Музично - ритмічна з використанням LEGO технологій для дітей 4 - 5 років життя "КИЦЯ"

Про матеріал
Ще з раннього дитинства ми усіма паростками своєї душі тягнемося до музичної діяльності. Дітям завжди цікаво не лише заспівати улюблену пісеньку, але й стати частинкою її створення. Музична колективна діяльність у молодшому дошкільному віці має бути простою, але продуктивною. У цьому нам, муз. керівникам, завжди на допомогу приходять цеглинки LEGO. Вони яскраві й дуже цікаві, а ще мають певний голосний звук. Відбиваючи ритм під музику, діти несвідомо тренують музичний ритм та здобувають навички колективної музичної гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музично – ритмічна гра з використанням цеглинок LEGO для дітей 4 – 5 років життя“Киця”Підготувала керівник музичний. Люцканова Вікторія Вікторівнам. Бердянськ

Номер слайду 2

МЕТА: розвивати у дітей відчуття ритму, поєднувати рухову та музичну діяльність, навчитися відчувати колективне музикування та бути невід’ємною частиною колективної гри. МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ГРИ: Гра проводиться на мотив української народної пісні “Грицю, Грицю до роботи”. Вихователь роздає дітям по дві цеглинки LEGO. Гра проводиться сидячи на стільчиках.1. Показ гри: Музичний керівник співає пісеньку. У той же час, вихователь , сидячи навпроти дітей відтворює певний ритмічний рисунок , який прописаний у грі, на цеглинках . 2. Розучування гри:гра розучується у повільному темпі. Бажано, розучувати гру поступово на кожному занятті.3. Закріплення гри: На кожному занятті діти виконують гру – співають пісеньку та повторюючи за вихователемвиконують ритмічний рисунок до неї на цеглинках.

Номер слайду 3

Музично – ритмічна гра з цеглинками LEGO “ КИЦЯ”(на мотив укр. нар. пісні “Грицю, Грицю до роботи”). Кожен куплет повторюється двічі1. Киця тихо походила - (стукаємо тильною стороною цеглинки одну об іншу, біля вушка) . Лапки в молочко змочила – (змінюємо вушко) ПРОГРАШ – (ховаємо оченята за цеглинками, потім розводимо цеглинки вбік і кажемо “няв”)2. Пішла киця по травичкі - (цеглинками крокуємо по черзі по ніжкам згори від колінок й до самого низу, наче по доріжці) Та й згубила черевички - ( стукаємо цеглинками по пальчиках ніг)ПРОГРАШ – (ховаємо оченята за цеглинками, потім розводимо цеглинки вбік і кажемо “няв”)3. Захотіла киця їсти та не знає, де б тут сісти? - ( по черзі стукаємо цеглинками по стільчику з права та зліва)ПРОГРАШ – (вихователь кладе цеглинки на плечі й каже : “Побачила киця мишку й захотіла її з’їсти”). Діти цеглинками імітують біг мишки по всьому тілу. Вихователь говорить: “ А мишка в нірку раз – і заховалася” – ( діти ховають цеглинки за спинку)

pptx
Додано
2 липня 2020
Переглядів
810
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку