Мультимедійний супровід до виступу на МО вчителів естетично – оздоровчого напрямку « Що таке STEM освіта?»

Про матеріал
Ви ніколи не замислювались про те, яким буде світ через якихось десять років? Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, чи не так? Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру. Чи здатні сучасні школи підготувати їх до цього? Відповіддю може стати STEM освіта.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марченкова О. ЮКЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро. Що таке STEM-освіта?Що таке STEM-освіта?

Номер слайду 2

Ви ніколи не замислювались про те, яким буде світ через якихось десять років? Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, чи не так? Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру.  Чи здатні сучасні школи підготувати їх до цього? Відповіддю може стати STEM освіта. Що з себе представляє STEM освіта, якими принципами керується дана методика і які несе переваги. Що таке STEM-освіта?

Номер слайду 3

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, як ми звикли, а у комплексі. Велике значення грає практичне застосування отриманих знань Що таке STEM-освіта?

Номер слайду 4

Чим STEM відрізняється від звичайної спеціалізованої школи?По-перше, змінюється звична для нас форма викладання, коли урок побудований навколо вчителя. За STEM методикою, в центрі уваги знаходиться практичне завдання чи проблема. Учні вчаться знаходити шляхи вирішення не в теорії, а прямо зараз шляхом спроб та помилок. Крім того, вже починаючи з ранніх етапів навчання, в класі використовуються спеціалізовані інструменти, наприклад, програми з комп’ютерної анімації такі як CAD. Зазвичай учні починають знайомство з такими програмами на перших курсах університету, але за методикою STEM – вже у старшій школі.

Номер слайду 5

Які навички отримує дитина в процесі навчання? На відміну від класичної, в нашому розумінні, освіти, за STEM дитина отримує набагато більше автономності. На процес навчання набагато менше впливають стосунки, які склалися між учнем та вчителем, що дає можливість більш об’єктивно оцінювати прогрес. За рахунок такої автономності, дитина вчиться бути самостійною, приймати власні рішення та брати за них відповідальність.

Номер слайду 6

Які перспективи для дитини, що навчалася за методикою STEM? Вже зараз відчувається нестача спеціалістів сфер STEM. Згідно досліджень організації Change the Equation, у Сполучених Шатах на одного потенційного працівника в середньому припадає 1,7 відкритих вакансій у галузях STEM. При цьому конкуренція в інших галузях складає приблизно 4,1 кандидата на одну позицію.

Номер слайду 7

Що таке STEM-освіта?

Номер слайду 8

Бюро статистики робочої сили Сполучених Штатів стверджує, що у 2019 року попит на спеціалістів сфер STEM розподілився наступним шляхом:

Номер слайду 9

Інтеграція - провідний принцип STEAM-освіти STEM-освіта ґрунтується наінтеграції знань;кооперації уміньзалученні великої кількості ресурсів

Номер слайду 10

УМОВИ STEM / STEAM / STREAM НАВЧАННЯ* Проектна культура * Опора на практику* Перевернуте навчання*Підтримка курсівв онлайн середовищі * Використання онлайн-сервісів *Мейкерство (DIY-підхід)

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
7 травня 2020
Переглядів
505
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку