Міцна родина – міцна країна.

Про матеріал
Родинне свято, покликане ознайомити учнів з традиціями української родини, пробуджувати пізнавальний інтерес до історичних традицій свого народу, його культури, побуту; сприяти розвитку творчих здібностей дітей, бажання примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру; згуртувати учнівський та батьківський колективи; виховувати глибокі почуття любові до батьків, гордості за український народ. Оснащення залу: вишиті рушники, хліб-сіль на вишитому рушнику, презентації родинних традицій, презентація до свята, святкові кульки, проектор і проекційний екран.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Міцна родина – міцна країна. Мета: ознайомити учнів з традиціями української родини, пробуджувати пізнавальний інтерес до історичних традицій свого народу, його культури, побуту;сприяти розвитку творчих здібностей дітей, бажання примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру;згуртувати учнівський та батьківський колективи; виховувати глибокі почуття любові до батьків, гордості за український народ. Оснащення залу: вишиті рушники, хліб-сіль на вишитому рушнику, презентації родинних традицій, презентація до свята, святкові кульки, проектор і проекційний екран.

Номер слайду 2

міцна країна. Міцна родина -Звучить пісня «Сім'я і родина». Учні заходять до залу. Вчитель виходить з учнями.

Номер слайду 3

Українці - нація прадавня, славна своєю культурою і традиціями.

Номер слайду 4

Хлопчик. Ми, українці, нація прадавня,На цій Землі — багато тисяч літ. Культурою й традиціями славна,І багатющий в нас духовний світ. Дівчинка. В нас звичаї свої, неписані закони,По них пізнає українця вся земля. Своє світосприймання й заборони,Як і свої ліси, річки й поля...

Номер слайду 5

Усе, що є в нас, в праці здобували.

Номер слайду 6

Хлопчик. Усе, що є в нас, в праці здобували,Пройшли дорогу в світі нелегку. Та завжди хлібом друзів зустрічали. На вишитому шовком рушнику. Дівчинка. Народ цінує землю цю єдину,В якій коріння наше з правіків. Вітчизну любить і свою родину,Бо тут народжений й життя прожив.  

Номер слайду 7

Сама земля нам рідне слово дала, робочі руки й щирі почуття

Номер слайду 8

Хлопчик. Сама земля дала нам рідне слово,Робочі руки й щирі почуття. Й дитинну душу світлу, пелюсткову,І мрії, що ведуть у майбуття.

Номер слайду 9

Ми на своїй землі віки й тисячоліття. Тут славний рід, родина і сім’я.

Номер слайду 10

Дівчинка. Ми на своїй землі віки й тисячоліття,Тут славний рід, родина і сім’я. Коріння у землі, а в небо — пишне віття. У світі — українці нам ім’я.

Номер слайду 11

Хлопчик. Іде в майбутнє рідна Україна, у світле і високе майбуття

Номер слайду 12

Дівчинка: Наш народ – одна свята родина, а кожен з нас в родині цій дитя!

Номер слайду 13

Одвічне коло злагоди

Номер слайду 14

Вчитель. Шановні гості, дорогі батьки: мами і тата, бабусі й дідусі, тітоньки і дядечки, добрі друзі, дорогі діти, уся наша шкільна родино! Вітаємо щиро вас усіх на нашому родинному святі. А зібралися ми сьогодні не випадково. Сьогодні ми вшановуємо одвічне коло злагоди: батьки – вчителі – діти. Адже жити нам у цій шкільній родині ще довгі й довгі роки. А щоб життя було цікавим і захоплюючим, творчим і багатим, усім треба жити у дружбі й злагоді. Тільки у такій співпраці усім буде цікаво, комфортно і затишно.

Номер слайду 15

Традиції українців. Працелюбність

Номер слайду 16

Вчитель. . Наш український народ — це дуже давня нація і живе він на цій святій землі уже багато років. А тому у людей виробилися певні звички, традиції, писані й неписані закони, за якими відразу можна впізнати українця серед сотень інших націй і народностей. То ж ці риси характеру і поведінки стали національною ознакою. Що характерно для українців? Дівчинка. Це працелюбність, любов до праці, бажання вчитися, все мати і все вміти. Українці завжди любили землю, бо вона в нас родюча, що не посієш, те вродить. Тому працювали на землі, обробляли, вчилися сіяти, збирати. Стали землеробами та ще й дуже вправними.

Номер слайду 17

Традиції українців. Волелюбність

Номер слайду 18

Хлопчик. А ще українці волелюбний народ. Понад усе наші люди люблять волю, щоб їхній праці і життю ніхто не заважав. Бо сам народ миролюбний, цінує мир і спокій, ніколи не завойовував чужих земель. Але свій рідний край захищав мужньо і сміливо.

Номер слайду 19

Традиції українців. Гостинність

Номер слайду 20

Дівчинка. Наш народ — добрий, гостинний і щедрий. Українці дуже постраждали від голоду у тридцяті роки минулого століття. Тому завжди зустрічає друзів із хлібом-сіллю, підносить його на вишитому рушникові. Адже рушник — наш оберіг. Українці своїм обов’язком вважають нагодувати людину, яка зайшла до хати, дати напитися перехожому. Так повелося з давніх часів і дійшло до нас. Це говорить про високу культуру нашого народу.

Номер слайду 21

Традиції українців. Майстерність. Хлопчик. Наш народ дуже майстерний. Він уміє багато чого робити, може здивувати людей витворами мистецтва.

Номер слайду 22

Традиції українців. Вшанування предків Хлопчик. Українці дуже поважають і цінують свою родину. Люблять і піклуються про своїх батьків, які дали їм життя.

Номер слайду 23

Традиції українців. Талановитість Дівчинка. Українці — світлі душею і талановиті. Вони вміють бачити і творити красу. Тому серед них так багато поетів, співаків, художників, співаків, танцюристів.

Номер слайду 24

Добрий день, матусю Україно!Вчитель: ось така наша велика, могутня, волелюбна, талановита, працелюбна родина, яка зветься Україна! Звучить пісня «Добрий день, матусю Україно»

Номер слайду 25

Щаслива родина

Номер слайду 26

Вчитель. Ми з вами всі - український народ, який складається з маленьких і великих родин, дружніх і працьовитих. Хлопчик. З роду в рід кладе життя мости. Без коріння саду не цвісти. Дівчинка. Батьки для нас-це найдорожчі люди,Вони піклуються і думають про нас,І хай завжди в нас тато й мама будуть,Ніколи не проходить світлий час. Хлопчик. І хай здоров’я буде у родині,Щоб радість і веселий сміх дзвенів,Родині ми складаєм славу ниніІ скажемо багато добрих слів.

Номер слайду 27

Хліб – сіль на вишитому рушникові

Номер слайду 28

Вчитель. Батьки і діти! Діти і батьки! Нерозділиме і одвічне коло, де завжди є любов, пошана і злагода. Шановні батьки! Ваші діти дякують вам за щасливе життя, за турботу, ласку і любов. За давньою українською традицією вони зустрічають вас хлібом і сіллю. Хлопчик. Як добре дітям й затишно в родині!Тут так цікаво й весело всім нам. Тому вклонитися доземно ми повинні,За диво й за життя своїм батькам. Дівчинка. Хліб підносим вам і сіль,На біленькім рушникові. До землі аж бєм уклін,Щоб завжди були здорові.(звучить супровід «Пісня про рушник»)

Номер слайду 29

Танок з рушниками

Номер слайду 30

Щаслива сім’я

Номер слайду 31

Музичний супровід (ніжна мелодія.)Вчитель: за легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі зірку і посилає до дитини ангела-охоронця. Уві сні ангел цілує дитину тричі: в чоло, щоб вона зростала розумною, в личко, щоб була красивою, в груди – аби здоров'я, любов та доброту вселити в її тіло, серце і душу. Мати і батько – найрідніші, найближчі кожному з нас люди. Вони нам дарують життя. Вони вчать нас правил життя між людей. Оживляють наш розум, вкладають у наші вуста добрі слова. Шановні батьки! Ваші діти щасливі, бо живуть у щасливих родинах. Пісня «Щаслива родина»

Номер слайду 32

Матуся з дитиною

Номер слайду 33

Вчитель. Як гарно дивитися на тих дітей, котрі поважають і шанують своїх батьків. Адже немає в світі нічого святішого, ніж добрі родинні стосунки, велика дружня сімя. І найголовнішою берегинею роду завжди вважали жінку-маму. Мама! У матері добрі і ласкаві руки, вірне і чутливе серце – в ньому ніколи не згасне любов. Дівчинка. Найкращі дні для наших матерів. Це дні, коли щасливі їхні діти. Від нас залежить, скільки днів таких. Ми зможемо для матінки зробити Хлопчик. Матінко, ясна зоре,В очі твої дивлюся. Бачу у них твою тривогу Й Господу щиро молюся. Щастя благаю для тебе. Рідна моя матусю! Дівчинка. Співай, моя мамо,Співай, моя рідна В житті ти у моне одна Для кожної жінки Для кожної мами. Нехай пісня луна Пісня у виконанні дівчинки з мамою.

Номер слайду 34

ТАТО З ДОНЬКОЮ

Номер слайду 35

Вчитель: Батько – голова сім'ї. Господар у домі. Роль батька в сім'ї неоціненна. Він суворий і вимогливий, справжній захисник своєї родини. Його любов стримана, врівноважена і водночас ніжна і чуттєва. Любі татусі, вас сьогодні вітають ваші вдячні діти. Хлопчик. Татку любий, татку милий Нинішньої днини Ти прийшов до нас на свято. Нашої родини  Дівчинка. Ми тобі складаєм ниніЩирі побажання. Щоб прожив ти многі літа Не зазнав страждання Хлопчик. Щоб ти вивів нас у люди Та втішався нами Щоб пишатись міг своїми Доньками й синами. Танок татусів та доньок.

Номер слайду 36

Бабуся та дідусь з онуками у вишитих сорочках

Номер слайду 37

Вчитель: Наша родина – це не тільки мама й тато. Що то за родина, в якій немає старішин роду, тобто бабусь і дідусів. Бабуся – берегиня роду, невгамовна трудівниця. Її руки не знають спочинку ніде і ніколи. А дідусь багато знає про минуле. Любить розповідати цікаві історії. Він все на світі знає. Шановні бабусі і дідусі! Сьогодні ваші онуки звертаються до вас. Хлопчик: Бабусю моя дорогенька. Матуся моєї матусі Присядь коло мене близенько Я ніжно отак пригорнуся Накину тобі я на плечіХустину тепленьку, пухову Як гарно з тобою малечі Бабусю, завжди будь здорова. Дівчинка: Найдорожчий друг у мене –Мій дідусь. Всім таємним, сокровенним. З ним ділюсьІ наслідую у всьому Діда я. Любить і гордиться дідом Вся сім’я. Вчитель. - А чи любите ви, діти, їздити у гості до бабусі? Ну то поїхали!Пісня «На гостини до бабусі»

Номер слайду 38

Вчитель: тепер ми будемо ближче знайомитися з родинами нашого класу, щоб дізнатися про їхні інтереси, заняття, традиції. Знаю, кожна родина втілює в життя якусь українську традицію. І сьогодні деякі родини раді поділитися своїми секретами.

Номер слайду 39

нашого класу. Традиції родин

Номер слайду 40

Вшанування предків. В моїй родині є любов, підтримка і увага,Є тепле слово – щастя джерело. Панує у родині в нас повага,Любов прадавня, ласка і тепло.

Номер слайду 41

Традиції мого роду

Номер слайду 42

Якщо кожен мріє бути щасливим, то всі мріють про одне й те саме?

Номер слайду 43

Щастя – уміння створювати те, чому можна радіти…Це те, що ми робимо із задоволенням, тому традицією є спільне приготування страв

Номер слайду 44

В нашій родині є старішини, яких ми любимо і поважаємо. Це наші дідусі й бабусі, прадідусі й прабабусі. Ми вчимося у них мудрості і працелюбності

Номер слайду 45

Ми шануємо родинні пам’ятки, цінуємо кожну мить нашого життя. Ведемо сімейний альбом.

Номер слайду 46

Родина-там, де тебе чекають і люблять…Школа і навчання дітей – невід’ємна частинка нашого родинного щастя. Ми пишаємося досягненнями своїх дітей.

Номер слайду 47

Дерево тримається корінням, а людина - сім’єю!Дякую за увагу!!!

Номер слайду 48

Тато – голова родини – захисник. Словечко хочу мовити за тата,Бо він мені порадник, захисник. Він так мені розказує багато,І я до бесід щирих дуже звик. Він вчить мене у цьому світі жити,До праці залучає кожен раз. Вчить бути вірним, відданим, дружитиІ не підводити ніколи друзів, клас.

Номер слайду 49

СІМ’Я МАЙСТРЕНКО

Номер слайду 50

Наша сім’я Сімейні традиції один із основних способів виховання. Спочатку дитина пізнає себе у сім'ї. Ми сім'я Майстренко. Тато - Ігор Борисович, мама - Інна Юрїівна, син - Петрусь.

Номер слайду 51

ЗРАЗКОВИЙ БАТЬКО

Номер слайду 52

ПИШАЄМОСЯ

Номер слайду 53

Тато Ігор мужній, надійний. Оберігає спокій родинний. Він - голова сім'ї, приклад для сина. Як за стіною живе з ним дружина. Пишається Ігорем вся Україна. На Сході країну свою боронив. Щоб ворог по рідній землі не ходив. Адже наш тато втілення хоробрості, чесності, гідності та патріотизму. Своїм прикладом він є зразком в нашому родинному патріотичному вихованні. Пишаємося. Любимо. Вклоняємося.

Номер слайду 54

Номер слайду 55

ПОДОРОЖІНайбільший скарб, який назавжди залишається з людиною-цевраження від мандрівок та спільного відпочинку . Це ще одна з наших сімейних традицій. Під час подорожі важливо не забувати про головне - коли закінчується, щось одне, починається щось інше. Час проведений у дорозі, далеко від повсякденного життя змушує задуматися над важливістю родинного спілкування неспотвореним гаджетами та Інтернетом.

Номер слайду 56

ЖИВЕ СПІЛКУВАННЯВідпочиваючи на природі, ми заряджаємося бадьорістю та позитивними емоціями, загартовуємо характер та командний дух. Адже сім'я в першу чергу - це команда.

Номер слайду 57

Номер слайду 58

МИ ВДОМААле найприємніший момент наших блукань - це повернення до рідного дому. Тут панують тиша та затишок, де чекають друзі та рідні.

Номер слайду 59

Бажаємо кожній сім'ї запровадити свою сімейну традицію. Нехай її втілення приносить вам задоволення та життєву енергію.

Номер слайду 60

Тепло, любов і затишок в родині. Моя сім’я і дорога родина —Це тато, мама, бабця і дідусь,Сестричка, братик і любов єдина,І я у них також любити вчусь. Мені тут тепло, затишно і тихо,Надійно, світло, радісно завжди. Мене в родині оминає лихо,З усім на світі я біжу сюди.

Номер слайду 61

Тепло, любов і затишок в родині

Номер слайду 62

Номер слайду 63

В бездонному небі планети кружляють. Може й на них є ліси і поля,Але вони разом краси тої не знають,Яку ми даруєм планеті Земля.Є на Землі квітуча країна,Де багато чудових природних перлин. Мешкає там щаслива родина: Дячук – мама, тато, дві доньки і син. В центрі Європи стоїть їх домівка,І символом є червона калина. Щедрість, гостинність її візитівка. Багата на сім'ї такі Україна.

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Це Олексій – найпрекрасніший тато. Талантів і вмінь у нього багато. Багато, що вміє, багато, що знає,Любій дружині допомагає. Веселий, люб’язний, чесний, надійний. Оберігає затишок родинний.

Номер слайду 66

Номер слайду 67

 Світлана – матуся. В сім'ї господиня. Домашнього вогнища берегиня. Сімейні традиції Світлана шанує.І злагода завжди в оселі панує. Вірна дружина, турботлива мати. Любить гостей у себе приймати. Гарно зустріне і нагодує. А на десерт анекдот приготує.

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Синочок Артем у родині зростає. Знань і умінь від батьків набирає. Він уже так взяв в них багато –Мужність і руки умілі від тата. З ним вони разом шпаківні майструють,Щось прибирають, щось ремонтують. Мамин талант для нього взірець. В концертах міських Артем молодець. Стати би міг він хорошим артистом,Але мріє буть крутим футболістом.

Номер слайду 70

Номер слайду 71

 Марійка й Софійка – дві квітоньки доньки. Господь благодать вам поклав у долоньки. Красуні, майстрині, ви подивіться. Глянеш на них і серце всміхнеться. Здібні, розумні, талановиті,Запам’ятайте назавжди ви діти. Найцінніше – це друзі й родина,А найсвятіше – мама і Батьківщина.

Номер слайду 72

Номер слайду 73

У всьому підтримують діток батьки. Для них вони безперечні зразки. Родинні цінності зберігають. Разом працюють, відпочивають. Божії заповіді шанують. Відносини по цих законах будують. Вірять в добро і хороших людей. Мають багато цікавих ідей.

Номер слайду 74

Номер слайду 75

Традиція є у нас незамінна,Родинні читання і говоріння. Як місток єдності, порозумінь. Зближення твором усіх поколінь. Книга єднає бабусю й дитя. Формує погляди, править життя. Мислить критично, оцінювать суть,Читання родинні нудьгувать не дадуть. Спори, дискусії, все є у нас. За поділом вражень біжить стрімко час.

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Любимо ми і відпочивати,Весело, гарно з сім'єю співати. В лісі, мандрівці, на дачі, в гостях. Любим співати ми так, що аж страх.

Номер слайду 78

Номер слайду 79

Також міцніє й радіє родина,Коли в життя її входить тваринка. В нас хом’ячок є – Буся, здається. Також собачка Нессі зоветься. Ладять із ними й дорослі і діти,Адже за них ми всі у отвіті. В отвіті за тих кого приручили,Любить обіцяємо ми їх щосили.

Номер слайду 80

Сильна Україна–міцна родина

Номер слайду 81

Така чудова наша родина. Світлано Миколаївно, в мене є ще хвилина?Останній слайд хочу презентувати. Щастя й любові усім побажати. Родинного затишку, дружніх відносин,Вірності, радості і Божої втіхи. Здоров'я, достатку і мирного неба. Більше нічого родині не треба. Ні, іще треба – одвіку й донині. Заслужена слава моїй Україні. Сильна країна – щаслива родина. Поруч ідуть вони нерозривно. Родинна пісня Дячуків  

Номер слайду 82

Вчитель. Сьогодні ми ще хочемо презентувати і нашу класну родину. І нехай їй лише три роки, та ми всі відчуваємо підтримку одне одного, товаришуємо, цікаво спілкуємося, живемо в дружбі і злагоді.

Номер слайду 83

нашого класу. Традиції родин

Номер слайду 84

Дайте слово! Можна я!В нас чудовий клас - сім’я Як у зборі вся родина – Найщасливіші години.

Номер слайду 85

Розквітає в серці свято Від родинного багаття. Як із батьківського дому,Иду до школи, як додому

Номер слайду 86

Тут і там моя рідня,Ось учителька моя,Там бабуся, мама й тато І на друзів я багата. Безперечно, я - щаслива,Бо родина в мене - диво.

Номер слайду 87

Хлопці в нас уміють дружити. Можуть наших дівчат захистити. В колективі навчаються жити, Рідну школу, як неньку любити. А дівчатка - чепурухи Роблять усмішки до вуха . Вони вчора так старались-До півночі прикрашались . Усю школу обійдеш,Таких гарних не знайдеш.

Номер слайду 88

Ми веселі, креативні,Сто відсотків позитивні,Витривалі і спортивні,А до того ж ми активні!Вмієм гарно працювати,І співати й танцювати. Вірші пишемо, вчимо уроки. Не боїмося ніякої роботи. Будем завжди ми дружити. В мирі і злагоді всі жити. Вчитель. Як гарно дивитися на дітей, котрі поважають і шанують своїх батьків. Адже немає в світі нічого світлішого, ніж добрі родинні стосунки, велика дружна сім'я. Діти щасливі, бо живуть в сім'ях, які шанують і втілюють в життя традиції українського народу: волелюбність, працелюбність, щирість, гостинність, майстерність, талановитість. Флешмоб «Україна-моя родина»Дівчинка. Залежить наше щастя від сім'їЯкщо зміцніє хоч одна родина,Міцною стане наша Україна. Вчитель. Щиро дякую всім за те, що взяли участь у нашому святі. І хочу побажати всім – дорослим і дітям – завжди пам'ятати про тих, хто дав нам життя. Тож бережіть батьків, будьте їхньою опорою та надією. Бажаю любові від батьків, поваги від друзів, а щастя і здоров'я від Бога. Пісня «Щастя і добра»

Номер слайду 89

Бажаємо щастя і добра!

pptx
Додано
27 жовтня 2019
Переглядів
2324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку