Квест - подорож " Зоряною стежинкою до Святого Миколая"( 2 клас)

Про матеріал
Квест - подорож має таку тему: Чортик Антипко викрав зорі на Зоряній стежці, по якій святий Миколай спускається на землю, щоб обдарувати дітей подарунками. Зірок нема, святий Миколай не бачить дороги. Діти повинні виконати завдання, за кожне вони отримують зірку, яку прикріплюють на Зоряну стежку. Коли всі завдання будуть виконані, Зоряна стежка заяскравіє. Святий Миколай побачить свій шлях і зможе покласти під подушку дітям подарунки.
Перегляд файлу

Квест – подорож « Зоряною стежкою до Святого Миколая»

( 2 клас)

 

СЛОВО ВЧИТЕЛЯ

 

Український народ свято багато має,

А це свято  у нас зиму починає:

Коли зимонька надходить, а мороз кріпшає,

В гості, саме до малят, йде свято Миколая.

 

-         В ніч на 6 грудня в небі загоряються найяскравіші зірки, щоб освітити шлях святому Миколаю, який, за повір’ям спускається на землю, щоб благословити діточок і подарувати їм подарунки. Він тихенько кладе їх під подушки дітям, але спочатку пильно дивиться на малечу і розуміє: чи були вони чемні, слухняні, дружні, чи робили добрі справи, чи гарно вчилися, чи були чесними і правдивими… І знаєте, всі дітки, більше чи менше, були саме такими. І тому всі вони зранку знаходили під своїми подушками завітні подарунки.

 

-         І цієї ночі повинно було бути все так саме, але сталася неприємна несподіванка, чортик Антипко, який час від часу спонукає діток до поганих вчинків, вирішив украсти найяскравіші зірки з неба, щоб завадити святому Миколаю спуститися на  землю. Ось він.

                                          чертик - Создать мем - Meme-arsenal.com

-         Але  ми дуже вчасно про це дізналися і тому зможемо завадити Антипкові. Ми пройдемо по Зоряній стежинці і запалимо всі зорі. Вони засяють чарівним світлом, освітять шлях святому Миколаю, і він зможе прийти до кожної дитини і покласти під подушку  подарунок.

 

-         Як це зробити? Ми розіб’ємося на команди, будемо йди по Зоряній стежці, виконуючі різні завдання. І доведемо, що діти нашого класу розумні, дружні, кмітливі і згуртовані. Якщо завдання буде виконане правильно, то зірка на Зоряній стежці буде спалахувати. То ж, у путь!

 

Назви команд:

Художнє заняття "Новорічна ялинка" у місті Хмельницький 22 грудня 2018 >  Центр розвитку дитини "Казковий світ 1 команада - ЯЛИНКА

/Files/images/13_veresnya/aa/0.jpg2 команада – СНІЖИНКА

 

Сніговик. Хто він і звідки?! | Культура | Про Україну 3 команада -  МОРОЗКО

Söt Liten Pojke På Vintern Kläder Spelar Snöboll-vektorgrafik och fler  bilder på Rulla - Rulla, Snöboll, Barn - iStock4 команада - СНІЖКА

Ексклюзивна ялинкова прикраса настільний сувенір на Новий Рік для жінок |  Інтернет-магазин подарунків Ларец5 команада – ЗИМА

 

 

 

Виконуючи завдання, на дошку прикріплюються зірки. http://teg.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/79b02fbeb8db0b86097d4aceee355a22.jpghttp://teg.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/79b02fbeb8db0b86097d4aceee355a22.jpghttp://teg.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/79b02fbeb8db0b86097d4aceee355a22.jpg

 

ЗАВДАННЯ 1: «Відгадай загадки»

 

Стало біло навкруги –

Я розтрушую сніги,

Наганяю холоди,

Води сковую в льоди,

В дружбі з дітьми я всіма.

Здогадались? Я – З И М А .

 

 

Мірошниця біла-біла,

Беручка до свого діла,

Сіє, віє, меле

Та по землі муку стеле. Х У Р Д Е Л И Ц Я

 

Росте вона зимою

Донизу головою

Прозорою, тонкою,

Біло-голубою. Б У Р У Л Ь К А

 

Плету хлівець на четверо овець,

А на п'яту окремо. Р У К А В И Ч КА

 

По стежині, по дорозі

Бігти я у них не в змозі,

По снігу не йдуть як слід:

До вподоби – тільки лід. К О В З А Н И

 

 

Узимку хто,

Скажіть мені,

Малює квіти

На вікні? М О Р О З

 

Біле, як сорочка,

Пухнасте, як квочка.

Крил немає,

А гарно літає.

Що це за птиця,

Що сонця боїться? С Н І Ж И Н К А

 

В небі хмарка пролітала,

Білий пух порозсипала,

Він на землю міцно ліг,

Називають його ..С Н І Г

 

Дві дощечки, дві сестри

Несуть мене із гори. Л И Ж І

 

За селом була вона

Вся блискуча, чарівна,

По слизьких її боках

Їдуть діти в саночках. К О В З А Н К А

 

-         Діти,   всі загадки розгадані, а на небі загорілися перші зірки. Але їх дуже мало, тому рухаємося далі і виконуємо нове завдання.

 

ЗАВДАННЯ 2:  «Збери сніговика»

( Кожній команді дають частинки  сніговиків, вони їх збирають і наклеюють на папір)

-         Вночі темно, і Антипко зробив ще одну шкоду, він зруйнував сніговиків,  яких дітки зліпили вдень. Давайте виправимо це і «зліпимо»  (зберемо)  сніговиків  заново.

 

F:\друк\df1baf47e4aa.jpg     F:\друк\02_9480.jpg    F:\друк\d650a74b88f08e6c1d4d306d2ecd3346.jpg

-         Які гарні сніговики вийшли. Молодці, дітки. Подивіться - на нашій Зоряній стежинці запалали нові зірочки. Але їх все одно мало, щоб освітити шлях Святому Миколаю, то ж, виконуємо завдання далі.

 

 

Завдання 3: « РУКАВИЧКИ»

( Кожній команді дають по 3 непарні рукавички. Завдання учасники виконують по черзі. Під пісню:

 « Морозець, морозець,

не морозь нам щічки.

Теплі валянки у нас

 й теплі рукавички»

 один гравець з команди обходить столи інших команд і шукає пару до своєї рукавички поки звучить куплет пісні. Наступну пару шукає інший гравець з команди. Гра ви продовжується   доти, поки всі пари рукавичок не будуть знайдені.

Картинка рукавичка - 60 фото Найди пару варежки Рукавичка шаблон: Мастер-класс смотреть онлайн: Мастер-класс: новогодняя  рукавичка для подарков — Девчули.ру — женский журнал от Юли Рукавица для вырезывания

 

-         Які ви спритні і уважні. До всіх рукавичок знайшлася пара. А на Зоряній стежинці  запали нові  зорі. Стало трошки світліше. Але цього не достатньо.  Продовжуємо виконувати завдання далі.

 

Завдання 4: « Цікава математика»

(Задачу розв’язуємо колективно. На дошку прикріплюємо плакат із задачею)

-         Діти, ми у дорозі вже певний час, трошки зголодніли, тому пропоную «підкріпитися» , виконуючі певні розрахунки у цікавій задачі.

 

Логічні задачі | Тест з математики – «На Урок»

 

-         Діти, ви не тільки дружні, але ще кмітливі і розумні. Ви запалили на Зоряній стежинці ще одну зірку. Стало майже світло, ще трошки і вся Зоряна стежинка запалає яскраво і освітить шлях святому Миколаю. Тож, продовжуємо виконувати задвання.

 

Задвання 5: «Лабіринти»

( Кожній команді видаються аркуші з лабіринтами, діти вишукують правильий шлях)

-         Діти, як Антипко  не намагався нас  заплутати, але це йому ніяк не вдається,бо ми  самі можемо розплутувати складні речі. Зараз пройдіть по лабіринту і знайдіть правильний шлях.

Лабиринты для детей новый год, новогодние задания для детей  Лабиринты для детей новый год, новогодние задания для детей

 

-         Які ви молодці! Всі пройшли заплутаними доріжками лабіринтів, знайшли правильний шлях і запалили останню найяскрвішу зірку на зоряній стежці. Дивітья, як вона яскраво світиься. Хоч і ніч, але святому Миколаю все чудово видно. Тому сьогодні вночі він обов’язково побачить кожну дитину у ліжечку і покладе їй під подушку подаруночок.

 

 

-         А за вашу відмінну  роботу,  за те, що ви працювали дружньо і злагоджено, були кмітливими, розумними, по – дружньому ставилися один до одного і допомагали один одному в своїх командах, кожний з вас отримує солодкий подарунок.

Діти співють пісню про святого Миколая і отримують солодощі.

 

docx
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку