Пам'ятка для батьків. Як пояснити дитині правила безпеки під час атаки дронів -камікадзе.

Про матеріал
Опис методичного матеріалу: Презентація для батьків з виховної роботи "Як пояснити дитині правила безпеки під час атаки дронів -камікадзе" . 1)Як визначити за виглядом і звуком, чи не летить до вашого будинку дрон-камікадзе? 2)Де найкраще сховатись, залежно від того, ви у приміщенні чи на вулиці. 3) І чого точно не можна робити, якщо ваше місто атакують безпілотниками? Використано матеріали із сайту osvitoria.media
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам'ятка для батьків. Як пояснити дитині правила безпеки під час атаки адронів - камікадзе

Номер слайду 2

Дрони-камікадзе – нова небезпечна зброя, від якої наразі потерпають українці. У батьків та вчителів не завжди є можливість 100% часу бути поруч із дитиною. Тому просто необхідно, щоб діти були свідомі небезпеки і знали, що робити в критичних ситуаціях. Підготували для вас інструкцію, як простою мовою розказати дитині про нову загрозу і які дії допоможуть у небезпечній ситуації.

Номер слайду 3

Як дізнатись, що летить дрон-камікадзе?Під час прольоту дрон видає гучні звук. Це нагадує:✔ гудіння старого мопеда;✔ звук газонокосарки;✔ звук двигуна без глушника;Із землі «шахід» має вигляд трикутника.

Номер слайду 4

Що робити, якщо атака дронами застала дитину у приміщенні, а поруч немає дорослих?✔ Щойно атака почалася – необхідно спустися в підвал (якщо він є) або на нижні поверхи будівлі.✔ Або ж можна переховуватися в кімнаті з опорними стінами або на сходових клітинах. Дитині слід закрити вуха долонями та відкрити рот, щоб уберегтися від контузії.

Номер слайду 5

Якщо атака дронами розпочалася, коли дитина на вулиці, а поруч немає дорослих?✔ Щойно дитина почула характерне гудіння дронів — вона має негайно впасти на землю. Якщо несла щось у руках — спершу відкинути це вбік, бо люди часто травмуються, забуваючи про свою ношу.✔ Потім треба прийняти захисну позу: витягнутися на землі, п’яти разом, руки зігнути у ліктях, кулаками прикрити шию, обличчям до землі, відкрити рот для запобігання контузії.

Номер слайду 6

✔ Якщо пролунав вибух — треба уважно роззирнутися через кілька секунд, аби швидко знайти безпечніше місце для укриття. Що це може бути? Будь-яке заглиблення, навіть біля бордюру чи в канаві.✔ Якщо перебуває в транспорті, дитина має негайно залишити його та знайти укриття. Потім перебігати короткими перебіжками відразу після почутого вибуху.

Номер слайду 7

Що треба заборонити робити дитині під час атаки дронами-камікадзе?✔ Не можна визирати у вікна із цікавості, щоб «тільки подивитись» чи зняти на відео політ «машини-вбивці».✔ Не можна користуватися ліфтом.✔ Не можна залишатися сидіти в транспорті, біля нього чи неподалік від автозаправок..

Номер слайду 8

✔ Не можна ховатися у місцях, заставлених контейнерами, ящиками, будматеріалами.✔ Не можна стояти під стінами сучасних будівель, офісів і магазинів — це не сховок, там дуже небезпечно.✔ Не можна бігти відкритою місцевістю.✔ Не можна торкатися уламків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпова Виктория
    Дуже корисна та оформлена в доступній формі інформація. Дякую за матеріал
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
687
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку