Мексика (презентація)

Про матеріал
На основі вивченого матеріалу поглибити знання здобувачів освіти про ще одну країну Американсткого регіону - Мексику. Надані цікаві факти, та особливості країни. Можливе використання на уроці та позаурочний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клименко Г. В. Мексика

Номер слайду 2

Загальна характеристика Площа - 1 972 550 кмІ Населення - 126 577 691 Релігія - 89 % віруючих мексиканців — католики, 6 % — протестанти, 5 % — прихильники інших релігій Столиця - Мехіко Офіційна назва - Мексика́нські Сполу́чені Шта́ти Мова - іспанська Державний устрій - федеративна демократична республіка Склад території – 31 штат

Номер слайду 3

Прапор Державний прапор Мексики складається з трьох вертикальних смуг: зелена означає надію, біла – єдність і чистоту і червона кров національних героїв. В середині, на білій смузі, зображений золотий орел, який клює змію.

Номер слайду 4

Цікаві факти про Мексику Слово «Мексика» («Мехіко» в іспанській вимові) означає «у пупі Місяця» – від слів ацтекської мови науатль «Metztli» – «Місяць» та «xictli» – «пуп». Жителі цих земель вимовляли слово як «мешико».

Номер слайду 5

Цікаві факти про Мексику. Однією з найбільш важливих доіспанських цивілізацій Мексики були ольмеки, які жили на цих землях з 1400-х рр. до н.е. до 300-х рр. н. е. Відомі вони в основному завдяки величезним виготовленим з каменю головам, які доступні для огляду в музеях країни. Метеорит, який став причиною вимирання динозаврів 65 млн років тому, впав в місці, де зараз розташоване місто Чиксулуб – на узбережжі півострова Юкатан. Від удару сформувався кратер діаметром 180 км, нині розташований на глибині 600 м. Його виявили у 1981 році працівники компанії «Пемекс», звернули увагу на різку зміну щільності на цій глибині. 

Номер слайду 6

Міжнародні організації

Номер слайду 7

Економіка Мексика — індустріально-аграрна країна. Основні галузі економіки: харчова, тютюнова, хімічна, сталеплавильна, нафтова, гірнича, текстильна та легка промисловість, моторобудівна, туризм. Паливно-енергетичний баланс характеризується переважанням нафти і газу. Транспорт: залізничний, автомобільний. морський. Близько 60 % зовнішнього вантажообігу здійснює морський транспорт. Дві головні авіакомпанії — «Аеромехіко» і «Мексикана» мають в своєму розпорядженні велику мережу авіаліній. 32 міжнародних і 30 внутрішніх аеропортів обслуговують також інші численні міжнародні і місцеві авіакомпанії.

Номер слайду 8

Економічні показники. Мексика, найбільший виробник срібла. Найбільш споживаний напій мексиканцями, – ... Ні, не текіла. Це кока-кола. У Мексиці курсують близько 60 тис. таксі. Це світовий рекорд. ВВП — $ 427,4 млрд. Темп зростання ВВП — 4,8 %. ВВП на душу населення — $4459. Прямі закордонні інвестиції — $ 5,8 млрд. Імпорт — $ 136,8 млрд Експорт — $ 125 млрд

Номер слайду 9

Сільське господарство До найважливіших сільськогосподарських культур відносяться кукурудза, пшениця, рис, ячмінь, сорго. До інших важливих експортних культур — фрукти і овочі, особливо помідори, апельсини, манго й банани, кава. Розведення великої рогатої худоби у Мексиці зосереджене в північно-центральному регіоні, який експортує велику кількість рогатої худоби у США. Яловичина і молочні продукти для урбанізованих районів здебільшого надходять з приморського району Мексиканської затоки, де розводять велику зебу. Велике значення в тваринництві країни мають також коні, мули, осли, вівці, кози й свині. Обсяги випуску продукції тваринництва відповідають внутрішнім потребам країни в яловичині, свинині, свіжому молоці, м'ясі птахів і яйцях, але сухе молоко імпортується. Сільське господарство, лісове господарство і рибальство становлять до 10 % всієї мексиканської економіки. У Мексиці переважають дрібні фермерські господарства, і зрошування залишається однією з серйозних проблем.

Номер слайду 10

Агава. Трохи більше ніж 77% видів кактусів, що ростуть в Мексиці, є ендеміками, тобто їх не можна знайти ніде більше у світі. У Мексиці існує щонайменше 50 різних видів агави для виробництва мескалю. Мескаль – старший брат текіли, його стали виготовляти на цих землях задовго до напою, що став тепер символом Мексики. 

Номер слайду 11

Кухня Мексиканська кухня також визнана Світовою спадщиною. Мексика подарувала світові шоколад,  чилі і кукурудзу.

Номер слайду 12

Туризм  Мексиці налічується 26 місць, визнаних ЮНЕСКО Світовою спадщиною. Це більше, ніж в інших країнах – Єгипті, Греції, Перу та Сполучених Штатах.

Номер слайду 13

Туризм Туризм в Мексиці є важливою галуззю економічної діяльності для країни, за масштабами одними з найбільших у світі. Мексика входить у десятку найбільш відвідуваних країн у світі з 21,5 млн відвідувачів у 2019 році і найбільш відвідуваною іноземними туристами країною в Латинській Америці. Основні визначні пам'ятки Мексики — руїни стародавньої мезоамериканської культури, колоніальних міст і курортів. Помірний клімат країни з культурно-історичною спадщиною — злиттям європейської (зокрема, іспанської) і мезо-американської культури — також зробили Мексику привабливим світовим туристичним центром. Переважна більшість іноземних туристів, які відвідують Мексику, прибувають зі США та Канади. Наступна за величиною група туристів — з Європи та Азії. Невелика кількість туристів також приїжджають з країн Латинської Америки.

Номер слайду 14

Туристичні об’єкти Мехіко – місто з найбільшою кількістю музеїв у світі. Замок Чапультепек, який розташований тут і був колись резиденцією губернаторів, – єдиний замок, побудований на всьому Американському континенті.

Номер слайду 15

Морські туристичні об’єкти Мексика має другий по довжині кораловий риф, який розташований за 200 м від острова Косумель, в штаті Кінтана Роо.

Номер слайду 16

Відносини України й Мексики Мексиканські Сполучені Штати визнали незалежність України 25 грудня 1991 року. Дипломатичні відносини між двома країнами встановлені 14 січня 1992 року. Посол Мексиканських Сполучених Штатів у Республіці Польща Франсіско Хосе Крус Гонсалес є послом Мексики в Україні за сумісництвом. З березня 1999 року у м. Мехіко функціонує Посольство України у Мексиканських Сполучених Штатах. Україна і Мексика співпрацюють у науковій сфері. З 1990 року Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» підтримує зв'язки з Національним політехнічним інститутом м. Мехіко, а з 1993 року Харківський політехнічний інститут ім. Жуковського — з Інженерним інститутом Національного автономного університету м. Мехіко.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 травня 2020
Переглядів
8405
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку