Лекція: Лобістський план реалізації впливу на державні інституції

Про матеріал

Приклад лобістського плану реалізації впливу на державні інституції, який доцільно використовувати під час тренінгів для батьків або педагогічного складу закладу.

Перегляд файлу

Лобістський план реалізації впливу на державні інституції


Я обрала організацію, частиною якої сама була до початку війни - Благодійний Фонд "Харківський Центр Волонтерів".

 

  1. Проблемною ситуацію є самотність особистостей, які втратили родини і тепер перебувають у дитячих будинках або домах престарілих.
  2. Мета: Створення центрів взаємодії між поколіннями задля розширення кола контактів з внутрішнім світом та розширення соціального досвіду.
  3. Індикаторами будуть виступати дані від цих центрів опіки над ними, а також думку людей, які є об’єктами проекту. Вони є репрезентативними та можуть слугувати як орієнтир та індикатор для прийняття рішень.
  4. В якості стейкхолдерів потрібно запросити представників дитячих притулків та будинків престарілих, а також волонтерів, які співпрацювали з організаціями або бажають прийняти участь в організації нового плану дозвілля.
  5. Подібні центри вже існують в різних країнах, відрізняючись за функціоналом. Найвідомішим є канадська практика об’єднання цих двох організацій, проте на офіційних сайтах я не змогла знайти ніякої інформації щодо подібної практики, тому спираюся на досвід японських Intergenerational Learning Centers, які потім поширилися в США, Австралії, Великобританії, Канаді.

 Зважаючи, що літні люди швидко втомлюються, а діти дошкільного віку не можуть довго утримувати увагу на одному процесі, я вважаю доцільним проводити зустрічі від тридцяти хвилин до часу, у приміщенні яке волонтери заздалегідь обладнали для заняття, як наприклад волонтери Харківського Центру готуються до проведення майстер-класів та інших видів дозвілля.

У програму можна внести загальні види – танці, ліплення, спів, кулінарні майстер-класи, настільні ігри тощо, а також враховувати інтереси тих клієнтів, які згодилися приходити на зустрічі. Наприклад, провести опитування на перших заняттях.

  1. Намагатися потрапити до порядку денного ми можемо через перевірені волонтерським центром шляхи – через уряд, зібранням підписів та резонансом через лідерів думок, які поширюють інформацію про поданий проект у мас-медіа (серед волонтерів є багато людей, які мають широку аудиторію). Тому потрібно транслювати ідею в маси та подавати проект, або як я  робила – відразу до департаменту, або через спеціальні додатки, з підписами широкого загалу.

 

docx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку