Презентація дівочого колективу

Про матеріал
Розробка містить відомості про імена, улюблені заняття учасниць, віршовані рядки про красу дівочої вроди.
Перегляд файлу

 

Презентація дівочого колективу

11 класу

(виховний захід)

 

 

 

 

 

 

 

                                                        Шматок Зінаїда Василівна,

                                                        класний  керівник 11 класу

                                                    Наумівського ліцею

                                                        Корюківської міської ради

                                                         

 

 

               

 

 

 

 

 

 

Звучить пісня Г. Татарченка та В. Крищенка «Слов’янська врода»

 

1-ведучий.

Я не бував за дальніми морями,

Чужих доріг ніколи не топтав –

В своїм краю під буйними вітрами

Щасливим я і вільним виростав.

2-ведучий.

Мене ліси здоров’ям напували,

Коли бродив у їхній гущині.

Мені поля задумливо шептали

Свої ніким не співані пісні.

1-ведучий.

Коли не вмів ще й букваря читати,

Ходив,як кажуть, пішки під столом,

Любить людей мене навчила мати

І рідну землю, щоб там не було.

2- ведучий.

Чужих країв ніколи я не бачив,

Принад не знаю їхніх і окрас.

Та вірю серцем, щирим і гарячим,

Нема землі такої, як у нас.

1-ведучий

Нема ніде такої вроди.

Нема дівочої краси.

Вона – неначе чисті води,

Неначе крапельки роси.

2-ведучий.

Доброго дня, шановні друзі!

 

1-ведучий.                      

Ми раді вас вітати на презентації «Слов’яночка».

2-ведучий.

Дозвольте представити наших чарівних учасниць.

 

 

Під мелодію пісні О.Дзюби «Слов’яночка» виходять по черзі дівчата, 

 ведучі представляють їх.

 

Анна – активна учасниця художньої самодіяльності, улюблене заняття – малювання.

 

Тетяна – гордість не тільки нашого класу, а і всієї школи. Закінчила музичну школу по класу баяна. Переможець районних олімпіад з різних навчальних предметів. Має 18  призових місць. 

 

Марина – дівчина-загадка. Закінчила музичну школу по класу бандури. Має гарний голос, любить співати, малювати.

 

Юлія – спортсменка, призерка 26 медалей і  2 кубків.

 

Аліна – взірець доброти. Вродлива, завжди усміхнена. Любить поезію.

 

Яна – найскромніша дівчина у нашому класі, а як гарно вміє вишивати!..

Аліна – майстриня на всі руки. Має багато різноманітних     захоплень. Особливо подобається дівчині    виготовляти щось руками. Улюблене заняття дівчини – малювання.

 

Мальвіна – дуже  допитлива дівчина, активна в позакласній роботі, закінчила музичну школу по класу бандури.

 

Олександра – активна учасниця художньої самодіяльності. Любить  співати, танцювати. Закінчила музичну школу по класу баяна. Чудово розуміє англійську мову.

Анастасія – золотий голос нашої школи. Без неї не обходиться  жоден позакласний захід.      

 

1-ведучий.

Слов’янська врода перед вами

У всій своїй красі цвіте.

І райдужними кольорами

Фарбує, прикрашає все!

 

Учасниці по черзі представляють себе

 

1-учениця:  Я – Анастасія. Моє ім’я походить від давньогрецького слова «Анастас». Означає відроджена, повернена до життя. Століття назад ім’я Анастасія було популярне  і у царських сім’ях, і серед селян.

 Моє захоплення – музика.

 

Музика, як казка, музика – жива.

І не треба серцю будь-які слова.

В музиці – найвищі ніжні почуття.

В ній любов і туга, та саме життя.

Музика, як море, то штормить, то ні.

Там знаходить серце рятівні вогні.

Музика,як сонце, гріє нам серця.

Їй нема початку і нема кінця.

І чого не зможеш словом досягти –

В музиці розкажеш щиру правду ти.

 

Учениця виконує пісню

 

2-учениця. Мене звати Яна. Це українське жіноче ім’я латинського чи давньоєврейського походження. Походить від давньоєврейського Іванна (Благодать Божа).  Ім’я в християнстві бере свій початок від праведної жінки-мироносиці Іванни. За іншою версією, виникло воно від назви римського божества Януса.

Моє улюблене заняття – вишивання. Вишивка – це вид народно-декоративного мистецтва. Вишивку вживають на жіночих і чоловічих сорочках, на обрусах, наволочках, рушниках. У вишиванні важлива символіка кольорів. Вишивання сприяло формуванню у дівчат та жінок  відчуття краси, вихованню терпіння. Вишивки поділяють на три групи: геометричні, рослинні, зооморфні. Основне призначення вишивки – прикрашання одягу та інтер’єру.                                                       

Я вишиваю, бо мені це подобається і таким чином продовжую традицію своїх рідних.

Вишивати мене навчила мама. У нашій родині вишивали і прабабуся, і бабуся, і тьоті, і мама. Ще змалечку я захопилася вишиванням. Найбільше люблю вишивати чорним та червоним кольорами. Вишиваю хрестиком.

 

Я вишиваю, тому що весна,

Сонце і квіти – краса навкруги.

Пісня і радість в оселі луна,

Хрестик до хрестика стелить думки.

Я вишиваю, тому що люблю

Дотик тканини, шелест ниток.

Я вишиваю, тому що живу!

Наміри, мрії і мої бажання

Викладу ниттю на білу канву

Білу, як перше і чисте кохання.

3-учениця.  Моє  ім’я Мальвіна. Одні вчені вважають, що воно походить від давньогерманського слова, яке означає «слабка або ніжна». Інші впевнені, що  основу цього імені складають два німецьких слова: mal –  справедливість, wini – друг. Також існує ще третя версія: припускають, що це ім’я походить від назви квітки – мальва. Я люблю співати, танцювати. Беру активну участь у художній самодіяльності. Мені цікаво дізнаватися про все нове. Читання – одне з моїх улюблених занять.

 

Дівчина виразно читає уривок із твору.

 

4-учениця.  Моє ім’я походить від давньоєврейського і означає «благодать» або «миловидна». Дві літери, з яких складається ім’я Анна, наділяють свою володарку бажанням починати і здійснювати, а також вказують на її внутрішню силу. Анна володіє такими якостями як доброта, скромність і безкорисливість. Вона трохи довірлива , але в той час надійний і вірний друг, завжди готова підтримати в скрутну хвилину. Анна має хороший смак, тому завжди виглядає красивою і бездоганною.  Анна повністю віддається роботі і ніколи не ставить матеріальні інтереси вище духовних. Головне для неї – це улюблене заняття, яке дозволить їй самореалізуватися і буде приносити радість і задоволення. Моє улюблене заняття – це малювання.

 

Учениця показує презентацію про своє хобі.

 

5-учениця. Мене звуть Олександра. У перекладі  з грецької – «мужня». За вдачею жвава і невтомна. Ніколи не втрачає оптимізму. Має добре розвинену уяву. Олександри прагнуть до незалежності. Олександра непередбачувана,розумна і трудолюбива. Успіху добивається завдяки великій працездатності. На першому місці для неї дружба і сім’я. Моє основне захоплення – це вивчення англійської мови. Мені подобається вивчати щось нове та отримувати нові знання. У майбутньому я хочу пов’язати своє життя з вивченням англійської мови. 

 

Дівчина  виконує пісню англійською мовою

6-учениця. Ім’я Аліна із давньоримської означає «інша», «чужа». Дівчина з іменем Аліна з гідністю виплутується зі складних ситуацій, вміє планувати своє життя. Легко адаптується в різних життєвих ситуаціях. Я ціную сімейний затишок. Мені подобається підтримувати порядок в оселі. Ще я люблю читати вірші, співати, тому із задоволенням беру участь у художній самодіяльності.

 

Одинадцятикласниця читає вірш.

 

7-учениця. Марина означає «морська».

Я закінчила музичну школу по класу бандури. Мені подобалось виконувати пісні під акомпанемент цього чудового музичного інструмента. Неодноразово виступала не тільки у школі, а й на сцені районного будинку культури. У вільний час я люблю малювати, щось виробляти з паперу.

 

Дівчина  на бандурі грає українську народну мелодію.

 

8-учениця. Співуче жіноче ім’я Аліна просто випромінює ніжність і таємничість. Цікаво, що значення і походження його залишається таємницею, адже це ім’я вважають як давньоримським, так і романо-германським (означає «благородна»), грецьким (означає «сонячна») і навіть слов’янським (нібито прийнятим на Русі скороченням імені Килина).  Дівчина з ім’ям Аліна добре вміє тримати себе в руках, у неї відмінно розвинена інтуїція. Відкрита світові, любить нове, не замикається на власних проблемах. Любить людей і спілкування з ними. Моє улюблене заняття – малювання. Ще я захоплююся виготовленням іграшок, люблю щось шити, що-небудь виробляти з підручних матеріалів.

 

Учениця демонструє свої вироби.

9-дівчина.  Ім’я Тетяна з грецького означає «упорядниця», «засновниця». Тетяна емоційна, уміє постояти за себе. Тетяна цілеспрямована особистість, чітко розуміє, чого хоче від життя і наполегливо йде до своєї цілі. Рішуча і тверда. Має гострий, аналітичний розум. Тетяна досить товариська і комунікабельна. Дуже тонко відчуває атмосферу в колективі, прекрасний організатор. Уміє спілкуватися з людьми. Її пристрасть –   танці та подорожі.

Я теж дуже люблю танцювати, співати. Мені подобається пізнавати все нове.

Мої улюблені предмети – інформатика й англійська мова. Зараз працюю над  удосконаленням  знань із англійської мови, з якою хочу пов’язати своє майбутнє.          

 

Одинадцятикласниця виконує пісню.

10-учениця.  Жіноча форма імені Юлія походить від слова «юліус» – кучерявий. У дитинстві Юлія вразлива дитина,  неохоче визнає свою провину. Дуже чутлива. Вона радіє успіхам друзів. Одним із її захоплень є спорт. Вона сама займається спортом і прилучає до цих занять друзів. Ось її розповідь.

Світ такий загадковий і прекрасний. Так багато можна пізнати і навчитися за своє життя. Кожна людина має заняття, яке їй подобається більш за все. Моє хобі – спорт. Я не можу уявити своє життя без нього. Найголовніше,що дає мені спорт, - це здоров’я. Хворію я дуже рідко. Завдяки спорту тримаю себе у формі. Постійно беру участь у районних, обласних та Всеукраїнських спортивних змаганнях. Я маю нагороди: 26 медалей і 2 кубки. Мої перемоги додають мені впевненості. Я йду шляхом своєї мрії. У майбутньому хочу стати вчителем фізичного виховання.

1 ведучий. Хтось із класиків сказав: «Талант! Талантом пишатися – нічого!    Він – від Проведіння й від батьків! Нам залишається тільки працелюбність.  Праця! Один талант не дасть нічого! Талант плюс праця, тільки!»

2-ведучий. Скільки праці докладають наші однокласниці, щоб удосконалювати свої уміння ! А ще ви всі переконалися в тому, що наші дівчата талановиті.  І як тут не погодитися з висловлюванням Гете про те, що хто народжений з талантом і для таланту, той знаходить у ньому своє найкраще виявлення.

 

У виконанні дівчат звучить пісня

 

docx
Додано
26 грудня 2022
Переглядів
222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку