магнітні властивості речовин. презентація

Про матеріал
матеріал для роботи з дітьми на уроках фізики. можливо використовувати як презентацію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Магнітні властивості речовин. Діа-фера-парамагнетики

Номер слайду 2

Магнітна проникність. Подібно до того, як електричні властивості речовини характеризуються діелектричною проникністю, магнітні властивості речовини характеризуються магнітною проникністю. Відношення називається магнітною проникністю середовища.(В – вектор магнітної індукції в однорідному середовищіВ0 – вектор магнітної індукції у тій самій точці простору у вакуумі)В однорідному середовищі магнітна індукція дорівнює:

Номер слайду 3

Три класи магнітних речовинІснує три основні класи речовин з магнітними властивостями, що різко розрізняються: феромагнетики, парамагнетики і діамагнетики.

Номер слайду 4

Феромагнетики. Речовини, у яких подібно до заліза, >> 1, називаються феромагнетиками. (Fe, Ni, Co)Найважливіша властивість феромагнетиків існування у них залишкового магнетизму. При нагріванні до досить високої температури феромагнітні властивості тіл зникають (точка Кюрі). Магнітна проникність феромагнетиків непостійна, вона залежить від магнітної індукції зовнішнього поля.

Номер слайду 5

Застосування. Виготовлення постійних магнітів, сердечників трансформаторів знаходять застосування в магнітних плівках для запису різноманітної інформації: голос, музика, програми ЕОМ.

Номер слайду 6

ПарамагнетикиІснують речовини, які поводяться подібно до заліза, втягуються в магнітне поле. Ці речовини називають парамагнітними. (Al, Na, K, Mn, Pt)Вони > 1, але від одиниці відрізняється напорядок 10-5…10-6. Магнітна проникність парамагнетиків залежить від температури та зменшується при її збільшенні. Без поля, що намагнічує, парамагнетики не створюють власного магнітного поля. Постійних парамагнетиків немає.

Номер слайду 7

Діамагнетики. Діамагнетики – речовини, що виштовхуються з магнітного поля. (Bi, Cu, S, Hg, Cl)У діамагнетиків < 1 відрізняється від одиниці на величину порядку 10-6. Магнітна проникність практично не залежить від індукції поля, що намагнічується, і від температури. При винесенні діамагнетика із зовнішнього поля, що намагнічується, він повністю розмагнічується і магнітного поля не створює.

Номер слайду 8

Висновок. Порівняння властивостей. Залишковиймагнетизммагнітна проникність: Феромагнетики >> 1 єнепостійна, залежить від магнітної індукції зовнішнього поля. Парамагнеткики >1(10-5…10-6) немаєзалежить від температури та зменшується при її збільшенніДіамагнетики <1(10-6) немаєпрактично не залежить від індукції поля, що намагнічується, і від температури

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
2146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку