КВЕСТ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ НУШ

Про матеріал
КВЕСТ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ НУШ «ІСТОРІЯ СВЯТА» Сьогодні, 22 січня 2020 року, в Україні будуть відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України. Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР. ...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВЕСТ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Станція«ІСТОРІЯ СВЯТА»Сьогодні, 22 січня 2020 року, в Україні будуть відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України. Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

Номер слайду 4

Станція«ІСТОРІЯ СВЯТА»

Номер слайду 5

Станція«СЛОВНИК»Є низка значень терміну “соборність”. Найбільш вживані з них: об’єднання в одне державне ціле всіх земель, населених конкретною нацією на суцільні території; духовне єднання всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави.

Номер слайду 6

Станція«СЛОВНИК»Соборна Україна

Номер слайду 7

Станція«АСОЦІАЦІЇ»СОБОРНІСТЬ?НЕПОДІЛЬНІСТЬЄДНІСТЬ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Станція«ЦИТАТИ»Видатні українці часто говорили про важливість єдності України. Доберіть свою цитату.?

Номер слайду 10

Станція«РОЗМАЛЮЙ»Зробимо наше свято кольоровим!

Номер слайду 11

Станція «ВІНШУЄМО»Продекламуйте вірш до Дня Соборності України. В День Соборності та злуки,З заходу на схід. Всі візьмемося за руки. Бо один ми рід. Нащо нам ворогувати?І що нам ділить?Україна наша мати,тож давайте жить. Будем в злагоді і миріЩастя будувать. Бо у ворожнечі вирі,Тільки руйнувать. Тож візьмемося за руки. Скажем на весь світ,В День Соборності та Злуки– Ми один нарід!

Номер слайду 12

Станція«ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ»Це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його. Найбільш знаковий із заходів до Дня Соборності України відбувся в 1990 році і отримав назву «Живий ланцюг». Тоді люди вишикувалися «ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у такій акції взяли до трьох мільйонів людей.

Номер слайду 13

Станція«ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ»Створіть і Ви «Ланцюг єдності».

Номер слайду 14

ВІТАЄМО!

Номер слайду 15

Джерелаhttp://www.gaysin-rda.gov.ua/en/news-and-announcements/9281-ukrajinskij-institut-natsionalnoji-pam-yati-nadav-informatsijni-materiali-do-dnya-sobornosti-ukrajini-2020https://norway.mfa.gov.ua/news/22-sichnya-den-sobornosti-ukrayinihttps://edward-trad.livejournal.com/257092.htmlhttps://tnpu.edu.ua/news/1010/https://m.facebook.com/1966519260283494/posts/2765430360392376/https://zhitomir.life/4074-kraeznavchij-muzej-zaproshue-zhitomiryan-na-vistavku-priurochenu-ukrajinskij-revolyutsijihttp://gimnasia.dn.ua/?p=12777https://www.hroniky.com/news/view/18114-den-sobornosti-ukrainy-istoriia-tradytsii-i-iak-vidznachaiut-sviatohttps://pershyj.com/p-den-sobornosti-ukrayini-yak-tse-bulo-foto--13469https://www.nmu.org.ua/ua/content/news/?ELEMENT_ID=20430 https://maximum.fm/novini_t2 https://ks.nmc.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/114.htmlhttps://lotg.gov.ua/pryvitanja-siljsjkogo-golovy-z-dnem-sobornosti-ukrainy/https://news.obozrevatel.com/ukr/society/z-dnem-sobornosti-ukraini-privitannya-kartinki-ta-listivki.htm

pptx
Додано
8 березня 2023
Переглядів
247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку