Круглий стіл "3 грудня - День Захисту Прав людей з обмеженими можливостями."

Про матеріал
Сценарій заходу до Дня Захисту людей з обмеженими можливостями. Містить в собі практичну роботу з дітьми після перегляду фільму "Мотузки". Створенння плакату "Сходинки до повноцінного життя". Вірші на дану тему.
Перегляд файлу

Круглий стіл « 3 грудня День захисту прав людей з обмеженими можливостями»

Мета: сприяти виявлення милосердя учнів до дітей з обмеженими можливостей. Формування моральних якостей учнів класу, формувати переконаність, що хвороба не зможе стати на перешкоді в реалізації здібностей і талантів. Сприяти дружелюбності між дітьми. Виховувати ціннісне ставлення до власного здоровя. Вчитись допомагати один одному, не бути осторонь чужої біди.

Обладнання: мультимедійна презентація, фільм «Мотузки», плакати «Сходи до повноцінного життя», картинки до поданої теми,роздатки долоньки,сердечка.

 Хід заняття

 І. Вітання гостей інклюзивно-ресурсного центру.

 ІІ. Вступне слово вчителя.

Соціальне середовище – це суспільство, в якому всі ми живемо, і кожен свій день проводимо в оточенні інших людей. Від тог о, які стосунки виникають між нами, залежать наші самопочуття, здоров’я, кожного з нас. Немає на світі однакових людей. Навіть близнюки, подібні, як краплинки води, різняться між собою характером, бажаннями, поглядами на життя. Люди відрізняються фізичними даними, розумовим розвитком і здібностями, характерами, смаками, уподобаннями, темпераментом. Але всі вони мають бажання жити, любити, відчувати себе потрібними сім’ї, своєму колективі, суспільстві.

Сподіваюся, що сьогоднішній  круглий стіл не залишить вас байдужими, бо у світі є речі, яких не можна ні купити, ні вкрасти, ні позичити: це ввічливість і пошана, це співчуття й допомога ближньому, це безкорисливість і талант, це здібності і мудрість. Є речі, що відживають, виходять з моди. А поняття, які стануть темою нашого заняття, залишаться назавжди, бо вони випробувані часом та історією, міцно увійшли у свідомість багатьох людей, у наше життя.

 ІІІ. Слова вчителя-асистента.

Отже, від чого залежить наше життя, його якість, повноцінність відгадайте загадку…

Що це таке? Коли воно є,— марно тратимо, не дбаємо, а коли його не стане — віддали б усе, щоб повернути назад. (Здоров’я)

 Здоров’я можна зобразити у вигляді квітки із чотирма пелюстками.

Перша пелюстка — це фізичне здоров’я,

друга — соціальна складова, 

третя — психічна

 четверта — духовна.

Якщо зірвати хоча б одну пелюсточку, ця квітка не буде повноцінною, так само як і людина, утративши хоча б якусь зі складових здоров’я. Сьогодні ми поговоримо про людей з обмеженими можливостями, людей, які маючи різні вади, продовжують жити, досягати успіху, уміють радіти життю.

Пропоную до вашої уваги фільм, який не залишить нікого байдужим.

Демонстрація фільму «Мотузки»

 

Вірш

Я – особлива дитина,

Я – ангел з одним крилом,

Боже творіння, людина,

Що бореться в світі зі злом.

В моєму серці багато

Віри, надії, тепла...

І лине мрія крилато,

І прагне любові душа…

Для того, щоб нам злетіти,

Знайти себе в цьому житті.

Ми маємо вчитись радіти,

Обнятися маємо всі.

Вірш

Сонечко в барвистому суцвітті
У часі й просторі летить,
Ти не один живеш у світі,
Один би ти не зміг прожить.
Якщо друг у тебе є —
Життя радісним стає.
Разом можна все зробити,
Та без друга не прожити!

 

 

На жаль, не все в житті так як ми хочемо. І є хвороби перед якими ми безсилі. Але цей фільм показує нам, що важливо коли поряд є підтримка. Чи це рідний хтось,чи друг, чи просто небайдужа людина.

У фільмі «Мотузки» ми побачили, як вперто і старанно дівчинка намагалась допомогти хлопчику, щоб він міг гратись з дітьми, бігати, веселитись і жити на повні груди. Вона простягнула йому свою «руку допомоги». Зараз ви виріжіть кожен свою долоньку з кольорового паперу і напишіть, які почуття проявила дівинка,що вона робила щоб допомогти хлопчику. Можливо ви зробили б по іншому, щоб допомогти можете теж написати. Ми кожну вашу долоньку прикріпимо до сходинок, по яких буде рухатись людина з обмеженими можливостями вгору, до повноцінного радісного життя. Кожна ваша долонька «рука допомоги» - це крок вгору.

Створення плакату «Сходинки до життя»

3 грудня День захисту прав людей з обмеженими можливостями.

Це люди, які не мають всіх цих пелюсточок, що має наша квіточка «Здоровя», тобто вони не мають повноцінного здоровя, але вони хочуть жити нормальним життям, як і ми всі. Мета, заради якої цей день був проголошений,— це дотримання прав людини й участь інвалідів в житті суспільства.

Детальніше вам про це розкажуть наші гості.

IV. Слово інклюзивно-ресурсного центру.

V.Завершення заняття.

 

Вірш

Усім вам зичимо у цю грудневу днину

Людського щастя й хатнього тепла,

Щоб не спіткала вас лиха година,

Щоб більше радості вам доля принесла.

 

Вірш

Жити на Землі - велике щастя,

Якого ти не помічав.

І пам’ятай, що ти – Людина,

Творець краси і добрих справ.

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, Сценарії
Інкл
Додано
4 грудня 2020
Переглядів
357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку