Майстер-клас з ліплення (для середньої групи) «Вінок»

Про матеріал
Мета: Відпрацювати навички роботи зі стекою; знайомити з елементами техніки мільфіорі; удосконалювати вміння скручувати пластини. Закріплювати знання дітей про квіти, про літню пору року. Розвивати відчуття кольору й ритму; підтримувати колективний дух під час створення спільної композиції. Виховувати любов до живої природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з ліплення(для середньої групи)«Вінок»

Номер слайду 2

Вінок — невід'ємна складова українського ді­вочого національного костюма. Український віночок — це не просто прикраса, а оберіг, «таємничий знахар душі». Вінок — це квіти, листя, гілки, сплетені в ко­ло, яким зазвичай прикрашають голову.

Номер слайду 3

Як без вишні – не садок,Так без маку – не вінок.І червоний, і стрункий,І свіжесенький такий. Цілу купу нарвемо,Всім віночки сплетемо. Вінок

Номер слайду 4

Розминка для рук. Вінок. Діти за зразком педагога імітують плетіння вінка, потім переплітають пальці обох рук, заокруглюючи кисті (віночок). Фізкультхвилинка. Віночок. На галявинці гуляли,(Кроки на місці)Різні квіти ми збирали. (Присідання)Ось ромашка, ось дзвіночок –(Нахили тулуба вперед)Гарний буде в нас вінок.(Колові рухи головою)

Номер слайду 5

Мета: Відпрацювати навички роботи зі стекою; знайомити з елементами техніки мільфіорі; удосконалювати вміння скручувати пластини. Закріплювати знання дітей про квіти, про літню пору року. Розвивати відчуття кольору й ритму; підтримувати колективний дух під час створення спільної композиції. Виховувати любов до живої природи. Обладнання: Фоновий картон; пластилін, дощечка, стека, серветка.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку