Наказ по закладу "Про затвердження заходів із посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти в закладі"

Про матеріал
Наказ по закладу "Про затвердження заходів із посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти в закладі"
Перегляд файлу

 

Про затвердження заходів

із посилення профілактичної роботи

з питань безпеки життєдіяльності

здобувачів освіти в закладі

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2021 року № 1742-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік», спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України та Міністерства освіти і науки України від 03 березня 2006 року № 119/150 «Про затвердження Положення про дружини юних рятувальників – пожежних», Наказу Вінницької обласної військової адміністрації від 25.04.2023 № 602 «Про затвердження заходів із посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності учнів закладів загальної середньої освіти» та наказу по відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради №51-ос від 26.04.2023 року, з метою формування безпечного освітнього середовища закладів освіти, забезпечення життя і здоров’я учасників освітнього процесу у період дії воєнного стану та в подальшому в звичайних умовах життя, формування в учнівської молоді базових понять основ безпечного середовища, які містять у собі знання з правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, забезпечення ефективної профілактики правопорушень серед учнів, попередження конфліктів та інших негативних явищ, дотримання правил особистої безпеки, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру

 

Н А К А З У Ю :

  1.     Затвердити заходи із посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти (далі – заходи), що додаються.

 

  1.     Контроль за виконання даного наказу покласти на заступника директора з навчально-виховної роботи …………….. зобов’язавши її інформувати відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради щокварталу до 10 числа місяця наступного за звітним періодом.

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

 

ЗАХОДИ

із посилення профілактичної роботи

з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти

№ п/п

Назва заходу

Термін виконання

Відповідальний

1

Проведення спільних заходів з навчання учнів правилам пожежної безпеки, поводження з вибухонебезпечними предметами, профілактики вчинення правопорушень в освітньому середовищі, діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій та безпечних дій в побуті з залученням відповідних фахівців.

протягом навчального року

 

адміністрація

класні керівники

2

Забезпечити функціонування у закладі «Класу безпеки» для формування в учнів компетентностей щодо збереження здоров’я, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, навичок самозахисту з урахуванням потреб учнів з особливими освітніми потребами.

постійно

адміністрація

 

3

Проводити на базі діючих «Класів безпеки» спільні заходи, пов’язані з напрямком розвитку Руху юних рятувальників та залученням до профілактичної роботи дітей членів  ДЮРП.

постійно

класні керівники

заступник з ВР

керівник ДЮРП

 

4

Надати до відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради пропозиції щодо розвитку та функціонування ДЮРП.

 до18 листопада 2023 року

заступник з ВР

 

5

Провести в закладі «День цивільного захисту», Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності згідно плану.

ІІ квартал, ІV квартал 2023 року

 

заступник з ВР,

НВР

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
19 червня 2023
Переглядів
2235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку