Кримінально-правова характеристика статевих злочинів

Про матеріал

Статеві стосунки належать до найінтимнішої сфери людського життя. Суспільство регулює вказані стосунки здебільшого нормами моралі і нормами сімейного і шлюбного законодавства. В основі цього регулювання лежить право кожної дорослої людини на свою статеву свободу і кожного неповнолітнього — на статеву недоторканість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кримінально-правова характеристика статевих злочинів. Поведінка — це дзеркало в якому кожен показує своє обличчя Й. Гете

Номер слайду 2

ЗЛОЧИНЗа злочином слідує покарання. Горацій

Номер слайду 3

КАТЕГОРІЇ ЗЛОЧИНІВ

Номер слайду 4

ВИДИ ПОКАРАНЬ

Номер слайду 5

Кримінальна відповідальність настає з 14 років за:

Номер слайду 6

Діяння, заборонені кримінальним законом у сфері сексуальних стосунків, прийнято називати статевими злочинами.згвалтування (ст. 152);насильницьке задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб (ст. 153); примушування до статевого зв’язку (ст. 154); статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості (ст. 155);розбещення неповнолітніх (ст. 156).

Номер слайду 7

Історична довідкаІзраїль. Данія. Великобританія. Японія. Україна

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Статистичні дані25-30% ґвалтівників засуджено до 3-5років позбавлення волі;35-40% до 5-8 років позбавлення волі;решта - до інших строків позбавлення волі.90,7% злочинів скоїли особи, що перебували в стані алкогольного сп’яніння 37% неповнолітніх жертв статевих злочинів теж перебували в нетверезому стані ; 34, 5% неповнолітніх, проти яких скоєно злочини, мали досвід статевого життя;20% вуличних нападів на жінок з метою зґвалтування відбуваються в автомобілях.

Номер слайду 10

Причинами великої кількості статевих злочинів також є: Недостатність культурного дозвілля значної частини населення. Невисокий соціальний статус злочинців (погані житлові умови, невисока зарплата, безробіття). Посилення в сучасних умовах психічного навантаження і напруження. Наявність психічних аномалій, частими причинами яких є зловживання спиртними напоями, наркотиками. Психічні хвороби. Пропаганда у засобах масової інформації насильства, розбещеності, розпусти, глуму над особою.

Номер слайду 11

Тільки слабкі скоюють злочини: сильному і щасливому вони ні до чого. Вольтер

Номер слайду 12

Як діяти в небезпечній ситуації

pptx
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
1353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку