STEM урок 7 клас , Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкт «Вирощування мікрозелені»

Про матеріал
Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкт«Вирощування мікрозелені» Презентація до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професії у системі «людина-людина»: лікар, тренер, дієтолог, нутріціолог та інші. Проєкти «Моя шкільна тарілка», «Вирощування мікрозелені»Урок 10

Номер слайду 2

Дієтолог. Дієтологом може бути тільки лікар із закінченою вищою профільною освітою. Він може вести прийом, займатися діагностуванням хвороб і прописувати дієти для поліпшення здоров’я. Дієтолог потрібний, якщо потрібен лікувальний раціон із-за стану здоров’я – доктор допоможе підібрати правильну дієту, яка разом з препаратами, що приймаються, допоможе швидко досягти бажаного результату. Багато медпрацівників вважають, що правильно підібране харчування допоможе позбавитися від багатьох хвороб. Цим і займаються дієтологи.

Номер слайду 3

Шкільний дієтолог. Кожна третя людина на Землі страждає від ожиріння, заявляють британські експерти. Розширення мереж фаст-фудів, реклама, збільшення в раціоні солодкого, масла та продуктів тваринного походження провокують збільшення маси тіла і купу захворювань. Шкільний дієтолог навчатиме дітей харчуватися правильно та відповідатиме за те, щоб їжа шкільної їдальні відповідала фізіологічним потребам юного організму. Цю професію можна вже сьогодні опанувати в Україні.

Номер слайду 4

Нутриціолог – фахівець нутриціології (наука про правильне харчування), який займається усім, що пов’язано з їжею. Такі експерти вивчають:компоненти, елементи й речовини, які входять до складу їжі;способи приготування різних продуктів;час їди;вплив конкретних інгредієнтів на організм людини;метод позбавлення від хвороб, причина яких – споживання шкідливих продуктів. Нутриціолог допомагає примножити здоров’я умовно-здорової людини за допомогою індивідуального підходу до конкретного організму, з урахуванням способу життя підопічного. Він знає все про склад продуктів (навіть самі неочевидні факти), їх взаємодію з організмом, корисний і шкідливий вплив на здоров’я. Він вивчає біохімічний склад їжі та її вплив на організм людини з метою профілактики захворювань та покращення самопочуття та здоров’я.

Номер слайду 5

Лікар Лікар – це професія, яка пов’язана з наданням медичної допомоги та збереженням здоров’я людей. Лікар здійснює медичні процедури, діагностує та лікує хвороби з метою підтримання та відновлення здоров’я людини. У цій статті ми розглянемо основні аспекти професії в Україні.

Номер слайду 6

Тренер Яка мета роботи з медичним тренером?покращення якості життя,підвищення ефективності реабілітації опорно-рухового апарату,зменшення болю,відновлення функцій кістково-м'язової системи,поліпшення фігури, стану і самопочуття,запобігання травм, контузій і перевантажень,виправлення дефектів постави та попередження їх поглиблення,профілактика ожиріння.він має змогу працювати з пацієнтами з різними захворюваннями опорно-рухового апарату, системи кровообігу, нервової системи, дихальної системи, і навіть може працювати з вагітними жінками.

Номер слайду 7

Вирощування мікрозеленіМета дослідження: дізнатися про корисні властивості мікрозелені і для чого її використовують люди. Завдання: Вивчити інформацію про мікрозелень. Простежити весь процес вирощування мікрозелені від посіву до зрізу. Дізнатися рецепт салату з мікрозеленню. Провести майстер–клас з вирощування мікрозелені для однокласників. Об'єкт дослідження: мікрозелень. Гіпотеза: припустимо, що можна вирощувати корисну їжу на підвіконні. Предмет дослідження: вирощування мікрозелені у домашніх умовах. Методи дослідження: експеримент, спостереження, аналіз. Актуальність роботи: У зимовий період важливо підтримувати наше здоров'я. Для цього необхідно вживати їжу багату на вітаміни. У цьому нам допоможе мікрозелень, тому що в ній є всі необхідні для здоров'я речовини та вітаміни. Виростити її може кожен у себе на підвіконні в квартирі в будь-яку пору року.

Номер слайду 8

Що таке мікрозелень, її користь. Мікрогрін – це молоді паростки овочевих рослин і трав. Мініатюрна зелень містить підвищену кількість вітамінів, мінералів, амінокислот. Знаходячись на старті свого розвитку містить максимум поживних речовин. Вживання мікрозелені в їжу насичує нас вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму. Вирощування мікрозелені займає від 7-14 днів. Ми отримуємо екологічно чистий і органічний продукт.

Номер слайду 9

Матеріали для роботиhttps://youtu.be/D5 Scw1o-jb8

Номер слайду 10

День 1 У пластикову коробочку кладемо спеціальний килимок з мікроелементами та добривами, змочуємо його водою з розпилювача та густо висіваємо насіння). Накриваємо харчовою плівкою для збереження вологості і кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).

Номер слайду 11

День 2 Догляд. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце(біля батареї).

Номер слайду 12

День 3 Насіння починає проростати. 1-2 рази в день поливаємо насіння з розпилювача і на ніч знову накриваємо плівкою. Кладемо в темне і тепле місце.

Номер слайду 13

День 4 З’явилися більш помітні молоді паростки. Перекладаємо на добре освітлене підвіконня, стежимо щоб на контейнер не попадали прямі сонячні промені. Поливаємо з розпилювача 1-2 рази в день(плівкою вже не накриваємо).

Номер слайду 14

День 5 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.

Номер слайду 15

День 6 Догляд. Поливати 1-2 рази в день. Стежити щоб килимок не пересихав.

Номер слайду 16

День 7 Мікрозелень салату помітно підростає. Продовжуємо поливати 2 рази в день.

Номер слайду 17

День 8 Наближаємося до завершення роботи. Розвиток рослин триває. Догляд . Поливання.

Номер слайду 18

День 9 Наша мікрозелень готова до вживання в їжу!Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кикоть Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 жовтня
Переглядів
643
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку