Лабораторна робота "Використання стилів та шаблонів у текстовому редакторі"

Про матеріал
Методичні рекомендації до лаборатоної роботи з інформатики містять в собі різнотипні завдання для формування основних навичок роботи з текстовим редактором
Перегляд файлу

Лабораторна робота № 4

Тема: Використання стилів і шаблонів у текстовому документі

Мета: навчитися форматувати текст із використанням стилів і застосовувати  шаблони документів.

Хід роботи:

1. Відкрийте документ, створений під час виконання попередньої лабораторної роботи. Видаліть рисунок. Перед першим абзацом уведіть два рядки тексту:

Природно-заповідний  фонд України

Природні   заповідники України

Під таблицею розмістіть такий блок тексту (чотирма абзацами):

Національні  природні  парки України

В   Україні   налічується   18   національних   природних   парків, які розташовані у  12  областях  і в Автономній Республіці Крим.   Найбільше   їх  у   західних   областях—   10,   на   півночі     чотири, на півдні  та  на  сході  України — по два.

Біосферні  заповідники України

В Україні  створено чотири біосферних заповідники:   Асканія Нова,   Чорноморський,   Карпатський  і  Дунайський.

 

2. Створіть структуру заголовків у документі. Для цього абзацам слід призначити відповідні стилі:

  •      для абзацу Природно-заповідний фонд України задати стиль Заголовок 1;|
  •      для абзаців Природні заповідники України, Національні природні парки України та Біосферні заповідники України задати стиль Заголовок 2

 

  1. Змініть параметри стилю Заголовок 2. Для цього відкрийте область завдань Стилі та форматування, клацнувши кнопку  (Панель форматування). Наведіть вказівник миші на елемент Заголовок 2 у списку стилів області завдань, а коли праворуч від стилю з'явиться кнопка зі стрілкою, клацніть на ній та виберіть у її меню команду Змінити. У вікні, яке відкриється, задайте інший, наприклад червоний, колір шрифту. Клацніть кнопку ОК, і ви побачите, що змінився колір усіх заголовки  другого рівня.

 

  1. Тепер виберіть команду Сервіс ► Шаблони та надбудови і у вікні, що від­криється, встановіть прапорець Автоматично оновлювати стилі  та клацніть кнопку ОК. Колір усіх заголовків стане таким, яким він був раніше. Пояснюється це тим, що параметри стилю були скопійовані з шаблона  Normal.
  2. Створіть новий шаблон. Для цього клацніть спочатку кнопку (Створити файл) на панелі інструментів Стандартна, а потім кнопку   (Зберегти). У вікні зберігання файлу задайте ім'я шаблона у форматі Шаблон_Своє прізвище.  Як тип файлу виберіть Шаблон документа (* . dot) Клацніть кнопку Зберегти. Змініть колір шрифту для заголовка другого рівня на синій, збережіть шаблон та закрийте його.

 

  1. Приєднайте свій шаблон до документа. Виберіть команду Сервіс ► Шаб­лони та надбудови і у вікні, яке відкриється, клацніть кнопку Приєдна­ти. Перейшовши у вікно Приєднання шаблона, виберіть створений вами шаблон і клацніть кнопку Відкрити. Потім у вікні Шаблони та надбудови встановіть прапорець Автоматично оновлювати стилі і клацніть кнопку ОК. Збережіть роботу.
  2. * Створіть документ на основі шаблона, що надається програмою Word. Для цього за допомогою команди Файл ► Створити відкрийте область завдань Створення документа і в розділі Шаблони клацніть посилання На моєму комп'ютері. Далі виберіть у діалоговому вікні Шаблони один із шаблонів. Текст із файлу Практична_6.doc скопіюйте у новий документ. Ви побачите, що заголовки у тексті відформатовані відповідно до параметрів обраного шаблона. Збережіть цей документ під іменем у форматі Практична_6_ім'я_шаблона.doc.
  3. Зробіть висновок.
docx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
4 січня 2020
Переглядів
926
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку