Кросворд з теми "Донбас заповідний"

Про матеріал

Даний кросворд допоможе дитині запам'ятати та більше дізнатися про заповідники рідного краю. Про мешканців рослинного та представників тваринного світів місцевих заповідних куточків.

Перегляд файлу

 

Кросворд

«Донбас заповідний»

 

 

2 к

л

е

1 б

а

н

б

и

к

 

 

 

3 п

і

в

о

н

і

я

4с

л

і

п

н

е

 

5 с

о

н

т

р

а

в

а

 

6 ж

у

к

о

л

е

н

ь

 

7 д

у

б

8 п

о

л

о

з

 

9 о

л

е

н

ь

 

 

10м

і

д

я

н

к

а

 

 

11к

а

м

и

ш

у

в

а

х

а

12р

і

п

н

е

 

 

 

13т

х

і

р

 

14с

л

о

в

я

н

с

ь

к

и

й

 

15к

р

е

й

д

а

 

 

16 б

а

л

а

б

а

н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Питання до кросворду

  1. Крейдяні скелі неподалік Краматорська. Вони входять до складу краматорського регіонального ландшафтного парку . Вік крейдяних скель 90 млн років.  C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\1024px-Меловые-скалы-11.09.10-2.jpg(Білокузьминівка)
  2. Регіональний ландшафтний парк поблизу м. Костянтинівки. C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\1024px-Kleban_Byk04.jpg

 (Клебан-Бик)

 

  1. Ця рідкісна рослина занесена до Червоної книги України, зростає в Хомутовському степу  C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\1024px-Khomutovsky_Step_04.jpg (Півонія вузьколиста)

 

 

  1. Солоне озеро, яке входить до складу Слов’янського курорту, його глибина сягає 2 метрів. C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\800px-Озеро_Сліпне.jpg (Сліпне озеро)

 

  1. Ця рідкісна рослина, занесена до Червоної Книги України зростає на теріторії заповідника Клебан-Бик C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\1024px-Kleban_Byk_06.jpg(Сон-трава)
  2.  Ця комаха занесена до Червоної книги Донецької області, дуже нагадує тварину тому що має схожі роги. C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\320px-Lucanus_cervus_m1.jpg(Жук-олень)
  3. Дерево-пам’ятник природи росте неподалік села Мемрик Мар’їнського району Донецької області його висота сягає 25 м, деякі  вчені стверджують, що його вік близько 500 років.  C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\853px-Сичин_дуб.jpg(Сичин дуб)

 

  1. Різновид змій, які мешкають на території на території Білокузьминівських крейдяних скель C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\1200px-CoronellaAustriaca3.jpg (Полоз)

 

  1. Ці великі рогаті тварини знаходяться під загрозою зникнення через браконьєрів, бо їхні роги дуже цінні. Цих тварин можна зустріти в природничому ландшафтному парку «Камишуваха»C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\2WSsiQsFXU0PTeuEoCK6rw.jpg( Олень)

 

  1. Ця змія занесена до Червоної книги Донецької області, живе в степу, можна її зустріти на території ландшафтного парку Клебан-Бик C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\unnamed.jpg ( Мідянка)

 

  1.  Природничий ландшафтний парк, в якому утримуються рідкісні тварини, яким загрожує небезпека в природі. На території цього парку є Лебедине озеро та «Дім з привидами» колись давно в тому будинку жив заможний чоловік В.О. Бантиш  (Камишуваха)    C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\00_vizitcenter.jpg(ка (ка

 

  1.  Найсолоніше озеро, з озер Слов’янського курортуC:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\2945-52937.jpg

              (Ріпне озеро)

  1.  Степова тварина занесена до Червоної книги України мешкає на території Національного природного парку Меотида, що розташований  на узбережжі Азовського моря, неподалік Білосарайської коси. C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\a-531.png (Тхір степовий)
  2.  Як називається курорт в місті Слов’янськ, який відомий у всьому світі цілющими грязями. C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\71de0317b7a8b05f3b3a2c6c67125c36_768x405 (1).jpg (Слов’янський курорт)
  3. В заповіднику Святі гори з цієї гірської породи утворилися  печери, які ведуть прямо до  храму, що це за гірська порода? C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\Николаевский-храм.jpg (Крейда)
  4. Цей птах C:\Users\User\Desktop\КУРСИ ОБЛІППО\Falco_cherrug_1_(Bohuš_Číčel).jpg  дуже рідкісний тому і занесений до Червоної книги України (Балабан)
docx
Додано
3 жовтня 2020
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку