Квест «В гостях у казки»

Про матеріал
Тематичний позакласний виховний захід - квест «В гостях у казки». Проводиться в бібліотеці. На виконання завдань дітям дається 45 хвилин. Завдання (запитання та ребуси ) – назви та автори казок. Проводиться до Всесвітнього дня дитячої книги та під час місячника шкільних бібліотек.
Перегляд файлу

Тематичний захід до місячника бібліотек

Квест «В гостях у казки»

Мета:

  • популяризувати серед учнів молодшого та середнього шкільного віку читання книг та художньої літератури;
  • задіяти учнів до пошукової діяльності через ігрові форми;
  • популяризувати сучасні та класичні літературні твори – казки;
  • розширити вивчення даної теми в школі;
  • активізувати цікавість дітей до читання;
  • залучити дітей до активного читання;
  • популяризація вивчення української літератури.

Хід заходу

І. Привітання

ІІ. Оголошення завдання.

Завдання 1 (вручається капітану команди)

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». Велика частина людського знання в усіх галузях існує лише на папері, в книгах, – цієї паперової пам’яті людства … Тому лише збори книг, бібліотека є єдиною надією і не знищується пам’яттю людського роду. Тут зберігається мудрість всього всесвіту і передається різними варіаціями. Один із способів передачі інформації та мудрості наступним поколінням – це казка. Ви знаходитесь у казці і щоб потрапити назад до шкільного життя вам потрібно подружитись із казкою. Але не все так просто, казкові герої переплутались, казки змішались, знайдіть всі загублені фрагменти пазла і розпочніть свій казковий шлях.

Завдання 2 (різні частини пазла «Рукавичка» розкладаються по різних кутках бібліотеки)

Картинки по запросу казка рукавичка

Завдання 3 (підказка повинна бути у казці «Рукавичка») Легендарна казка для дорослих і алегорична повість в якій головний герой маленький принц – найбільш відомий твір Антуана де Сент-Екзюпері  була вперше опублікована 6 квітня 1943 р. в Нью-Йорку і в даний час переведена більш ніж 180 мовами світу. Здається, немає в світі людини, яка б не знала хлопчика із золотим волоссям, що живе з трояндою на окремій планеті. Знайдіть цю казку та рухайтесь далі. (відповідь «Маленький принц»)

Завдання 4 (підказка повинна бути у казці «Маленький принц») Пригадайте назву казки, це і буде вам підказка:)

C:\Users\Админ\Pictures\8125ec294a423521-800x400.jpg

 

Завдання 5 (підказка повинна бути у казці «Івасик-Телесик»)

Вже 5-річною дівчинкою ця поетеса почала писати драматичні твори, а у 9 - написала свій перший вірш «Надія». За переказами, дівчинка написала його під старим ясеном біля в’їзної вежі замку Любарта у Луцьку. Леся не лише писала вірші, а й створювала нові казки. (відповідь Леся Українка)

 

Завдання 6 (підказка захована у творах Лесі Українки) – учням потрібно розгадати прислів’я яке переплутане, і здогадатись – наступна підказка знаходиться у збірці народних казок.

Народна казка вчить, як на світі жить.

 

Завдання 7 (підказка знаходиться у збірці народних казок)

Картинки по запросу Іван франкоЦей поет і письменник написав казку «Фарбований лис». 

 

 

 

 

 

Завдання 8 (підказка знаходиться у збірці творчості І.Франка)

Розгадайте ребус-знайдіть наступну підказку (відповідь «Попелюшка»)

 

Завдання 9 (підказка знаходиться в казці «Попелюшка»)

Цей набір предметів відповідає одній казці. Якій? (відповідь «Червоний капелюшок»)

Пиріжки, дівчинка, ліс, корзинка, капелюшок, вовк, бабуся.

Завдання 10 (підказка знаходиться у казці «Червоний капелюшок»)

Казка про учня який школу прогуляв, буквар на квитки обміняв, батька не слухав, в халепу потрапив. І все ж таки друзів і ключ знайшов. Знайдіть казку – буде ключ.

(Ключ заховано в казці «Золотий ключик» або «Буратіно»)

 

 

 

 

Завдання 1

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». Велика частина людського знання в усіх галузях існує лише на папері, в книгах, – цієї паперової пам’яті людства … Тому лише збори книг, бібліотека є єдиною надією і не знищується пам’яттю людського роду. Тут зберігається мудрість всього всесвіту і передається різними варіаціями. Один із способів передачі інформації та мудрості наступним поколінням – це казка. Ви знаходитесь у казці і щоб потрапити назад до шкільного життя вам потрібно подружитись із казкою. Але не все так просто, казкові герої переплутались, казки змішались, знайдіть всі загублені фрагменти пазлу і розпочніть свій казковий шлях.

 

 

 

 

 

Завдання 3

Легендарна казка для дорослих і алегорична повість в якій головний герой маленький принц – найбільш відомий твір Антуана де Сент-Екзюпері  була вперше опублікована 6 квітня 1943 р. в Нью-Йорку і в даний час переведена більш ніж 180 мовами світу. Здається, немає в світі людини, яка б не знала хлопчика із золотим волоссям, що живе з трояндою на окремій планеті. Знайдіть цю казку та рухайтесь далі.

 

Завдання 4

C:\Users\Админ\Pictures\8125ec294a423521-800x400.jpg

 

Завдання 5

Вже 5-річною дівчинкою ця поетеса почала писати драматичні твори, а у 9 - написала свій перший вірш «Надія». За переказами, дівчинка написала його під старим ясеном біля в’їзної вежі замку Любарта у Луцьку. Леся не лише писала вірші, а й створювала нові казки.

 

Завдання 6

світі жить. Народна як казка вчить, на

 

Завдання 7

Картинки по запросу Іван франкоЦей поет і письменник написав казку «Фарбований лис».             

 

Завдання 8

Розгадайте ребус-знайдіть наступну підказку

 

 

Завдання 9

Цей набір предметів відповідає одній казці. Якій?

Пиріжки, дівчинка, ліс, корзинка, капелюшок, вовк, бабуся.

 

Завдання 10

Казка про учня який школу прогуляв, буквар на квитки обміняв, батька не слухав, в халепу потрапив. І все ж таки друзів і ключ знайшов. Знайдіть казку – буде ключ.

 

 

 

docx
Додано
11 листопада 2019
Переглядів
1715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку