STEM урок 7 клас , Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкт «Вирощування мікрозелені»

Про матеріал
Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкт«Вирощування мікрозелені» Презентація до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкти «Моя шкільна тарілка», «Вирощування мікрозелені»Урок 10

Номер слайду 2

Дієтолог. Дієтологом може бути тільки лікар із закінченою вищою профільною освітою. Він може вести прийом, займатися діагностуванням хвороб і прописувати дієти для поліпшення здоров’я. Дієтолог потрібний, якщо потрібен лікувальний раціон із-за стану здоров’я – доктор допоможе підібрати правильну дієту, яка разом з препаратами, що приймаються, допоможе швидко досягти бажаного результату. Багато медпрацівників вважають, що правильно підібране харчування допоможе позбавитися від багатьох хвороб. Цим і займаються дієтологи.

Номер слайду 3

Шкільний дієтолог. Кожна третя людина на Землі страждає від ожиріння, заявляють британські експерти. Розширення мереж фаст-фудів, реклама, збільшення в раціоні солодкого, масла та продуктів тваринного походження провокують збільшення маси тіла і купу захворювань. Шкільний дієтолог навчатиме дітей харчуватися правильно та відповідатиме за те, щоб їжа шкільної їдальні відповідала фізіологічним потребам юного організму. Цю професію можна вже сьогодні опанувати в Україні.

Номер слайду 4

Нутриціолог – фахівець нутриціології (наука про правильне харчування), який займається усім, що пов’язано з їжею. Такі експерти вивчають:компоненти, елементи й речовини, які входять до складу їжі;способи приготування різних продуктів;час їди;вплив конкретних інгредієнтів на організм людини;метод позбавлення від хвороб, причина яких – споживання шкідливих продуктів. Нутриціолог допомагає примножити здоров’я умовно-здорової людини за допомогою індивідуального підходу до конкретного організму, з урахуванням способу життя підопічного. Він знає все про склад продуктів (навіть самі неочевидні факти), їх взаємодію з організмом, корисний і шкідливий вплив на здоров’я. Він вивчає біохімічний склад їжі та її вплив на організм людини з метою профілактики захворювань та покращення самопочуття та здоров’я.

Номер слайду 5

Лікар Лікар – це професія, яка пов’язана з наданням медичної допомоги та збереженням здоров’я людей. Лікар здійснює медичні процедури, діагностує та лікує хвороби з метою підтримання та відновлення здоров’я людини. У цій статті ми розглянемо основні аспекти професії в Україні.

Номер слайду 6

Тренер Яка мета роботи з медичним тренером?покращення якості життя,підвищення ефективності реабілітації опорно-рухового апарату,зменшення болю,відновлення функцій кістково-м'язової системи,поліпшення фігури, стану і самопочуття,запобігання травм, контузій і перевантажень,виправлення дефектів постави та попередження їх поглиблення,профілактика ожиріння.він має змогу працювати з пацієнтами з різними захворюваннями опорно-рухового апарату, системи кровообігу, нервової системи, дихальної системи, і навіть може працювати з вагітними жінками.

Номер слайду 7

Вирощування мікрозеленіМета дослідження: дізнатися про корисні властивості мікрозелені і для чого її використовують люди. Завдання: Вивчити інформацію про мікрозелень. Простежити весь процес вирощування мікрозелені від посіву до зрізу. Дізнатися рецепт салату з мікрозеленню. Провести майстер–клас з вирощування мікрозелені для однокласників. Об'єкт дослідження: мікрозелень. Гіпотеза: припустимо, що можна вирощувати корисну їжу на підвіконні. Предмет дослідження: вирощування мікрозелені у домашніх умовах. Методи дослідження: експеримент, спостереження, аналіз. Актуальність роботи: У зимовий період важливо підтримувати наше здоров'я. Для цього необхідно вживати їжу багату на вітаміни. У цьому нам допоможе мікрозелень, тому що в ній є всі необхідні для здоров'я речовини та вітаміни. Виростити її може кожен у себе на підвіконні в квартирі в будь-яку пору року.

Номер слайду 8

Що таке мікрозелень, її користь. Мікрогрін – це молоді паростки овочевих рослин і трав. Мініатюрна зелень містить підвищену кількість вітамінів, мінералів, амінокислот. Знаходячись на старті свого розвитку містить максимум поживних речовин. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму. Вирощування мікрозелені займає від 7-14 днів. Ми отримуємо екологічно чистий і органічний продукт.

Номер слайду 9

Матеріали для роботиhttps://youtu.be/D5 Scw1o-jb8

Номер слайду 10

День 1 У пластикову коробочку кладемо спеціальний килимок з мікроелементами та добривами, змочуємо його водою з розпилювача та густо висіваємо насіння). Накриваємо харчовою плівкою для збереження вологості і кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).

Номер слайду 11

День 2 Догляд. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).

Номер слайду 12

День 3 Насіння починає проростати. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце.

Номер слайду 13

День 4 З’явилися більш помітні молоді паростки. Перекладаємо на добре освітлене підвіконня, стежимо щоб на контейнер не попадали прямі сонячні промені. Поливаємо з розпилювача 1-2 рази в день(плівкою вже не накриваємо).

Номер слайду 14

День 5 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.

Номер слайду 15

День 6 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.

Номер слайду 16

День 7 Мікрозелень салату помітно підростає. Продовжуємо поливати 2 рази в день.

Номер слайду 17

День 8 Наближаємося до завершення роботи. Розвиток рослин триває. Догляд . Поливання.

Номер слайду 18

День 9 Наша мікрозелень готова до вживання в їжу!Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 жовтня
Переглядів
5
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку