвинутіші.

Про матеріал
Регіон Європа - це батьківщина Великих географічних відкриттів, промислових переворотів, міських агломерацій, міжнародної економічної інтеграції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країни Європи

Номер слайду 2

Франция

Номер слайду 3

Официальный язык. Французский Столица. Париж. Крупнейшие города. Париж, Марсель, Леон, Тулуза, Бордо,Лилль, Страсбург, Ницца, Нант. Форма правления. Президентско-парламентская республика. Президент. Премьер-министр. Франсуа Олланд. Жан-Марк Эро. Территория• Всего• % водной поверхн.48-я в мире674 685  км²/547 030 км²0,26 %Население• Оценка (2013)• Плотность▲65 951 611 /63 460 000 чел. (21-е)116 чел./км²ВВП  • Итого (2011)  • На душу населения2,216 трлн. $ (9-й)33,832  $Этнохоронимфранцуз, француженка, французи. Валюта. Евро (EUR, код 978) Часовые пояса+1 Религиякатолицизм

Номер слайду 4

Географічне положення. Більша частина Франції розташована в Західній Європі, її материкова частина на північному сході межує з Бельгією, Люксембургом і Німеччиною, на сході - зі Швейцарією, на південному сході – з Монако та Італією, на південному заході – з Іспанією та Андоррою.

Номер слайду 5

Рельєф На півночі і на заході країни розташовані рівнинні території і низькогір'я. Рівнини становлять 2/3 загальної території. Основними гірськими масивами є: Альпи, Піренеї, Юра, Арденни, Центральний масив і Вогези.

Номер слайду 6

 

Номер слайду 7

Клімат. Клімат на європейській території Франції помірно морський, переходить на сході в помірно-континентальний, на південному узбережжі в субтропічний. Всього можна виділити три типи клімату: океанічний (на заході), середземноморський (на півдні), континентальний (в центрі і на сході). Літо досить жарке і сухе - середня температура в липні досягає + 23-25 градусів, у той час як для зимових місяців характерні дощі при температурі повітря +7-8 °С.

Номер слайду 8

Населення. Густота населення у Франції - 116 осіб/км2. За цим показником країна займає 14-е місце серед країн Евросоюза. Суммарный коефіцієнт народжуваності у Франції один з найвищих у Європі - 2,01 дитини на одну жінку репродуктивного віку. У Франції налічується 57 міських поселень з населенням більше 100 000 осіб. Найбільш великі з них (на 2005 рік): Париж - 9.6 млн.чел.;Ліон - 1.7 млн.чел.;Марсель - 1.3 млн.чел.;Тулуза - 1 млн чол. На 2006 рік 10,1 % населення мають іноземне походження (тобто не були громадянами Франції на момент народження), з них 4,3 % отримали французьке громадянство.

Номер слайду 9

Сільське господарство. Франція - один з найбільших в Європі виробників сільськогосподарської продукції, посідає одне з провідних місць у світі за поголів'ям великої рогатої худоби, свиней, птиці та виробництва молока, яєць, м'яса. На частку сільського господарства припадає приблизно 4 % ВВП і 6 % працездатного населення країни.

Номер слайду 10

Транспорт. Залізничний транспорт. Метрополітен Автомобільний транспорт. Авіаційний транспорт. Морський транспорт

Номер слайду 11

Скандинавські країни , Нордичні країни — загальна назва країн, розташованих на Скандинавському півострові —Норвегії, Швеції та Фінляндії атакож Данії, Ісландії та Ґренландії, що зумовлено спільною історією і мовами північної германської групи мов, якими говорять в Данії, Норвегії, Швеції, Ісландії.rrrrr

Номер слайду 12

Скандинавський півострів — півострів, розміщений в північно-західній частині Європи, що складається з Норвегії, Швеції і частини Фінляндії.

Номер слайду 13

Найвища точка Гальхепігген в Норвегії — 2469 м. Ці гори також мають найбільший льодовик материкової Європи, Йостедалсбрин. Приблизно чверть півострова лежить на північ від Полярного кола, найпівнічнішою точкою є мис Нордкин. Клімат півострова варіюється від субарктичного до помірного морського на півдні і південному заході.

Номер слайду 14

Цей регіон багатий на деревину, залізо та мідь на півдні Швеції. Великі поклади нафти та природного газу, були знайдені від узбережжя Норвегії на шельфі Північного моря і Атлантичного океану. Велика частина населення зосереджена в південній частині півострова; Стокгольм та Гетеборг в Швеції, і Осло, в Норвегії, є найбільшими містами.

Номер слайду 15

 Норвегія, Королівство Норвегія— держава у Північній Європі, в західній частині Скандинавського півострова. Межує зі Швецією, Фінляндією та Російською Федерацією. Столиця Норвегії — Осло (605 тис. жителів в 2011 р.). Найбільші міста —Берґен,Трондхейм, Ставангер, Крістіансанн. Норвегія — найпівнічніша країна Європи. Слово «Норвегія» в перекладі означає «шлях на північ». 1/3 країни лежить на північ від Північного полярного кола, де сонце з травня по липень майже не заходить за обрій. У середині зими на крайній півночі майже всю добу триває полярна ніч, а на півдні світловий день триває усього декілька годин.

Номер слайду 16

Швеція, офіційна назва Королівство Швеція — країна у Північній Європі, у східній частині Скандинавського півострова (між Скандинавськими горами та Балтійським морем). Межує на заході з Норвегією і на північному сході — з Фінляндією на півдні по морю — з Данією, з'єднана з нею мостом.

Номер слайду 17

Фінляндія ,офіційно Фінляндська Республіка — держава у Північній Європі. Член Північної Ради (з 1956 року), Європейського Союзу (з 1995 року) і Шенгенської угоди (з 1996 року). За версією журналу Newsweek, країна займає 1 місце в списку «Найкращі країни світу»

Номер слайду 18

Королівство Данія — маленька європейська країна — найменше і найпівденніше королівство із скандинавських країн. Данія є конституційною монархією у північно-західній частині Європи. Країна займає півострів Ютландія і 406 островів в протоках і морях Північного і Балтійського морів. З 406-ти островів, населені лише 97. Із цих островів найбільш крупними і населеними є Зеландія, де знаходиться столиця країни Копенгаген, Фюн, острови-близнюки Лолланн і Фальстер, а також віддалений майже на 200 км на схід у Балтійському морі острів Борнгольм. До складу Королівства Данія входять також на правах автономії Фарерські острови і найбільший у світі острів Гренландія.

Номер слайду 19

Ісландія— європейська острівна держава, що розташована у північній частині Атлантичног океану на Серединно-Атлантичному хребті. Вона налічує близько 320 тис. населення і має загальну площу 103 000 км². Столиця і найбільше місто — Рейк'явік

Номер слайду 20

Гренландія(дослівно — «зелена країна») — найбільший острів Землі(його площа становить 2 130 800 км²). Належить Данії і є автономною провінцією цієї країни. Розташований між Північною Атлантикою і Північним Льодовитим океаном на північний схід від Північної Америки. Уся внутрішня частина острова вкрита товстим шаром криги (залишки останнього льодовикового періоду)

Номер слайду 21

Столиця – Мадрид. Територія – 504.8 тис.км,17 автономних республік. Релігія – християнська (римо-католицька)Форма правління – конституційна монархія , глава держави – королева , глава уряду – прем’єр-міністр , законодавчий орган – парламент. ВНП – 532 млрд. дол.Іспанія

Номер слайду 22

Австрія– держава в Центральній Європі. Межує з Чехією, Словаччиною, ФРН, Угорщиною, Словенією, Італією, Швейцарією та Ліхтенштейном. Площа – 84 тис. км2, населення – 8,15 млн (липень 2001). Столиця – Відень. Складається з 9 земель. Офіц. мова – німецька. Грошова одиниця – євро, до впровадження євро -австрійський шилінг.

Номер слайду 23

КРАЇНИ-ЗАСНОВНИКИ ЄС1957 Франція. Німеччина. ЛюксембургІталія. Нідерланди. Бельгія

Номер слайду 24

КРАЇНИ-СУСІДИ УКРАЇНИ ЧЛЕНИ ЄСПольща Словаччина Угорщина Румунія Болгарія

Номер слайду 25

Дякуємо За Увагу!

pptx
Додано
4 вересня 2020
Переглядів
1971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку