Кровотечі, способи зупинки кровотеч.

Про матеріал
Презентація до уроку "Кровотечі". Види кровотеч, способи зупинки кровотеч, Основні правила накладання кровоспинного джгута.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:“Кровотечі. Види кровотеч. Основні способи зупинки кровотеч”. Вчитель: Підгорецька Галина Остапівна

Номер слайду 2

«Продовжи речення»: Асептика це -Антисептика - Хімічними антисептика є -Пов’язка це -Пов’язка складається з ….

Номер слайду 3

«Знайди помилку»: Антисептика буває фізичною, хімічною, механічною, природною. Поверхню рани можна промивати пероксидом гідрогену та спиртом. Якщо пов’язка просіклася кров’ю, її слід поміняти. Якщо ваші руки чисті можна дослідити рану пальцями і видалити з її глибини сторонні предмети.

Номер слайду 4

Кровотеча - це витікання крові із ушкоджених кровоносних судин через рану у шкірі чи у порожнини тіла та між тканини. Кровотечі зовнішні внутрішні

Номер слайду 5

За характером ушкодження судин кровотечі бувають: КапілярніВенозніАртеріальніПаренхіматозні

Номер слайду 6

Основні способи зупинки кровотечі: Накладання стискаючої пов’язки. Піднімання ураженої кінцівки вгору. Максимальне згинання кінцівки. Пальцеве затискання пошкодженої судини. Накладання кровоспинного джгута або закрутки.

Номер слайду 7

Правила накладання джгута: Джгут накладається на певні місця. Джгут не накладається на голу шкіру. Між турами джгута не повинно бути проміжків. До джгута прикріплюється записка з позначенням точного часу накладання джгута. Після припинення кровотечі рану закривають асептичною пов’язкою. Кінцівку знерухомлюють та вкривають. Максимальний час накладання джгута: 1.5 год. влітку, 1 год. взимку.

Номер слайду 8

Людське життя... Неповторне, радісне й сумне, солодке, як мед, і гірке, як полин. Життя кожної людини - це стежина, устелена жовто - гарячими чорнобривцями, стежина з червоними та чорними тонами, як у пісні «червоне - то любов, а чорне - то журба»... Кожне життя можна порівняти із якоюсь дивовижною квіткою, яка вранці вмивається росою, зустрічаючи новий день, а ввечері тихо складає свою голівку до матері-землі, сподіваючись наступного дня побачити цей світ кращим. Стежина життя... Це по ній кожен має пройти гідно.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
11 лютого
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку