матеріал до уроку STEM у 7 класі,тема:Ціль Сталого Розвитку ZERO HUNGER. Країни, в яких є голодні. Світові стратегії подолання голоду.

Про матеріал
тема уроку : "Ціль Сталого Розвитку ZERO HUNGER. Країни, в яких є голодні. Світові стратегії подолання голоду." Презентація доуроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ціль Сталого Розвитку ZERO HUNGER. Країни, в яких є голодні. Світові стратегії подолання голоду. Урок №9

Номер слайду 2

Світовий (масовий, глобальний) голод Світовий (масовий, глобальний) голод — «соціальне лихо, викликане тривалою нестачею продовольства, що приводить до масової загибелі населення на великих територіях»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шість основних причин масового голоду у світіНераціональне використання продуктів харчування . Так, у світі 30% придатної до вживання їжі просто відправляється в сміттєві контейнери. У Сполучених Штатах цей показник ще вищий - 40%. Європейці щорічно викидають 100 млн тонн їжі, а всі люди світу — 1,3 млрд тонн. Особливо великий "внесок" великих продуктових мереж, які утилізують їстівну їжу через найменшу невідповідність прийнятим стандартам.

Номер слайду 5

Перенаселення.якщо ми вивчимо список держав, де фіксується максимальне число смертей від голоду, то побачимо, що це країни з позамежною щільністю населення. Яскравий приклад тому - »Чорний континент". Якщо перенаселення супроводжується дефіцитом води і природних багатств, ситуація стає ще більш плачевною: для знову з'явилися на світ немає ні води, ні землі, ні їжі.

Номер слайду 6

Збройні конфлікти . Незважаючи на те, що четверта Женевська конвенція заборонила використовувати голодомор як військову зброю, ця постанова часто ігнорується. Особливо гостро проблема стоїть в Демократичній Республіці Конго, Сомалі, Ємені, Судані і Південному Судані.

Номер слайду 7

Економічний фактор.вчені з Гарвардського університету опублікували революційне дослідження, які підтвердили, що зростання економіки не зменшує відсотка людей, які страждають від нестачі продовольства.

Номер слайду 8

Кліматичні проблеми . Причина більш характерна для аграрних держав з нерозвиненою економікою. Розвиток лиха відбувається за стандартною схемою: збільшення середньорічної температури-посуха — неврожай основних культур-голод.

Номер слайду 9

Політичні передумови. популярний дослідник причин виникнення голоду, автор книги Famine in the Twentieth Century Стівен Деверо впевнений: «Голод виникає тільки тому, що його ніхто не спробував запобігти — йому дозволяють з'явитися». Йому вторить творець видання " Голод, який вбиває» Алекс де Ваал: «будь-який уряд здатний зупинити голод, але не будь-яке цього бажає». Висловлювання, зокрема, стосується Африки-континенту з величезним потенціалом, де при розумній владі ніяк не може бути проблем з продовольством.

Номер слайду 10

Домашнє завдання запропонувати конкретні дії для подолання голоду