Матеріали для малювання. Гумка. Серветки з тканини. Підставки для пензлів

Про матеріал

Для малювання застосовують тільки м'які гумки — гострокутні: вони не руйнують поверхню паперу і непомітно видаляють гострокутною частиною окремі лінії та невеликі плями тону. Існують два прийоми стирання гумкою: рухом по поверхні паперу і прикладанням до паперу.

Перегляд файлу

Матеріали для малювання. Гумка. Серветки з тканини. Підставки для пензлів

 

 

Гумка

Для малювання застосовують тільки м’які гумки — гострокутні: вони не руйнують поверхню паперу і непомітно видаляють гострокутною частиною окремі лінії та невеликі плями тону. Існують два прийоми стирання гумкою: рухом по поверхні паперу і прикладанням до паперу. Під час стирання ліній (перший прийом) рух гумки спрямовують убік від руки, що підтримує папір, щоб уникнути зім’яття або розриву. Помилкову лінію видаляють після того, як буде намальовано правильну лінію. Для стирання або ослаблення тону користуються іншим прийомом: легко притискуючи кілька разів гумку до плями, знімають надлишок графіту. Насичена графітом гумка стає брудною і починає або розмазувати графіт, або втирати його в поверхню паперу.

Стирання завжди потрібно виконувати чистою гумкою, для чого час від часу її чистять об шорсткий папір.

Серветки з тканини

Такі серветки повинні дуже добре вбирати воду. Вони можуть бути кольоровими або білими. Їх необхідно акуратно підшити (розмір 10 × 15 або 15 × 15 см) та скласти вдвічі. Використовують серветки для того, щоб промокнути пензлі після промивання. Зберігати серветки краще в спеціальній коробці. (Підкрохмалені серветки легше всмоктують воду.) Після промивання пензель необхідно обережно й легко прикласти до серветки й повертати то одним, то іншим боком так, щоб він не розкуйовджувався, а залишався гостреньким.

Підставки для пензлів

Підставки можуть бути виготовлені з різних матеріалів (деревини, пластику, плексигласу тощо). Вони використовуються під час малювання й аплікації та

мають бути стійкими, легко митися.

 

doc
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку