Матеріал до уроку "Німеччина"

Про матеріал

Мультимедійний супровід до уроку "Німеччина – економічно найпотужніша країна Європи". Містить світлини провідних міст Німеччини, історичні факти, туристичні об'єкти. Також презентація містить гру "Біатлон" для підведення підсумку, узагальнення тощо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бранденбурзькі ворота. Берлін Федеративна Республіка Німеччина - ФРН

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мюнхен Входить до “Великої сімки”, є членом ООН, ЄС, ОЕСР, НАТО 1 група. Економіко-географічне положення ФРН 3 група. Історична довідка 2 група. Природні умови та ресурси країни ФРН – постіндустріальна країна

Номер слайду 4

Населення Кельн

Номер слайду 5

Господарство Промисловість Німеччини – сучасна і потужна. Займає 4 місце в світі за обсягом промислового виробництва . Є провідним індустріальним “локомотивом “ у Європі. Основними галузями спеціалізації є машинобудування та хімічна промисловість. Гамбург Паливно –енергетична промисловість працює на власному вугіллі: Рурській (80%), Саарській басейни. Імпортних нафті (Близькій Схід, Північна Африка), газі (Росія, Норвегія) За картами атласу визначте центри паливної промисловості Німеччини.

Номер слайду 6

Металургія Ессен Чорна металургія: працює на власному паливі та імпортній залізній руді (Швеція, Іспанія, Алжир, Бразилія, Канада, Україна). Заводи повного циклу є в Баварії, Нижній Саксонії та Бремені. Кольорова металургія – не має запасів сировини, але посідає провідне місце в Європі. Алюміній – Ессен, Гамбург; мідь – Гамбург, Дуйсбург, Айслебен.

Номер слайду 7

Хімічна промисловість Цугшпітце в Баварії— найвища гора Німеччини Власна кам’яна і калійна сіль, імпортні – нафта, фосфорити, сірка. Основна продукція: побутова хімія, солі, мінеральні добрива, синтетичні волокна, пластмаси, синтетичний каучук 1-е місце в світі за експортом хімічної продукції Визначте центри хімічної промисловості.

Номер слайду 8

Машинобудування і металообробка З 2003 по 2009 Німеччина була лідером з експорту автомобілів Німецькі автомобільні корпорації: “Даймлер – Бенц” у Штутгарті; “Фольксваген” у Вольфсбурзі; “Адам Опель” у Рюсселсхеймі; “Форд” – у Кельні; “БМВ” у Мюнхені.

Номер слайду 9

Сільське господарство Ельба ФРН має високорозвинене сільське господарство. У його структурі на тваринництво припадає 4/5 вартості продукції. Основна спеціалізація тваринництва – свинарство та розведення великої рогатої худоби молочного напрямку. Німеччина має одні з найвищих у світі врожаїв пшениці – до 70ц//га. Після об’єднання країна перетворилася на найбільшого (разом з Францією) виробника сільськогосподарської продукції. Найсприятливішими районами для розвитку сільського господарства вважаються південь рівнинної Півночі від Мааса до Ельби, де поширені родючі землі ; річкові долини середньонімецьких гір і плоскі рівнини Південної Німеччини. Головною зерновою культурою є пшениця, важлива роль жита, вирощують ячмінь. Німеччина є значним виробником картоплі, цукрових буряків, фруктів (яблук)), овочів. Хміль став “національною”культурою

Номер слайду 10

Метод “ПРЕС” Які причини того, що Німеччина має високорозвинуте сільське господарство, проте у світі є одним із найбільших імпортерів цієї продукції ?

Номер слайду 11

Oktoberfest Пиво, відоме в Німеччині з давніх-давен, стало найулюбленішим національним напоєм. За кількістю хмелю, що вирощується, та кількістю споживання пива на душу населення (160 л/рік) країна посідає 1-ше місце в світі. Також щороку у Мюнхені проходить фестиваль пива Oktoberfest. Протягом 2-х тижнів проходять змагання у вживанні пива, дегустації, кінні скачки, різні концерти і т.д.

Номер слайду 12

Німецькі ковбаски У Німеччині виробляють ковбаси понад 1500 видів. У кожному з регіонів створюють свій сорт ковбаси, яку нерідко продають на вулицях міст. Сосиски називають “франкфуртез” - від назви міста Франкфурт , де вперше почали їх виробляти.

Номер слайду 13

Культурна спадщина Німеччини Палаци Сан-Сусі. Новий палац Пам’ятник Ф. Шиллеру Пам’ятник А. Гумбольдту

Номер слайду 14

Замок Нойшванштайн – восьме чудо світу

Номер слайду 15

1 4 5 2 10 7 8 6 3 9 БІАТЛОН

Номер слайду 16

№ 1. Столиця Німеччини.

Номер слайду 17

№ 2. Коли було об’єднано НДР та ФРН.

Номер слайду 18

№ 3. Яка форма правління в Німеччині?

Номер слайду 19

№ 4. Назвіть німецькі автомобільні марки (не менше 3)

Номер слайду 20

№ 5. Який замок Німеччини вважають 8 чудом світу?

Номер слайду 21

№ 6. Яким є територіальний устрій Німеччини?

Номер слайду 22

№ 7. За експортом якої сілхозпродукції ФРН є лідером у світі?

Номер слайду 23

№ 8. Назвіть авангардну трійку промисловості Німеччини.

Номер слайду 24

№ 9. Назвіть ім’я політичного лідера сучасної Німеччини.

Номер слайду 25

№ 10. Улюблена страва німців.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
3.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дроб'язко Сергій Володимирович
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    3.0
ppt
До підручника
Соціально-економічна географія світу. (рівень стандарту, академічний рівень ) 10 клас (за редакцією Яценка Б. П.)
Додано
6 травня 2018
Переглядів
1573
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку