Людина вчиться у природи. Презентація до уроку ЯДС для учнів 2 класу НУШ

Про матеріал
Людина вчиться у природи. Презентація до уроку Я досліджую світ для учнів 2 класу НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

2+2+ЯДС28-03-22 Як людина вчиться у природи

Номер слайду 2

2+Прочитай відомості про цих тварин та винаходи

Номер слайду 3

2+2+Світловідбивна розмітка і КОТИАнглієць Персі Шоу звернув увагу на те, як автомобільні фари відображаються в котячих очах, тоді він і придумав перші дорожні відбивачі, які зараз повсюдно використовують. На які ще винаходи надихнули тварини?

Номер слайду 4

2+Ті, що світяться ВночіЗадовго до винаходу людиною свічок та електричного освітлення багато тварин і навіть деякі види грибів світилися в темряві. Ученим вдалося відтворити світло, яке випромінюють органи світіння світляків. Винайдена лампочка світиться яскравіше, ніж диво-комахи.

Номер слайду 5

Хобот слона і роботизована рука. Здатність хобота слона витягуватися в будь-якому напрямку і хапати все, що заманеться, була використана вченими при розробці роботизованої руки. Вона складається з пластикової трубки, яка виконує роль хребта, і 4 «пальців», які зробили руку спритнішою.

Номер слайду 6

Інфрачервоне проміння і зміїЧому змії такі небезпечні і вдень, і вночі? Тому що ці плазуни мають дивовижну здатність -- бачити теплові (інфрачервоні) промені. Дві ямки на голові дають їм приголомшливу пильність. Підвищивши точність «зміїного методу», вчені створили унікальний тепловізор, що дозволяє зазирнути в надра землі. А також використали його при створенні приладів нічного бачення і медичних приладів.

Номер слайду 7

2+Павутиння, Броня і липкий бинт. Спостерігаючи за павуками, люди ще в давнину навчилися плести сітки. А сучасному світу вони подарували спеціальний еластичний бинт, який легко відділяється від рани, та надихнули на створення матеріалу «кевлар», який у поєднанні з бронежилетами створює бездоганний захист. А все тому, що павутина, яку плетуть павуки, неймовірно міцна, пружна і легка.

Номер слайду 8

Заголовок2+Сови мають бути абсолютно безшумними, щоб безперешкодно наздоганяти свою жертву. У цьому їм допомагає конструкція пір'я, що не пропускає будь-які гучні звуки. Єдиний звук, який можна почути, – це писк жертви. Вивчення цих особливостей підказало вченим спосіб створення звукоізоляційних матеріалів. ЗВУКОІЗОЛЯЦІЯ І СОВИ

Номер слайду 9

Суперклей і лапки геконів. Лапки геконів вкриті мільйонами мікроскопічних волосків, які дозволяють їм рухатися по склу і навіть по стелі. Після того як таємниця геконів була розкрита, вчені створили суперефективний клей Geckskin. Навіть невеликої кількості цього клею досить, щоб утримувати на рівній поверхні вагупонад 300 кг.

Номер слайду 10

2+

Номер слайду 11

2+

Номер слайду 12

2+Домашнє завдання. Завершити роботу у зошиті ст.33 завд.2

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марушка Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Розробки уроків
НУШ
Додано
4 квітня 2022
Переглядів
3913
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку