Налаштування і тестування монітора

Про матеріал
Презентація розрахована для учнів ДПТНЗ, предмет "Діагностика комп'ютерних інформаційних систем"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Налаштування і тестування монітора. Діагностика КІС

Номер слайду 2

Як правильно налаштувати монітор. Профі використовують калибратор – пристрій, який приєднується до екрану для визначення кольору. Але так як воно є далеко не у всіх. Перед тим, як налаштувати монітор, слід підключити екран до самого ПК. Бажано, сучасними методами. Тоді якість і роздільна здатність картинки буде максимальним. Нижче зібрані основні типи підключення дисплеїв до ПК і ноутбуків. При установці і підключенні слід дотримуватися рекомендацій:1. Поставити монітор в одне місце і намагатися не пересувати.2. Приміщення повинно бути освітлене. Варто проводити настройку при тому світлі, при якому буде експлуатуватися комп'ютер.3. Перш, ніж почати калібрування, екран повинен пробути трохи включеним. Для сучасних TN або 3-5 хвилин. Більш старим LCD, ЖК і TFT-екранів потрібно хоча б півгодини.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Установка драйверів. Для початку потрібно перевірити наявність оптимальних драйверів для монітора. Зробити це можна двома способами:вписати в інтернет-пошуку модель монітора і завантажити потрібний драйвер;через диспетчер задач. Другий тип перевірки найпростіше провести за наступним алгоритмом: Натиснути Win + R. Ввести команду dccwі натиснути ОК. Перейти на рядок «Монітор». Знайти потрібний. Клік правою кнопкою миші (ПКМ) →" Оновити драйвери».

Номер слайду 5

Після оновлення до найактуальніших можна починати налаштування параметрів. Перший крок – включити майстер калібрування. Найпростіше це зробити на Windows наступним способом: Натиснути Win + R. У пошуку ввести ddcv і клікнути «Виконати».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Яскравість. Завдяки точній корекції яскравості картинка буде з соковитими відтінками і глибоким чорним кольором. Зазвичай це відбувається за допомогою «мішені», де кілька рядів прямокутників з легкої градацією відтінків виставлені в ряд. Якщо немає спеціальних програм, досить провести наступні дії: Знайти подібні зображення, вбивши в пошук «Картинки для калібрування монітора». Завантажити їх. Відкрити на весь екран. Поміняти яскравість монітора. Найчастіше, у Windows-ноутбуків клавіші зміни яскравості знаходяться на F11 і F12. Для активації слід затиснути Fn і необхідну кнопку в залежності від бажаного результату.

Номер слайду 8

Щоб налаштувати яскравість монітора, варто стежити, щоб картинка відповідала параметрам нижче, таким як:зливаються квадрати по краях – знизити контрастність;тільки зліва – збільшити яскравість, тільки справа – навпаки, зменшити;при зміні яскравості зливаються кілька частин – підкрутити контраст. В той час, як проводиться настройка яскравості монітора, потрібно перебувати в добре освітленому приміщенні. У приглушених тонах екран буде здаватися яскравіше, ніж він є насправді. Нічого страшного, якщо не вийде побачити все прямокутники – у деяких моніторів просто слабше матриці. Злиття 2-3 квадратиків не їсти критичним.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Налаштування роздільної здатностіДалі слід налаштувати роздільна здатність – кількість пікселів по горизонталі і вертикалі. Показник завжди виставляються на можливий максимум. Наприклад, для Ultra. HD-монітора буде 4 К.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Гамма

Номер слайду 13

Робота з гамою дозволяє домогтися природного перенесення кольорів. Потрібно знову зайти в стандартну калібрування. На екрані будуть 3 повзунка червоного, зеленого і синього кольору. Вони регулюються до тих пір, поки не стане чітко видно сірий куб на тлі чорно-білих смуг. Також настройка проводиться за допомогою кіл на все тому ж смугастому тлі. Корекція відбувається до тих пір, поки центр кола не стане сірим. Змінюючи повзунки, можна налаштувати кольору дисплея, що буває дуже важливим при використанні безрамкових моніторів, так як через особливості будови ока людина можуть бачити трохи інші відтінки по краях. Цікавий факт: дизайнери спеціально час від часу знімають повзунки в гамі, щоб зрозуміти, наскільки точно їх монітори передають ті чи інші відтінки.

Номер слайду 14

Налаштування сірого. Вирівнює колірну температуру. Знову проробляється та ж настройка гами, тільки тепер вона відбувається більш точково, регулюючи виключно жовтизну і блакить. Все це відбувається в стандартному Настроювачі моніторів, що знаходиться під контролем СИСТЕМИ Windows, який викликається наступним чином:1 Натиснути комбінацію Win + R до появи вікна «Виконати»2. Ввести команду dccw (або dccw.exe – система розпізнає обидва варіанти запиту) і клікнути ОК.3. Виконувати рекомендації додатки до появи вікна налаштування сірого.4. Переглянути в інструкції свого дисплея, як проводиться настройка сірого і закінчити її.

Номер слайду 15

Налаштування частоти оновлення екрану (герцовкі)Щоб провести цей етап, потрібно вийти зі вбудованої калібрування і провести наступні дії:1. Клацнути ПКМ на Десктоп і зайти в «Параметри». Також можна зайти в «Пуск» і вибрати «Параметри».2. Перейти «Система» – «Дисплей».3. Вибрати «Доп. параметри дисплея ».4. Знайти «Відомості про дисплеї» і увійти «Властивості відеоадаптера».5. Змінити герцовку одним із запропонованих методів: перейти в «Монітор» і провести налаштування або зайти в підрозділ «Адаптер», зайти в «Список всіх режимів» і провести необхідні налаштування.

Номер слайду 16

Налаштування відображення шрифтів. Людина проводить більшу частину часу за друкуванням на клавіатурі і читанням інформації на моніторі, тому потрібно налаштувати шрифти, щоб користувачеві було комфортно перебувати за ПК довгий час. Найпростіше це робиться за допомогою Clear. Type, про яке буде сказано нижче. Якщо ж проблема не в незграбності шрифту, а в його розмірах, то настройка відображення проходить за наступним алгоритмом:1. Ввести комбінацію Win + R, поки не з'явиться меню введення.2. Прописати команду dpiscaling.3. Перейти на «Установка настроюється рівня масштабування».4. Налаштувати бажаний масштаб.

Номер слайду 17

Додатки для налаштувння монітора

pptx
Додано
29 січня
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку