ЛІНІЙКА "ТИЖДЕНЬ ГЕОГРАФІЇ ТА ЕКОНОМІКИ "

Про матеріал
В перший день тижня географії та економіки проводиться загальношкільна лінійка на задану тему. На відкриття тижня завітали кілька наук та розповіли про їх значення.
Перегляд файлу

   Ведуча. Відомо, що географією цікавиться більшість населення земної кулі. Сучасний світ дедалі більше підходить під визначення «дім відкритих дверей»: кордони робляться прозоріші, стосунки людей частіші і тісніші, і ми пізнаємо представників інших народів, релігій, цивілізацій. На лінійку в гості завітали кілька наук.

    Географія−землеопис. А Земля – наш дім.І що як не географія дає змогу краще пізнати цей дім. Якщо людина не знає географії,  то їй нема чого виходити з хати. Географія – це наука найпотрібніша в цьому жорстокому світі. Якщо хочете відпочити  за кордоном, то в пригоді стане географія.

Географія – наука нам відома

Про грунти й ліси розкаже,

Про степи, річки та луки,

Про кордони та країни.

   Медична географія – наука, що вивчає географічне поширення хвороб, причини поширення, вплив географічного середовища на здоров’я населення. На поширення хвороб впливають клімат, наявність у воді, грунті хімічних елементів, умови проживання, екологія.

Є хвороби, які зустрічаються лише в певному районі, наприклад: жовта лихоманка – в Південній Америці, холера – в Індії. Медична географія вивчає поширення хвороб та чинники, що впливають на них. Наприклад, чума зустрічається в степах та пустелях, де є ховрахи, бабаки, піщанки. Складаються медико-географічні карти.

   Всі знають нафту, з якої добувають не лише паливо, мастила, синтетичні матеріали, але і речовини, які додають до штучної чорної та червоної ікри, ваніліну, супів, ковбас, маргарину, мороженого,кетчупа, твердого сиру, лимонної кислоти. А як горять чіпси? Є ці добавки навіть у дитячих кашках. От чому зростають онкозахворювання серед дітей.

   Хочете бути здоровими – вживайте хороші продукти!

   Туризм – з французької означає подорожі своєю країною чи за кордоном поєднані з відпочинком, оздоровленням. А хто не мріє побувати на Канарах, Гаваях!

   Здійснюються подорожі до Антарктиди. Скоро літатимуть на Місяць та Марс. Але індустрія туризму – це галузь, яка швидко розвивається. Туризм за обсягами доходу займає ІІІ місце у світі. У багатьох країнах туризм є основним прибутком. В світі за рік отримують 500 млрд. дол.. США від туризму. Найбільші прибутки мають країни Західної Європи та США.

   Україна за привабливістю займає 88 місце. Пожвавлення в розвитку туризму почалися після чемпіонату Європи з футболу, «Євробачення».

   Економіка в перекладі з грецької означає мистецтво ведення господарства. Ми – майбутнє нашої держави, тому без економічних знань нам не обійтись. Щоб добре почуватися в нинішньому суспільстві, людина повинна бути ініціативним працівником, розумним господарем, достойним громадянином. А допоможе цьому економіка.

   Багато професій пов’язано з економікою. Це бухгалтер, економіст, бізнесмен, маркетолог, менеджер, фінансист, податківець, банкір та багато    інших. Якщо хочете бути сучасним і заможним – вивчайте економіку.

   Ведуча. Географія – наука

всім потрібна і корисна.

Щоб ти добре клімат знав,

щоб ніде не заблукав, по усіх морях проплив,

усі гори підкорив.

Отже ви не зволікайте

   Всі разом В тижні географії участь приймайте!

docx
Пов’язані теми
Географія, Сценарії
Додано
12 березня 2020
Переглядів
541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку