Майстер-клас з малювання «Зарум’янила осінь калину»

Про матеріал
Калина — народний символ України. Недарма кажуть: Без верби та калини нема України. Калина — символ дівочої краси, вроди і долі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з малювання «Зарум’янила осінь калину»

Номер слайду 2

Зарум’янила осінь калину,У червоне намисто вдягла. У погожу та сонячну днину. Павутинку струни натягла. Щоб на ній грав вітрець колисковуІ приносив мелодію в сни. Щоб оспівував осінь чудовуІ надію давав для весни.

Номер слайду 3

Калина — народний символ України. Недарма кажуть: Без верби та калини нема України. Калина — символ дівочої краси, вроди і долі.

Номер слайду 4

Матеріали:- фарби;- аркуш паперу з гроном калини;- вологі серветки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Калина пишним білим цвітом. Покрила квіти навесні. А восени, як згасне літо,Дарує ягідки рясні. Зриваймо кетяги калини,Не забуваймо лиш про те: Калина – символ України,Калина – дерево святе.

Номер слайду 9

Легенда про Калинку і Килину. Жили собі мати і донька. Була донька дуже гарна і вміла людей лікувати. Одного разу Калинка у степу зілля збирала, там побачив її пан і хотів собі за жінку взяти. Втікала Калинка скільки сили мала, аж ось попереду річка, а далі вже і бігти нікуди. Вилізла Калинка на вербу, стрибнула у воду і втопилася. Кожного дня приходила на берег стара Килина – тужила за дочкою. Вросли у берег ноги старенької міцним корінням, руки стали вітами гнучкими, а серце перетворилося на калинові ягідки, що щедро дарує калина людям і пташкам, по сей день людей лікує.

Номер слайду 10

Прислів’я та приказки про калину: Красива, мов червона калина. Щоки червоні, як ягідки калинові. Любуйся калиною, коли цвіте, а дитиною, коли росте. Молода дівчина гарна, мов калина.

Номер слайду 11

Бажаємо успіху!

pptx
Додано
7 серпня 2022
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку