НАДАННІ ДОПОМОГИ ПРИ РІЗНОМАНІТНИХ ПОРАНЕННЯХ

Про матеріал
дати поняття “рана” , вивчити основні види ран, та їх характеристики, сформувати знання про особливості першої допомоги при різних видах ран та їх ускладненнях, показати необхідність невідкладної допомоги при кровотечах та виховувати небайдуже ставлення до потерпілих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАДАННІ ДОПОМОГИ ПРИ РІЗНОМАНІТНИХ ПОРАНЕННЯХ

Номер слайду 2

МЕТАдати поняття “рана” , вивчити основні види ран, та їх характеристики, сформувати знання про особливості першої допомоги при різних видах ран та їх ускладненнях, показати необхідність невідкладної допомоги при кровотечах та виховувати небайдуже ставлення до потерпілих.https://www.youtube.com/watch?v=ttac3 CNPNsc

Номер слайду 3

Номер слайду 4

РАНАРана - порушення цілісності шкіри та слизових оболонок. При пораненні (процесі нанесенні рани) можуть бути також пошкоджені м'язи, судини, нервові волокна, внутрішні органи.

Номер слайду 5

ПРИЧИНИ ПОРАНЕНЬУКУСИ ТВАРИННЕОБЕРЕЖНЕ ВИКОРИСТАННЯ РІЖУЧИХ ТА КОЛЮЧИХ ПРЕДМЕТІВВИКОРИСТАННЯ ВОГНЕПАЛЬНОЇ ЗБРОЇ; ВИБУХИ. АВТОМОБІЛЬНІ ТА ПРОМИСЛОВІ АВАРІЇ, ПОЖЕЖІ, ЗЕМЛЕТРУСИ ТОЩО.

Номер слайду 6

КЛАСИФІКАЦІЯ РАНРізаніКолотіРубаніЗабитіВкушеніРваніВогнепальніОпікові

Номер слайду 7

ОЗНАКИ ПОРАНЕННЯ: БІЛЬ,КРОВОТЕЧА, ПОРУШЕННЯ ЦІЛІСНОСТІ ТКАНИН.

Номер слайду 8

УСКЛАДНЕННЯ ПРИ ПОРАНЕННЯХінфікування крововтратабіль (больовий)

Номер слайду 9

АСЕПТИКА І АНТИСЕПТИКААнтисептика – комплекс заходів, направлених на знищення мікробів на шкірі, в рані або в організмі. Асептика - це метод, що забезпечує попередження потрапляння мікробів в рану при її обробці. Включає в себе стерилізацію інструментів і обробку рук, надає медичну допомогу. Основний закон асептики: все, що торкається рани повинне бути стерильним.

Номер слайду 10

доповідіВиступи з доповідями за аступними темами: Види поранень. Поранення голови: перша допомога. Поранення грудної клітки: перша допомога. Поранення живота: перша допомога. Поранення ока: перша допомога. Надання першої медичної допомоги при кровотечіОсновні види пов'язок. Як правильно бинтувати

Номер слайду 11

Завдання та Алгоритми надання невідкладної допомогиhttps://www.youtube.com/watch?v=XNq3 A2rw6 B8 Знати, як надати допомогу при пораненнях, необхідно кожній людині, адже це може врятувати життя. Завдання першої медичної допомоги полягає в тому, щоб найпростішими засобами врятувати життя потерпілому, полегшити його страждання, запобігти розвитку можливих ускладнень, зменшити тяжкість перебігу травми чи захворювання.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
25 лютого
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку