Лінійка до дня миру "Миру - Мир"

Про матеріал

Ознайомити учнів із основними державотворчими подіями в Україні. Виховувати громадянина - патріота України.Формувати особисту відповідальність за долю своєї держави й українського народу.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Шкільна лінійка присвячена до Дня Миру

«Миру – Мир»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Підготувала

                                                                                педагог – організатор

                                                                                 Я.О.Краснова

 

 

 

 

 

 

 

Ведучий 1.  21 вересня людство відзначає Міжнародний день миру!

Ведучий 2. У 1968 році проголосив його Папа римський Павло VI. Саме тому, що свято було започатковано священиком, основною думкою цього дня є теза: «Пробач і ти отримаєш мир».  В  Україні за указом президента День миру відзначають з 2002 року.

Ведучий 1. Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде мир в усьому світі».

Ведучий 2. Щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни.

Ведучий 1. Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. В багатьох українських родинах не дочекалися з війни рідних та близьких. І сьогодні наші воїни на Сході країни ведуть боротьбу з ворогом.

Ведучий 2. До Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Недаремно символом нашої держави став прапор, що має синьо-жовті кольори, які символізують мирне небо та достаток.

Пісня «Україна» ( виконують учні 9 класу)

Ведучий 1.

Чому цей світ такий жорстокий?

Навіщо нам ота війна?

Страждають діти, гинуть люди,

А скільки знищено майна!

Ведучий 2.Скільки прекрасних людей загинуло на війні, скільки згоріло міст, скільки людей покинули свої домівки. В кожній родині, в кожному домі пам’ятають тих, хто боронив нашу землю і не повернувся додому.

Ведучий 1. Солдатські душі… Вони очима-зорями дивляться на нас з небес, журавлями пролітають над нами, сумно курличуть в небесній далині.

         До вашої уваги вірш  «На місячній доріжці ».

Ведучий 2. Важким тягарем лягає в наші серця розстріл небесної сотні у лютому 2014 року, загибель військовослужбовців, добровольців, мирних жителів, волонтерів, журналістів і навіть громадян інших країн.

До вашої уваги прослухайте про наших героїв, захисників рідного краю, які загинули на Донбасі.

( Учні зачитують перелік )

Ведучий 1.

Вічна пам’ять

Тим, хто загинув!!!

Вічна слава

Тим, хто живий!!!

Давайте хвилиною мовчання вшануємо пам’ять тих людей, які воювали за мир, хто віддав своє життя в ім’я світлого мирного майбутнього.

Хвилина мовчання

Ведучий 2. Запрошуємо учнів 6 класу . які підготували вірші до дня миру.

Ведучий 1.Сьогодні ми проведемо акцію під гаслом « Хай буде мир у ріднім краї». Учні 7 класу приготували не звичайний букет. Букет побажать. Запрошуємо до слова.

Ведучий 2. До вашої уваги пісня   (учні 11 класу )

Ведучий 1.Світ величезний. Кожен із нас  є невеликою частиною земної кулі. А якщо кожна частинка буде доброю і миролюбною, то на землі буде мир.

Ведучий 2. Завершити нашу лінійку хочемо словами Володимира Сосюри

 « Любіть Україну» . Увага на екран.

( Відео « Україна назавжди»)

На цьому наша  лінійка закінчена . Дякуємо за увагу.

 

docx
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
2961
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку