Кристали. Урок Екології. Для 7-11 класів

Про матеріал
Кристали. Для замовлення Безкоштовної презентації звертайтеся: trumpetmih@gmail.com. Зроблю дуже швидко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кристали. Цікаві факти!Виконала учениця 8-А класу Цирульнікова Софія

Номер слайду 2

Цікавий факт 1 !!!!Найбільші кристали існують в Мексиці, в двох печерах. На глибині понад 300 метрів знаходяться кристали довжиною в 10-15 м. Складаються вони з селеніту - прозорого гіпсу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Цікавий факт 2!!!!Чи знаєте ви, що кристали відтворюють самі себе і таким чином ростуть? Їх по праву можна називати "живими" істотами природи

Номер слайду 5

Цікавий факт 3!!!!Є й представники найбільших і крихітних кристалів. Зберігаються вони в Австрії в музеї "Кришталеві світи". Найбільший важить більше 62 кг, його гідність оцінюється в 310 тис карат. Крихітний же варіант кристала в діаметрі не досягає і одного сантиметра. Всі вони належать до найзнаменитішої ніші "Сваровські" і занесені в книгу рекордів Гіннеса.

Номер слайду 6

Ну а тепер трішки теоріїКриста́л (англ. crystal, нім. Kristall m) — тверде тіло з упорядкованою внутрішньою будовою, що має вигляд багатогранника з природними плоскими гранями: впорядкованість будови полягає у певній повторюваності у просторі елементів кристала (атомів, молекул, йонів),

Номер слайду 7

Кристали!Кристал, в якому в вузлах ґратки стоять атоми, ковалентно зв'язані з іншими атомами в сусідніх вузлах ґратки-ковалентний кристал. Симетрія кристалу-симетрія, що зумовлена ґратчатою будовою кристалу. Це регулярність у положенні та розташуванні граней та ребер кристала, а також розташування атомів у ньому. Елементами симетрії є площина симетрії, вісь симетрії та центр симетрії. Різні види симетрії кристалів описуються точковими й просторовими групами симетрії.

Номер слайду 8

Кінець. Сподіваюся вам сподобалося,

pptx
Додано
3 січня 2020
Переглядів
1159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку