магнітні бурі. презентація

Про матеріал
матеріал для роботи з дітьми на уроках фізики. використовувати як презентацію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Магнітні бурі та їхній вплив на здоров’я людини

Номер слайду 2

Що таке магнітна буря?Геомагнітна буря - саме так правильно називається це явище. Земля має своє геомагнітне поле. Воно немов окремий невидимий шар , що огортає нашу планету і захищає її від космічної радіації, пилу і тд.

Номер слайду 3

На сонці відбуваються вибухи і спалахи різної сили. Виникає потік заряджених частинок, що через кілька днів долітає до магнітного поля землі і вдаряється об нього, спричинюючи коливання. Ці коливання називаються магнітними бурями. Вони тривають від 3 годин до кількох діб.

Номер слайду 4

Перебуваючи в літаку, ви отримаєте найсильнішу дію від магнітної бурі, це тому, що немає такої магнітної земної прихильності, тобто покриття землі.

Номер слайду 5

Відзначено, що в метро також вплив дуже сильний, адже поїзди там іздять за рахунок низькочастотних електромагнітних полів. Ці поля в момент магнітних бур поєднуються з електромагнітними полями бурі і посилюються, багато людей це особливо сильно відчувають.

Номер слайду 6

Як впливають магнітні бурі на людину?Найбільшого удару зазнають люди похилого віку, вагітні, діти і особи з серцево-судинними та іншими хронічними патологіями. Приблизно 70 % інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме в ці періоди.

Номер слайду 7

Головний біль. Коливання магнітного поля передаються на мозок, який також має своє поле, спричинюючи цей симптом. Варто відзначити, що болить не сам мозок, а його оболонки. Втома, розсіяність уваги. Мозок відповідає за адаптацію до навкололишнього середовища. Коли виникає магнітна буря, умови різко змінюються, він починає працювати в посиленому режимі, швидко виснажується. Ломота в суглобах, або як в народі кажуть "крутить суглоби". Це часта скарга літніх людей, або осіб, що перенесли в минулому травми. Зниження настрою, апатія,тривога, безсоння.. Загострення хронічних хвороб.

Номер слайду 8

Як вберегтися від впливу магнітних бур?Слідкуйте за прогнозом. Забезпечтесь ліками заздалегідь. Виключіть збуджуючі продукти: напої типу енергетиків, кави, міцного чорного чаю - замініть на зелений, мелісовий, мятний чай. Відмовтесь від жирної, соленої , гострої їжі, якщо ви не хочете опинитися в інфарктному відділенні. Покращити кровообіг допоможе легка фізична активність ( біг, прогулянка). Висипайтеся не менше 8 годин.

Номер слайду 9

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
3968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку