Матеріал до Міжнародного дня цукерки

Про матеріал
Пропоную матеріал до Дня цукерки, який вміщує в себе інформацію про історію винекнення цукерок, робочі аркуші із завданнями (3 клас) та порожні, де Ви можете вписати свій матеріал відповідно віку та тем уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перші цукерки з'явилися дуже давно, ще в давні часи,і робили їх зовсім не такими, як ті, до яких ми звикли зараз.

Номер слайду 2

Давній Єгипет Перші солодощі робили в Давньому Єгипті, приблизно 4000 років тому. Тоді люди ще не знали про цукор, тому використовували мед. Вони змішували мед із подрібненими горіхами або фруктами, наприклад, інжиром чи фініками, і це було першою "цукеркою". Мед давав солодкий смак і допомагав довше зберігати ці ласощі.

Номер слайду 3

Індія та тростина. У давній Індії люди знайшли новий спосіб створювати солодощі. Вони навчилися робити цукор із спеціальної рослини, яка називається цукрова тростина. Цукрова тростина – це висока рослина, яка нагадує бамбук або очерет, всередині стебла якої міститься солодкий сік. Люди нагрівали цей сік і отримували з нього цукор, який можна було використовувати для приготування солодощів.

Номер слайду 4

Цукор, потрапивши до Європи з Індії спричинив справжню революцію у світі кондитерського мистецтва. Спочатку він був дуже дорогим, і цукерки могли дозволити собі лише багаті люди. Але коли цукор став дешевшим і доступнішим, у 19 столітті почали виготовляти цукерки на фабриках. Тоді і з’явилися знайомі нам шоколадні цукерки, карамельки та інші солодощі.Європа

Номер слайду 5

моїсолодкізавдання-------------28 мм : 7 =_____ 35 ц : 7 =_____ 30 см : 5 см =_____14 л : 7 л =_____ 49 кг - 3 6кг =_____7 год ⋅ 3 =_____24 год : 3 =_____7 ⋅ 7 + 6 ⋅ 6 = _____63 : 7 - 28 : 7 = _____56 : с = 7

Номер слайду 6

Номер слайду 7

моїсолодкізавдання-------------

pptx
Додано
15 жовтня
Переглядів
125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку