Матеріали для класних батьківських зборів «Інтернет – так, Інтернет – ні»

Про матеріал
Ми з вами живемо в непросте, але дуже захоплююче століття, століття загальної інформатизації комп'ютерних технологій, цифрових інновацій. Сучасні діти, здається, «вже народжуються з умінням користуватися комп'ютером». Даний практичний матеріал підібраний для проведення тематичних батьківських зборів.
Перегляд файлу

Матеріали для класних батьківських зборів «Інтернет – так,  Інтернет  – ні»

1.Анкета для учнів

1. Де ви користуєтеся комп'ютером?                                                                                                               а) вдома;                                                                                                                                                                    б) у друзів;                                                                                                                                                                         в) в школі.

2. Скільки часу ви проводите в Інтернеті?                                                                                                                        а) менше двох годин на місяць;                                                                                                                                б) більше двох годин на місяць;                                                                                                                             в) більше двох годин в день;                                                                                                                                          г) більше п'яти годин в день.

3. Які сайти в Інтернеті ви відвідуєте найчастіше?                                                                                           а) сайти знайомств;                                                                                                                                                 б) ігрові, розважальні сайти;                                                                                                                                   в) пошукові сайти;                                                                                                                                           г) сайти, де є чат-кімнати.

4. Яка ваша потреба в Інтернеті?                                                                                                                                  а) ставлюся байдуже;                                                                                                                                                б) періодично виникає потреба вийти в Інтернет;                                                                                                 в) відчуваю щоденну потребу в Інтернеті;                                                                                                                г) не уявляю своє життя без Інтернету.

5. Як впливає Інтернет на ваше спілкування з оточуючими?                                                                               а) ніяк не впливає;                                                                                                                                              б) з появою Інтернету менше спілкуюся з друзями;                                                                                                                        в) Інтернет замінює мені реальне спілкування.                                  

6. Чи впливає Інтернет на вашу навчання?                                                                                                         а) не впливає;                                                                                                                                                                 б) Інтернет допомагає мені вчитися;                                                                                                                              в) заважає навчанню.

7. Як ви вважаєте, Інтернет впливає на ваше здоров'я?                                                                                    а) не впливає;                                                                                                                                                      б) впливає незначно;                                                                                                                                                      в) здоров'я значно погіршилося.

8. Ваше ставлення до Інтернету?                                                                                                                             а) вважаєте корисним відкриттям;                                                                                                                                  б) вам все одно;                                                                                                                              в) вважаєте марною тратою часу.

9. Скільки часу ви користуєтеся Інтернетом?                                                                                                            а) менше року;                                                                                                                                                       б) більше року;                                                                                                                                                              в) більше трьох років.

2.Анкета для батьків

Дайте відповіді на запитання і підсумуйте всі бали. Поставте за відповідь «ніколи» 1 бал; «Рідко» - 2; «Іноді» - 3; «Часто» - 4; «Завжди» - 5 балів.

1. Підліток проводить за комп'ютером більше чотирьох годин на добу?

2. Чи не почав він нехтувати навчанням і колишніми захопленнями після покупки комп'ютера?

3. Крик і агресивна реакція звичайні для підлітка, коли ви намагаєтеся відволікти його від Інтернету?

4. Як часто підліток жертвує сном заради нічних підключень до Інтернету?

5. Як часто вам здається, що ваша дитина говорить і думає про Інтернет навіть тоді, коли він відключений від нього?

6. Чи уходить підліток від відповіді на питання, чого його так приваблює у Всесвітній павутині?

7. Відмовляється чи ваша дитина від зустрічей з друзями або від побачення з коханою людиною заради підключення до Мережі?

8. Підліток, приходячи додому, першим ділом перевіряє електронну пошту?

9. Ви сплачуєте досить значні суми по телефонних рахунків через підключень вашої дитини до Інтернету?

Результати

10-20 балів. Поки все дуже непогано і для хвилювань немає підстав: ваша дитина звичайний середній користувач Інтернету. Якщо він довго перебуває у Всесвітній павутині, то це викликано в основному навчальною діяльністю. Постарайтеся не дуже тиснути на підлітка і не наполягайте на скороченні часу, який він проводить в Інтернеті.

21-35 балів. Слід подумати про те, як уберегти вашу дитину від проблем, пов'язаних з Інтернетом. Спробуйте переконати підлітка, що нездоровий інтерес до Інтернету штучно підігрівається тими, хто на цьому заробляє, а йому необхідно готуватися до майбутньої професійної діяльності.

36-50 балів. Слід бити в усі дзвони і використовувати радикальні заходи. У підлітка вже сформувалася залежність. Якщо він не усвідомлює цього, не давайте йому грошей на оплату підключень  або зовсім позбудьтеся від комп'ютера. Спробуйте захопити його чимось іншим. Якщо не виходить, потрібно звернутися до психотерапевта.

3. Існує 15 ознак Інтернет- залежності:

1. Дитина використовує Інтернет як засіб від стресу.

2. Дитина часто втрачає відлік часу, в той час як знаходиться в Інтернеті.

3. Дитина жертвує сном за можливість провести більше часу он-лайн.

4. Дитина більше воліє витрачати свій час на Інтернет, а не на друзів або сім'ю.

5. Він або вона бреше членам сім'ї і друзям про кількість проведеного часу в мережі.

6. Дитина стає дратівливою, якщо йому не дозволяють підключитися до Інтернету.

7. Він або вона втратив (а) інтерес до тих занять, які вважав (а) приємним проведенням часу до отримання доступу до Інтернету.

8. Ваша дитина формує нові відносини з людьми, зустрінутими в он-лайні.

9. Він або вона перевіряє свою електронну пошту кілька разів в день.

10. Він або вона нехтують відносинами, досягненнями, або освітою через Інтернет.

11. Дитина не дотримується встановлених вами термінів на використання Інтернету.

12. Вона часто їсть перед комп'ютером.

 13. У дитини проявляються симптоми ломки, включаючи:

- занепокоєння;

- невгамовність;

- тремтячі руки після тривалого невикористання Інтернету.

14. Дитина постійно думає про Інтернет.

15. Вона перестає відрізняти віртуальний світ від реального.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дмитренко Світлана Олександрівна
    Дякую, Любов Іванівно, за цікавий і корисний матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
2072
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку