Методична розробка уроку з предмету " Товарознавство продовольчих товарів" з професії "Офіціант "

Про матеріал

Мета проведення уроку - у формі рольової гри на основі програми дослідницької роботи сформувати конкретні уявлення про спеції та прянощі та їх вплив на смак страв з врахуванням особливостей кулінарії,розвивати естетичні смаки та здібності учнів, їхню пам'ять, увагу, вміння органолептичним методом визначати призначення продукту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:“Спеції та прянощі”

Номер слайду 2

Товарознавчий диктант. Шляхом висушування екстракту свіжозвареного чаю одержують швидкорозчинний чай. В процесі ферментації чай набуває коричневого кольору. Чай вважають традиційним напоєм в країнах: Китай, Японія, Англія. Найпоширеніші види чаю – чорний та зелений.

Номер слайду 3

Товарознавчий диктант. Насіння вічнозеленого кавового дерева – це натуральна кава. Для покращення якості зерна каву обсмажують при t0 180 – 200 0 С до коричневого кольору. Натуральну обсмажену каву випускають в зернах, мелену, розчинну.

Номер слайду 4

Товарознавчий диктант8. Із підсмажених і перемелених рослинних продуктів таких як ячмінь, жолуді, цикорій готують кавові напої.9. “М'ясний” смак і аромат має водяний розчин глутамату натрію.10. Для приготування маринаду для м'яса, салату, соусів використовують оцет. 11. Кристалічна речовина, без запаху, з кислим смаком, сипучої консистенції, добре розчиняється у воді – це лимонна кислота.

Номер слайду 5

Епіграф уроку:“Людина спочатку їсть очима,потім продовжує носомі закінчує ротом” Китайська народна мудрість

Номер слайду 6

План урокуІсторична довідка. Вплив спецій та прянощів на організм людини. Класифікація спецій та прянощів. Використання спецій та прянощів в кулінарії.

Номер слайду 7

ГрупаІсторики

Номер слайду 8

Прянощі в історії

Номер слайду 9

Прянощі в історії

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Група. Дослідники

Номер слайду 12

КОРІАНДР

Номер слайду 13

АНІС

Номер слайду 14

ВАНІЛЬ

Номер слайду 15

КАРДАМОН

Номер слайду 16

ГВОЗДИКА

Номер слайду 17

КОРИЦЯ

Номер слайду 18

ПЕРЕЦЬ ЧОРНИЙ

Номер слайду 19

ПЕРЕЦЬ ДУХМЯНИЙ

Номер слайду 20

ІМБИР

Номер слайду 21

МУСКАТНИЙ ГОРІХ

Номер слайду 22

Група. Класифікатори

Номер слайду 23

Класифікація. Спеції та прянощі{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Листкові Лавровий лист Меліса Материнка Кріп Базилік М'ята

Номер слайду 24

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Насінневі Гірчиця Мускатний горіх

Номер слайду 25

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Плодові Ваніль Кардамон Аніс Тмин Перець білий Перець духмяний Перець червоний

Номер слайду 26

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Квіткові Гвоздика Шафран

Номер слайду 27

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Корові Кориця Касія

Номер слайду 28

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Кореневі Куркума Галагал Імбир

Номер слайду 29

Група. Професіонали

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

№НАЗВАКЛАСИФІКАЦІЯСМАКО-АРОМАТИЧНІ ПОКАЗНИКИВИКОРИСТАННЯ В КУЛІНАРІЇ1234567 АнісплодовіСолодкий аромат. Освіжає диханняІмбир. Кориця. Гвоздика. Духмяний перець. Кардамон. Коріандр

Номер слайду 41

“ Про смаки не сперечаються: через смаки сваряться, скандалять і лаються ” Гілберт Честертон

Номер слайду 42

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Знайти прислів'я, приказки, легенди про спеції, прянощі.2. Заповнити таблицю

Номер слайду 43

Легенда про корицю Про цю пряність ходять різні історії. Приміром, в одній йдеться про те, що колись корицю добували з гнізд птахи Фенікса. Мисливці давали птахам великі шматки м’яса, які вони несли у свої гнізда, через що дно гнізда провалювалося. В цей момент мисливці і починали збирати корицю. Її цінували не тільки за цілющі властивості, а й за те, що кориця – найкращий любовний амулет.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. білик людмила
    Дуже добре. Кропітка робота .Дяку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2018
Переглядів
1366
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку