Методика Нікітіних презентація

Про матеріал
Ця презентація ознайомить вас з методикою роботи Нікітіних. Вона відповість на такі запитання: Хто такі Нікітіни? Які базові принципи виховання у їх сім'ї? Які ігри можна застосовувати для виховання?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методика Нікітіних - передова методика розвитку дитини. Виконала студентка 548 групи Пастушенко Яна

Номер слайду 2

Історико – педагогічна довідка. Борис Павлович та Олена Олексіївна Нікітіни — класики вітчизняної педагогіки й автори низки розвивальних ігор для дітей. Саме вони на прикладі своєї сім'ї ще в радянські часи показали, що, ламаючи застарілі стереотипи у вихованні, можна допомогти дитині стати самостійною, гармонійно розвиненою особистістю. Науковці з 60-х років XX століття стали відомими у СРСР, а пізніше — у Німеччині, Японії та інших країнах. У період найбільшої популярності (70-ті — 8о-ті роки XX ст.) книжки Нікітіних розходилися мільйонними тиражами, у їхній будинок щорічно приїздило до 1000 гостей, на зустрічі й лекції в різних містах Радянського Союзу приходили сотні людей. Багато хто вважає, що саме самовіддана праця Нікітіних привернула увагу громадськості до унікальних можливостей раннього розвитку дітей і свого часу заклала основи для того, що тепер називається «свідомим батьківством».

Номер слайду 3

Базові принципи виховання у сім’ї Нікініних: Мінімум медичного втручання;Природна фізична культура тіла;«Ранній початок»;Ранній інтелектуальний розвиток;Сила, спритність та... Обережність;Широка сфера діяльності; Разом з дітьми;Розвиваючі ігри.

Номер слайду 4

Методична інформація. Методика Нікітіних сприяє повноцінному розвитку дітей, базується на різноманітних іграх із кубиками, цеглинками, квадратами, конструкторами. Вона загальнодоступна, і кожен може її використовувати. Методика ґрунтується на тому, що гальмувати і прискорювати розвиток дитини не можна, слід лише стежити, як розвивається дитина, і допомагати їй у цьому. Перша умова успішного розвитку — ранній початок. Тому Нікітіни пропонують використовувати свої ігри з раннього віку. Безліч завдань дитина вирішує сама.

Номер слайду 5

Завдання даються в різній формі:• у вигляді малюнка;• у вигляді моделі;• у вигляді креслення;• в усній або письмовій формі.

Номер слайду 6

Ігри:• «Чудо-куб»• «Кубики для всіх»;• «Унікуб»;• «Склади візерунок»;• «Дроби»;• «Склади квадрат»(1,2,3 рівні).

Номер слайду 7

Мета розвиваючих ігор Нікітіних:- розвиток уваги,зорової памяті,довільності (уміння грати за правилами і виконувати інструкції),просторового мислення та уяви, словесно-логічного мислення, наочно-образного мислення, здатнісь до комбінування творчих здібностей,сформованості сенсорних еталонів кольору, розміру та форми, сприйняття..

Номер слайду 8

Гра “Склади квадрат”Етап 1. розглянути і назвати фігуру. Етап 2. назвати колір фігури. Етап 3: полічити частини квадрата. Етап 4: роздивитися кожну частину, визначити її розмір і місце у квадраті. Етап 5: із частин скласти цілу фігуру. Етап 6: перевірити за зразком.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
2494
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку