Методи дослідження організмів та їх застосування

Про матеріал

МЕТОДИ ВИВЧЕННЯ ОРГАНІЗМІВ. ЗАСТОСУВАННЯ БІОЛОГІЧНИХ ЗНАНЬ У ДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ.

БІОЛОГІЯ 6 КЛАС.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи вивчення організмів. Застосування біологічних знань у діяльності людини

Номер слайду 2

Пригадайте з курсу природознавства методи вивчення живої природи, прилади, за допомогою яких ви вивчали живу природу.

Номер слайду 3

За допомогою яких методів вивчають організми?Увесь прогрес людства пов’язаний з розвитком наукових досліджень. Вивчаючи природознавство, ви вже застосовували деякі методи дослідження природи (пригадайте їх). Біологія також вивчає природні об’єкти (від лат. Об’єктум – предмет). Під час вивчення біології найчастіше ви будете використовувати спостереження, опис, порівняння, експерименти

Номер слайду 4

Цікаво знати, що дані, отримані науковцями за допомогою різних методів досліджень, обов’язково мають бути оброблені математично. Це допоможе виявити певні закономірності, спільні та відмінні риси в досліджуваних об’єктах, процесах чи явищах.

Номер слайду 5

Як людина використовує знання з біології у своїй діяльності? Усі компоненти живої природи людина використовує для поліпшення умов власного життя: здоров’я, харчування, проживання, якості довкілля. Для вирішення цих завдань біологія тісно взаємодіє з медициною, сільським господарством, охороною природи, багатьма галузями промисловості.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Висновок: Для вивчення живої природи дослідники застосовують такі основні наукові методи: описовий, спостереження, експеримент, порівняння тощо. Наукові дослідження можуть проводитись як у природі (польові дослідження), так і в спеціально обладнаних приміщеннях – лабораторіях (лабораторні дослідження). Результати досліджень у галузі біології мають вирішальне значення для збереження та поліпшення здоров’я людини та свійських тварин, забезпечення людства продовольством, збереження та поліпшення стану навколишнього природного середовища.

Номер слайду 8

Поміркуйте…Поміркуйте, Чому біологію вважають наукою майбутнього?

Номер слайду 9

Поясніть…Поясніть значення лікарських рослин для збереження і поліпшення здоров’я людини. Оцініть значення біології для розвитку медицини і сільського господарства.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

pptx
Додав(-ла)
Дарья Кудинова
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
1747
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку