МАЙСТЕК КЛАС УЧНЯ 7 КЛАСУ ЯРИЧОВСЬКОГО Р

Про матеріал
Бажання залучити дітей до гри на музичному інструменті і навчити розуміти музичну мову за допомогою сучасного цифрового електронного інструменту-синтезатора .
Перегляд файлу

М А Й С Т Е Р    К Л А С

 

УЧНЯ 7 КЛАСУ

 

ЯРИЧОВСЬКОГО  РОМАНА

 

СИНТЕЗАТОР

Клас КРИЖАНІВСЬКОГО А, В,

 

 

«Музика-це мова, яка не потребує перекладу, оскільки звертається до душі...»

19.01.2011.

 

Музика - це вид мистецтва. Засобом передачі настрою і почуття в музиці служать спеціально організовані звуки. Основними елементами і виразними засобами музики є: мелодія, ритм, метр, темп, динаміка, тембр, гармонія, інструментування та інші. Музика є дуже гарним засобом виховання художнього смаку у дитини, вона здатна впливати на настрій,  За допомогою музики можна навіть впливати на здоров'я людини: коли людина чує швидку музику, в нього частішає пульс, підвищується тиск, він починає рухатися і думати швидше. Музику прийнято розділяти за жанрами і видами. Музичні твори кожного жанру та виду, як правило, легко відрізнити один від одного через специфічні музичних властивостей кожного.

Ну щож дорогі друзі, ми роспочинаємо майстер-клас, сольний концерт учня 7 класу Чемеровецької ДМШ,ЯРИЧОВСЬКОГО РОМАНА. клас викладача Крижанівського Андрія Віталійовича.

 

 

В епоху постійного інтеллектуально-технологічного вдосконалення діяльності людини звукова палітра, що оточує дітей, перетворюється в електронну і комп'ютерну музику, синтезовані звуки стають привабливими і модними у молоді.

З врахуванням вимог сучасності, повинні мінятися і оновлюватися традиційні методи викладання. Бажання залучити дітей до гри на синтезаторі і навчити розуміти музичну мову за допомогою сучасного цифрового електронного інструменту-синтезатора  .

Ну що ж. Розпочнемо з полонезу.

Полонез (польський старовиний танець) — один з прадавніх танців. Колись його називали «великим», або «пішим», оскільки музика танцю нагадує хід, урочистий марш (лише на три долі). За старих часів народний полонез виконували лише чоловіки. З часом величний танець-хід став відкривати бали: гості ставали в пари і довгою низкою йшли по залу з уклонами і присіданнями. Так полонез став популярним бальним танцем. Полонези створювали різні композитори такі як Вебер, Глінка,Шопен.   Як найкращий зразок цього танцю послухайте «полонез» Польського композитора Огінського який народився у 1765 році «Прощання з батьківщиною»у виконанні Яричовського Романа.

 

ТАНЕЦЬ ПОЛОНЕЗ

 

 

Цей популярний стиль з'явився на дискотеках Європи і Америки в кінці 60-х - початку 70-х. Сама назва діско  відображає атмосферу, яка панує на танцполі.Повороти, обертання, закрутки - найпопулярніші компоненти танцю. Більш просунуті танцюристи використовують Синкопований крок, глибокі підтримки,  і ефектні рухи руками. Популярність танцю обумовлена тим, що навчитися його виконувати набагато легше, ніж, наприклад, бальні танці. Діско відноситься до так званих соціальним танцям , Які не мають будь-яких канонів і стандартів, він не припускає раз і назавжди поставленої послідовності рухів - його можна танцювати під будь-яку музику і з будь-якими партнерами.Послухайте зразок цього стилю композитора Поль Моріа який народився 1925 року в Марселі (Франція) який став дуже відомим і популярним завдяки його Оркестру який так і називався «Оркестр Поля Моріа», доречі перший свій власний оркестр він створив у 17 років.Для вас звучить композиція Поль Морія «Бімбо».

 

На фото ПОЛЬ МОРІА

 

 

 

 

 

 

 

Історія САМБИ це історія злиття Африканськох танців. До 1914 року цей танець був відомий під Бразильською назвою “МАКСІКС”. Перші спроби представити Самбу  в Європейські танцювальні зали відносяться до 1923-24 років, але тільки після Другої Світової Війни Самба стала популярним танцем в Європі. Самба має дуже характерний ритм, який висунутий на передній план для його кращої відповідності національним Бразильським музичним інструментам. Спочатку він називався ТАМБУРІН, ЧОКОЛЬХО, РЕКО_РЕКО. Ритмічний національний Бразильський танець Самба нині упевнено увійшов до програми сучасних Бальних Танців.

Самба включає характерні латинські рухи стегнами, які виражені  пружинячим рухом. найбільш розвинений по складності ритмів і майже ніжної окремо фігури танець, в якому рухи стегон грають ключову роль - генерування ритму.І зараз для вас прозвучать два твори у ритмі САМБА.Перший твір бразильського композитора Зекинья де Абреу який народився в БРАЗИЛІЇ 19 вересня 1880 року в місті Санта-Ріта- де-Паса-Кварту в Бразильському штаті Сан Паулу він написав десятки музичних творів, але найбільшу популярність йому принесла написана в 1917 році інструментальна мелодія Tico-tico no Fuba, яку знає весь світ під скороченою назвою "Tico-tico". Цю мелодію до цих пір люблять і пам'ятають практично у всіх країнах світу, хоча з моменту її створення пройшло майже сто років!Прослухайте його.

 

 

Фото Зекинья де Абреу.

 

І другий твір цього стилю це твір який напосав Російський композитор Володимир Павєлєц «БАМБУЛЯ».Прослухайте і йойо будь-ласка .

 

САМБА

Щоби вдосконалити техніку гри на клавишних інструментах  обов’язково потрібно грати «ЕТЮДИ», і зараз для вас Роман виконає ЕТЮД композитора, педагога і піаніста КАРЛА ЧЕРНІ який  народився 20 лютого 1791 року у ВЕНІ  (роки життя 1791-1857) який в 5 років почав займатися музикою.

 

  На фото Карл Черні

 

І ми переходимо до гри на синтезаторі «двома руками» а на зразок цього твору ми вам проопонуємо послухати твір радянського сучасного композитора Олександра Сергійовича Зацепіна який народився 10 березня 1926 року в НОВОСІБІРСКУ автор музики до багатьох фільмів особливо комедії ГАЙДАЯ «ОПЕРАЦІЯ И», «КАВКАЗКА ПОЛОНЯНКА», «БРІЛІАНТОВА РУКА», «12 СТІЛЬЦІВ», «ІВАН ВАСИЛЬОВИЧ МІНЯЄ ПРОФЕСІЮ».Та інших фільмів.Та навіть до мультфільму «НУ ПОСТРИВАЙ» Це твір з кінофільму «ЗЕМЛЯ САННІКОВА». «Є тільки мить»

  ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ ЗАЦЕПІН

 

 

І обов’язково у нашому концерті буде звучати Українська пісня , послухайте будь-ласка твір який давно вважається народним, але як виявилось у цього твору є автор. «ЇХАВ КОЗАК ЗА ДУНАЙ» пісня яку написав СЕМЕН КЛИМОВСЬКИЙ козак Харківського полку, філософ і поет   Народився на рубежі XVII та XVIII століть.точні дати народження та смерті його невідомі.Головне те що цей твір проживши стільки років звучить і у наші часи.

 

Портрет СЕМЕНА КЛИМОВСЬКОГО

 

 

 

А тепер послухайте історію ВАЛЬСУ Вперше вальс з'явився у 1780-х у Відні, після чого поширився у інших країнах Європи. Прародичами вальсу називають і австрійський народний танець лендлер, і провансальський танець вольта. Обидва ці танці були парні. Вальс, як танець непристойної близькості, зазнавав значних заборон, як із боку Церкви, так і з боку дворянства. Але вже на початку ХІХ століття танець стає дуже популярний.

Слово «вальс» походить із німецького walzen - кружляти. Для вас у виконанні Яричовського Романа звучить старовинний вальс «ПАМ'ЯТЬ КВІТІВ».

 

 

Ось і підійшов до завершення наш концерт, наша розповідь, дякуємо усім за цю незабутню зустріч, зустріч з музикою, ми зичимо усім доброго здоровя, творчих успіхів, учням великого натхнення та здобутків, до нових зустрічів, ЛЮБІТЬ МУЗИКУ!

doc
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку