Міжнародний день птахів

Про матеріал

Щорічно, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, Який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення пташок святкується також, як прихід весни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПТАХИ НАШІ ДРУЗІ. Підготувала Романова Альона Миколаївна Хлібодарівський ЗДПЗСО2020 р.

Номер слайду 2

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ. Щорічно, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, Який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення пташок святкується також, як прихід весни.

Номер слайду 3

Сьогодні святкування міжнародного Дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. Тому головною метою проведених у свято заходів є збереження видового різноманіття та чисельності пернатих.

Номер слайду 4

Переліт птахів – це одна з форм міграції пернатих. Таке переміщення птахів з території гніздування на територію зимівлі і назад пов'язане зі змінами екологічних і кормових умов, а також з особливостями розмноження. Переліт птахів триває близько 1-2 місяці, і його тривалість майже не залежить від дальності.

Номер слайду 5

Не всі птахи є перелітними. Частина з них проводить своє життя на одному місці, а деяких час від часу несприятливі кліматичні умови змушують змінювати своє місце проживання в пошуках доступної їжі. Подібний спосіб життя не дуже простий, але турботлива природа наділила пернатих мандрівників особливими можливостями для таких далеких перельотів.

Номер слайду 6

Люди вже давно помітили, що деякі пернаті змінюють своє місце проживання в різні пори року. Про перелітних птахів близько 2300 років тому писав ще Аристотель. Переліт птахів триває близько 1-2 місяці, і його тривалість майже не залежить від дальності.

Номер слайду 7

Майже всі птах здійснюють міграційні перельоти в складі зграї, але є і одинаки. Правда їх мало. Зграї у різних видів птахів різні за формою: журавлі, гуси, качки летять клином; чайки, пелікани, ворони – рідким ланцюжком; кроншнепи і кулики – шеренгою; більшість інших видів птахів летять безладними замкнутими зграями. Чисельність пташиних зграй – від десятків тисяч у шпаків до десятка особин у качок. Такі птахи, як зозуля, одуд, водомороз летять поодинці.

Номер слайду 8

https://drive.google.com/file/d/1j. Xhoa. OL2 EGEAh4d. CAgm. D10-j. Ew. RINEx. N/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/160 VWCv. I_e. Wkj5y. Npi. Tn. Fy3 Er. Lq. SQm. C3 V/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/1 Ij. OBk. T-u72x. Wy5 Rl. Ds. OCyct. Kk7p. ZMy4 O/view?usp=sharing. Цікава перерва. Перегляд відео про птахів в приміщені шкільної бібліотеки.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ.2020 рік

pptx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
3160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку