Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною

Про матеріал
Проблема читання книг в сучасному світі стає все більш актуальною, особливо в підлітковому середовищі. Книга – головний носій загальної культури, вона є засобом збереження інформації для наступних поколінь, невичерпним джерелом знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веснянні читання

Номер слайду 2

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною,збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

Номер слайду 3

««Мартуся зі Львова» Ігор Гургула. Ця невелика книжечка під ніжною обкладинкою – історія не про сучасних підлітків, а про тих, які жили в буремні часи початку ХХ століття. Ті, на долю яких випали важкі випробовування, втрата рідних і батьківського дому, ті, які дуже рано мусили подорослішати. Мартуся – це, певною мірою, збірний образ юних львів’янок з інтелігентних сімей, яким довелося пережити й буллінг на вулицях багатонаціонального міста, і принизливу й виснажливу депортацію, холодний Сибір і знущання в дитячому будинку. Але на героїню книги Ігоря Гургула чекає особлива доля й важливе завдання. Вона зустрічає інших українських дітей, ділиться з ними переживаннями, спогадами, мріями. А згодом отримує доручення – повернутися до Львова, відвезти таємний лист і нікому ні словом не прохопитися про свою місію…

Номер слайду 4

«Три горішки для Сашка» Вікторія Ярош. Ця, на перший погляд незвичайна й чарівна історія, розповідає про найголовнішу для дев’ятирічних дітей істину: дружбу не можуть замінити ніякі матеріальні цінності. Це добре знає головний герой книжки Сашко. У нього, здавалося б, є все, що душа забажає – включно з величезним кінотеатром на три особи й персональним Еверестом. Сашковий тато – олігарх. Тому батьки не відмовляють хлопчику ні в чому, що можна купити за гроші. Натомість забороняють безплатні радощі, яких йому якраз найбільше й хочеться – спілкуватися з нормальними, не враженими вірусом «аристократизму» однолітками.

Номер слайду 5

«Розумник» Кім Слейтер. Кіран Вудз – особливий хлопчик. У нього є певні проблеми з емпатією, у школі його вважають недоумкуватим, а вдома – насміхаються з нього й лупцюють. Однак Кіран – надзвичайно допитливий і кмітливий, має хист до малювання, вміє абстрагуватися від неприємностей і мріє про те, як, закінчивши школу, працюватиме журналістом спочатку в місцевій газеті, а потім – і на телебаченні. Й одного дня трапляється подія, варта того, щоби потрапити на шпальти газет чи телеекрани: Кіран виявляє в річці утопленика, місцевого безхатька. А позаяк поліція не виявляє ентузіазму щодо розслідування, хлопець береться проводити власне – і зрештою робить відкриття, які круто змінюють його життя.

Номер слайду 6

«Нетутешній» Оксана Сайк. Він змалечку почувався самотнім, небажаним, невдатним до спілкування з іншими. Часом промовляв вголос свої думки – й уявляв, що це хтось говорить до нього. Тоді було не так самотньо. Потім він знайшов своє покликання – лагодити годинники, і Час став найближчим його співрозмовником і другом. А потім юнак-годинникар, спраглий людського тепла, зустрів дівчину з очима, що прожили десяток життів. Він повірив підказкам годинників і врятував її – у надії, що вона зможе врятувати його. Але цей хлопець був надто «нетутешнім», непристосованим до повсякдення – і не міг розпізнати, де справжнє, а де ілюзія. Зіткнення з реальністю зламало годинникаря, і щоби полагодити себе, він мусив втекти від часу, від домівки, від ремесла і спогадів – або зрештою знайти те, що шукав.

Номер слайду 7

«АРСЕН» Ірен РОЗДОБУДЬКО13-річний Арсен опікується мамою, адже тато пішов із сім’ї. Під час канікул йому не хочеться залишатися в місті, і хлопець вирушає у село. Там йому випадає багато чого зрозуміти, усвідомити, подолати образу на батька, ревнощі до малої сестрички і навіть… закохатися. Підліткова книга про дорослі проблеми…

Номер слайду 8

«Афиновий ведмедик» Анастасія Волховська, Яна Фефелова. Це книжка-календар, яка не лише розповість про пори року, а й навчить мріяти і знаходити радість у кожному дні. Афиновий ведмедик разом із хлопчиком – затяті мандрівники і вигадники. Кожен їхній день присвячений незвичайній справі, яка робить день особливим: день розглядання неба крізь кольорові скельця, день польотів на парасолі, день обміну таємницями тощо.Історію про мандри двох друзів можна прочитати за раз, але краще розгортати якомога частіше, щоб усі дні в році були радісними.

Номер слайду 9

«Незвичайні професії»Алла Гутніченко, Юлія Коломоєць. В основу цього віммельбуху покладено історію про хлопчика Андрійка і його незвичайну родину. Кожен у ній має цікаву і рідкісну професію: флорист, палеонтолог, пасічник, тітестер, обіймач панд і т.д. Андрійко розповідає про особливості професій і знаряддя, які потрібні фахівцеві. Усі зображення мають підписи, тож читач може легко вивчити назви порід собак і навчиться їх розрізняти. Те саме з сортами чаю і квітами. Цікаво, а ким же стане Андрійко, коли виросте?

Номер слайду 10

"Зграя"Анастасія Нікуліна. Зграя" – це динамічна історія про різні шляхи до себе, про дружбу та зраду, про гідність, силу та безпорадність, про боротьбу з внутрішніми демонами та не завжди сприятливими зовнішніми обставинами. Окрім того, що це повість про молодіжну субкультуру, це ще й повість про Львів, який через погляди трейсерів постає абсолютно відмінним від того розрекламованого образу, до якого ми вже звикли, – і від цього набуває ще більшої привабливості.

Номер слайду 11

Кожна книга – це країна і час. З минулого в майбутнє ...

pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку