Квест до Дня святого Валентина "Серце до серця"

Про матеріал
Квест «Серце до серця», який складається з трьох станцій та містить різні інтелектуально-розважальні завдання. Мета: виховати почуття єдності та взаємоповаги; формувати розуміння понять кохання й закоханість; ознайомити дітей з історією виникнення свята, з традиціями святкування в різних країнах; розвивати логіку, уважність і швидкість.
Перегляд файлу

Квест «Серце до серця»

 

Мета: виховати у ліцеїстів почуття єдності та взаємоповаги; формувати розуміння понять кохання й закоханість, вміння розрізняти духовну складову кохання та фізичний потяг; ознайомити дітей з історією виникнення свята, з традиціями святкування в різних країнах; розвивати логіку, уважність і швидкість.

Обладнання:  картки із завданнями, допоміжні матеріали, печаті, прикраси, подарунки.

Мені здається, може, я не знаю,

Було і буде так у всі часи:

Любов, як сонце, світу відкриває

Безмежну велич людської краси.

Василь Симоненко

 

Хід заходу

 

Правила квесту: Квест складається з трьох станцій. Їх розміщення можна знайти, відгадавши підказку. Після виконання завдання на кожній зупинці учасник отримує на руку позначку-печать у вигляді серця та наступну підказку  від керівника станції. Перших 14 гравців, які пройдуть усі станції, зібравши три позначки, отримують солодкий приз.

 

Ведучий: - Доброго дня, учасники квесту. Сьогодні 14 лютого, у всьому світі святкують день Святого Валентина. Це свято закоханих, коли люди висловлюють свою любов та повагу один до одного за допомогою подарунків, листів, квітів й інших проявів ніжності. Воно має свої корені у християнстві, але тепер відзначається у багатьох країнах світу як загальноприйняте романтичне свято.

Ми приєднаємося до цього прекрасного дійства та вирушимо у країну, де панує кохання. Сміливці повинні якнайшвидше пройти 3 станції із тематичними завданнями, зібрати відповідно три позначки-печаті. А перших 14 завзятих гравців будуть насолоджуватися лаврами переможців і звісно…ласувати солодкими подарунками. Нехай усім щастить, а перша станція зовсім поруч!

Підказка:

Любов веде усіх нелегкими стежками.

Ти ж обери свій шлях з червоними серцями.

(хол ІІ поверху до якого ведуть червоні серця, розкладені на підлозі. Можна заплутати проклавши хибний шлях з рожевих сердець)

 

І станція – «Історія кохання»

(хол ІІ поверху)

Керівник станції І: - Чи досконало ви знаєте історію цього свята? Відскануйте QR-код і пройдіть вікторину. Якнайшвидше дайте відповіді на усі запитання і отримуйте підказку, куди рухатися далі.

Керівник станції перевіряє виконане завдання.

- Молодці, ви із легкістю справились із завданням. Отримуєте першу позначку.

Підказка:

Кохання топить льоду криги.

А де живе любов до книги?

(бібліотека)

 

ІІ станція – «Розбите серце»

(бібліотека)

Керівник станції ІІ: - Рада вітати на станції «Розбите серце». Зараз на вас чекає важливе завдання. Треба знайти та з’єднати пару закоханій половинці, адже не хочеться залишатися в такий день одинокими. Тож тримайте картки із завданням і якнайшвидше знайдіть загублені закохані серця.

Керівник станції перевіряє виконане завдання.

- Супер, отримуєте другу позначку і другу підказку.

Підказка:

Всі знають, що любов і дружба – ключ єднання.

А де панує святкова атмосфера кохання?

(хол І поверху, святкова фотозона)

 

ІII станція – «Закоханий кросворд»

(хол І поверху, святкова фотозона)

Керівник станції ІІІ: Вітаю, ви за крок до перемоги, адже третя станція – фінальна. Ваше завдання розв’язати кросворд і зібрати секретні слова. Хто впорається швидко й без порушень, отримає останню відмітку у вигляді серця.

Керівник станції перевіряє виконане завдання.

-Чудово! Отримуєш третю позначку.

Ведучий: - Вітаю з перемогою у квесті. Ви були активними, швидкими, креативними і творчо підходили до виконання завдань. І я думаю, що Святий Валентин вам в цьому точно допоміг. Отримуйте свій солодкий приз.

 

Вручення призів, спільне фото на святковій фотозоні

 

Ведучий: - Кохання – це дуже важлива частина життя для багатьох людей. Воно може приносити радість, щастя, підтримку і відчуття приналежності. Кохання може надихати нас розвиватися як особистості й розкривати нові глибини емоційного досвіду. Але важливо також пам'ятати, що кожна любовна історія унікальна, і її форма і вираз можуть відрізнятися від людини до людини.

День святого Валентина у наш час не лише про романтичні відносини. Він також може бути чудовою нагодою висловити симпатію або продемонструвати свою дружбу. Важливо вшановувати всі види взаємодії та відносин, які ми маємо у своєму житті, і День закоханих може бути часом для виявлення глибокої поваги та любові до всіх, хто має значення для нас.

 


Додатки:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
8 травня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку