Сценарій 70-річного ювілею школи "Зустріч-спомин у рідному колі"

Про матеріал

Сценарій стане в пригоді педагогу-організатору при проведенні ювілею освітнього закладу

Перегляд файлу

1

 

СЦЕНАРІЙ

ювілею школи

«ОСВІТЯНСЬКІЙ ПЕРЛИНІ ХРИСТИНІКИ – 70»

БЛОК І.

У залі лунає приємна музика

І ведучий. Школа – це прекрасна симфонія, яка постійно вирує, переливається різними звуками, гамами, відтінками і кольорами, що відображають наше життя: іноді повільне, скорботне і буденне, іноді піднесене, героїко-урочисте, іноді веселе, чутливе, радісне і стрімке.

ІІ ведучий. Так як життя біжить не зупиняючись, так і школа весь час змінює своє життя. Тут змінюються покоління, ростуть, вчаться, виховуються діти і йдуть у великий світ уже зовсім дорослими, потім приводять сюди вже своїх маленьких дітей. І так буде вічно.

І ведучий. Як вічні великі Чайковський, Бетховен, Моцарт, Лисенко, Лятошинський, Ревуцький, які створювали прекрасні симфонічні  шедеври , творили велику музику життя,

ІІ ведучий. Так і школа, як великий композитор. Вона  кожного дня творить свою симфонію, співзвучну, злагоджену, милозвучну, гармонічну. А педагоги – це віртуозні музиканти в оркестрі: як учитель зіграє свою партію, такі й виростуть наші діти.

І ведучий. В руках учителя доля наших дітей, у яких особливий світ.
В одних він тримає червоні вітрила, високу райдугу в небі і ранкові роси. В других – таємниці живої природи. Третій захоплений мовою точних цифр сучасних комп'ютерних технологій. Четвертий – музикою, театром, танцем, їх світом многогранним, захоплюючим і прекрасним

(Звучить музика із кінофільму «Велика перерва»)


ІІ ведучий. Сьогодні  ми говоримо про симфонію нашої школи – Христинівської школи №2. Симфонію дитячу, педагогічну. Симфонію світла і любові. Адже наша школа – це та чарівна симфонія, яку ніколи не можна порушити, тому що в ній завжди живуть  ВІРА, НАДІЯ, ЛЮБОВ!!!

Танцювальна композиція «Шкільна пора»

 

(Звучать фанфари)

На сцені три пари ведучих.

1 ведучий. Доброго  дня, шановні вчителі, педагоги-ветерани, І звичайно ж, всі працівники нашої прекрасної школи.

2 ведуча. Доброго  дня, випускники всіх поколінь, учні, батьки, шановні гості! Ми дякуємо також, всім почесним гостям, які прийшли до нас сьогодні на ювілей. Готуючись до зустрічі з вами, ми прагнули, щоб в цей вечір передати всім вам все, що маємо в серці: любов, вірність, тепло своєї душі.

3 ведучий. Ми знаємо, що ви всі відклали справи і прийшли до нас, щоб всім разом відсвяткувати цю прекрасну подію – ювілей нашої рідної Христинівської загальноосвітньої школи №2.

4 ведуча. Сьогодні свято, день народження школи. День дитинства і юності. Що ж таке школа?

1 ведучий. Школа - це казка без кінця. Тому що на зміну тим, хто закінчив школу, приходять нові учні.

2 ведуча. І зустрічає їх добрий хвилюючий казковий світ. І називається він – школа.

3 ведучий. І сьогодні цьому прекрасному світу виповнюється – 70.

(музичний номер)

БЛОК ІІ. ВІТАННЯ

Ведучий. За довгих 70 років наша школа випустила в широкий життєвий шлях сім поколінь учнів, в її стінах працювало чотири покоління вчителів і в різні періоди очолювало більше 10 директорів. І так уже повелося в Україні , що свято завжди розпочинає господар, який зустрічає гостей і запрошує їх до своєї господи.

Ведуча. Сьогодні господинею нашої школи є Кравченко Людмила Петрівна.

Ведучий. Тож запрошуємо до слова нашого директора.

(Виступ директора)

Ведучий. Ювілей - це усмішки та квіти.

Ведуча: Музика і тости.

Ведучий: Вітання і побажання.

Ведуча. І, звичайно ж, гості.

Ведучий. У нашому залі присутні:

Голова ї райдержадміністрації Денисюк Людмила Миколаївна

Ведучий 2. Заступник голови районної ради  Федичканич Лариса Іванівна

Ведучий 1. Секретар міської ради Романюк Ірина Володимирівна

Ведучий 2. Редактор газети «Трибуна хлібороба» добринська Валентина Петрівна

Ведучий 1. Керівники установ та організацій. Приватні підприємці.

Ведучий 2. Ветерани педагогічної праці.

Ведучий 1. Вчителі, які починали свій творчий шлях у нашій школі.

Ведучий 2. Сьогодні ми радо вітаємо всіх у колі нашої шкільної родини.

Привітаймо оплесками усіх наших гостей і побажаймо всім нам приємних спогадів та хорошого настрою.

1-й ведучий: Наше свято – це визначна подія НЕ  ТІЛЬКИ ДЛЯ НАШОЇ ШКОЛИ,а й всього міста та району. Тому приємно, що до нас завітали почесні гості. Отож, до слова запрошуємо голову районної держадміністрації  Денисюк Людмилу Миколаївну.

(Виступ Денисюк Л.М.)

Ведучий. До вітального слова запрошуємо секретаря міської ради, випускницю нашої школи Романюк Ірину Володимирівну із депутатами міської ради - випускниками школи.

Ведуча. З ювіеєм прийшли сьогодні нас привітати працівники  районного відділу освіти на чолі з начальником  Марченко Людмилою Володимирівною. Запрошуємо її до вітального слова.

Ведучий. І ще один шанований наш гість випускниця нашої школи – директор Будинку дитячої та юнацької творчості, яка постійно допомагає школі у вирощуванні юних талантів - Рачинська Валентина Іванівна. Тож надаємо їй слово для привітання. (Виступ Рачинської В.І.)

Ведуча. Дуже приємно, коли відчуваєш, що про тебе хтось дбає, допомагає. І сьогодні в залі є такі люди, яким ми вдячні за їхнє добре серце, за допомогу, за те, що вони не байдужі до нашого шкільного життя.

 Це спонсори нашої школи: 

Від імені всього колективу нашої школи, учнів та батьків велике вам спасибі.

Ведучий. Зі словами привітання до вас звертається Шпанко Сергій Анатолійович, голова районної організації профспілки працівників освіти.

Ведуча. Ми висловлюємо щиру подяку усім батькам, бабусям та дідусям, які беруть активну участь у житті нашої школи. Вони – це частина нашого шкільного колективу.. У наш непростий час школа, як ніколи, потребує мудрих, розумних друзів - наших улюблених батьків. Без них було б дуже важко вижити нашому шкільному будинку. На щастя, у нас є такі друзі, є такі батьки.  І ми ніколи не відчуваємо дефіциту в добрих словах, моральній   і фінансовій підтримці. Сьогодні нам хочеться подякувати батьківському комітету та її  голові- Косар Наталії Олексіївні  за  допомогу в професійній реалізації наших сміливих ідей і проектів. Спасибі вам. Запрошуємо до вітального слова Косар  Наталію Олексіївну.

(виступає голова батьківського комітету - Косар Н.О.)

 

БЛОК ІІІ. РОЗКЛАД УРОКІВ


 

 (Звучить музика)

Голос за кадром. Рідна школа - це єдине місце на планеті, що об'єднує багатьох людей. Щоранку, немов крихітні галасливі струмочки, зливаючись в єдиний бурхливий потік, сюди приходять діти. І так протягом сімдесяти років.

Заходять з учителькою діти

(Виступ – привітання молодших школярів)
 


Учитель. Молодці діти. Ось тільки розклад подивлюся. Ой, який у нас сьогодні цікавий розклад.

Ведуча. А це святковий у нас розклад, ювілейний. Трохи незвичайний, але дуже цікавий.

Ведучий. Давайте всі разом проживемо наш день по цьому розкладу.


Ведуча. Ви з дітьми проходьте в зал і все самі побачите.

Діти виходять


Виходять ведучі. Забігає хлопчик.

Хлопчик. А можна я тут залишусь.

Ведуча. Ну знаєш. Не можна шкільну дисципліну порушувати. (звертається до залу) може ми його залишимо в честь свята. (зал відповідає: так) Ну добре, залишайся, тільки виконаєш завдання. І так друзі, увага, знайомтесь з розкладом.

(на слайді – розклад уроків)

Ведучий. Урок 1. Урок перших відкриттів, подій яскравих і шкільних.

Ведуча. Урок 2. Школознавство. Важливе для адміністрації, гостей


Ведучий. На уроці вшанування ждемо зустрічі з ветеранами без вагання.

Ведуча. Далі гордо без зайвих слів  прочитаємо книгу випускників.


Ведучий. Усе завершиться на відкритій педраді,  там всіх улюблених учителів ми бачить раді.

(Під час оголошення розкладу Діти виходять на пісню «Улюблена школа»)

Ведуча. Ну що ж, любі гості, ви готові до уроків?

(фотопрезентація під час виконання пісні «Улюблена школа»)

(Дзвенить дзвоник)

Ведучий. 

Минуле не вернути, не виправдать минуле.

Але воно живе, забуте й не забуте.

Ведуча

А час не зупиняється, а молодість біжить,

І лише пам’ять все це може повернуть.

Повернути нас у далекі ті часи . 

 

БЛОК ІV. УРОК ПЕРШИХ ВІДКРИТТІВ

Ведуча. Золотою симфонією для вас прозвучала мелодія шкільного дзвоника як відгомін далекого дитинства і покликала до уроку перших відкриттів, подій яскравих і шкільних.

Ведучий. Вікторіє, А пам’ятаєш, як здорово лунав шкільний дзвоник з останнього уроку!  Ура!  Книги летіли в портфель, як птахи. Вхідні двері переможно гриміли салютом,   а в шкільному парку тихо сипала золотим листям береза. Двір, самотня лава – пам’ять, згадки…

(Звучить музика із кінофільму «Велика перерва»)

Ведуча:  А починалося все так:

Ведучий. Рік 1948. У селищі Христинівка організовано початкову школу. Першою очолила заклад Волошенюк Тіна Іванівна. 1  вересня  перший дзвоник продзвенів для 180 учнів.

Ведуча.  1949- 1950рр. початкову школу перейменовано в семирічку, в якій було уже 5 комплектів класів.

Ведучий. 1951-1952 рр. Школу переведено у будинок на вулицю Пархоменка. Директором школи був призначений Лисенко Севір Трифонович. Хоч приміщення було тісне, одноповерхове, але життя в ньому вирувало: проводилися цікаві лінійки, літературні читання, а на подвір’ї – спортивні змагання.

Ведуча.  З архівних записів ми дізналися, що в 1956 році розпочато будівництво школи на 480 учнівських місць.

 

БЛОК V. УРОК 2. ШКОЛОЗНАВСТВО

або

Ведучий. Урок  «Школознавство»

Ведуча. 1958 рік. У школи нове ім’я.  Христинівську міську семирічну школу було реорганізовано в Христинівську міську середню школу. Вона переходить на десятирічне навчання.

Ведучий. Вересень 1959 року знову новосілля. Учні та вчителі школи отримали в подарунок новозбудоване двоповерхове приміщення по вулиці Першотравнева, 50, де  і до нині комфортно почувають себе наші учні. 

Ведуча. Вчителі та учні дружно взялися за освоєння нової оселі та благоустрій території. Перехожі, дивлячись на них, казали: «Трудяться, немов мурашки на тому бугрі…». Бо ж треба було все розрівняти, посадити дерева. Уже через рік на території з’явилися волейбольні й баскетбольні майданчики, заяскравіли килими квітників.

Ведуча. На 1 вересня 1959 р. школа мала 17 класів.  У її стінах здобуває освіту 480 учнів.

Ведучий. Школа – це живий організм, що народжується, розвивається, жваво реагує на вимоги часу.

Ведуча. У 1959 році в результаті чергового реформування середньої школи в старших класах запроваджується виробниче навчання. Поряд із загальноосвітньою підготовкою учні вивчають одну із спеціальностей: бухгалтерська; автотракторна; токарна; швейна справа.

Ведуча. В 1960 році було збудовано приміщення шкільної майстерні за рахунок коштів відпущених на ремонт школи та допомогу громадських організацій Верхняцького елітно-насінницького радгоспу.

Ведучий. 1961 рік черговий етап змін. Відтепер ми Христинівська міська середня школа №2.

Ведуча. У 1961- 1962 навчальному році школа мала 21 комплект класів. У  школі працювало 2 групи продовженого дня. Відкрито гуртожиток для учнів, які поступали із сіл району.

Ведуча. У 1962 році розпочато добудову школи з правого крила на 8 класних кімнат.

Ведучий. Ішли роки, змінювалися дати. Школа росла і міцніла, ставала затишною, по-домашньому привітною.

Ведуча. Літопис свідчить, що з 1960 по 1975 рік справу Лисенка Севіра Трифоновича та  Волощенюк Тіни Іванівни продовжили:

  • Петрова Валентина Григорівна (1960-1965 рр)
  • Глазков Анатолій Кузьмич (1965-1975 рр),

Ведучий. У1975 році директором школи призначено Коломійця Анатолія Никифоровича.

Ведуча. Чільне місце посідав у ті часи військово-патріотичний напрямок виховної роботи. Тож крім традиційних її форм – зустрічей  з ветеранами війни і праці, тематичних зборів піонерських загонів дуже популярними стали в школі огляди-конкурси пісні й строю, гра «Зірниця».

Ведучий. Вчитель військової підготовки Віктор Іванович Кузьменко та його колеги  Смілянець Микола Степанович, Сологуб Василь Савович, Левченко Володимир Миколайович  проводили цікаву позакласну роботу.

Ведуча. У секціях і гуртках працювало багато дітей, ставали призерами районних, а то й обласних змагань. Саме тоді відкрився рахунок на завойовані кубки, грамоти й дипломи.

Ведучий. Хоровий колектив та вокальні ансамблі під керівництвом Анатолія Івановича Михайлюка завжди радували глядачів добрим, злагодженим виконанням музичних творів.

Ведуча. Тож можна з  певністю сказати, що на початок вісімдесятих наша школа № 2 стала одним із кращих навчальних закладів району з неабиякими досягненнями й цікавими традиціями.

Ведучий. Період вісімдесятих приніс у життя дружнього колективу також немало нового цікавого й корисного.

Ведуча. З 1982 по 1987 рiк очолював школу Оксанич Леонід Васильович. Енергійний, здібний організатор і керівник, він уміло скеровував колектив, сам намагаючись проводити уроки історії цікаво й змістовно.

Ведучий. Пiд його керівництвом у 1983-1985 році  школу знову добудували, побудували спортзал та обслуговуючі приміщення, і школа набула теперішнього вигляду.

Ведуча. Багато зусиль приклав педагогiчний колектив для створення необхiдних умов для успiшного навчання i виховання учнiв та створення вiдповiдної матерiальної бази.

Ведучий. Було обладнано навчальнi кабінети: фізичний, хімічний, біологічний, 2 спортзали, актову залу, бібліотеку; а також світлий і просторий спортивний зал, діяла міжрайонна фільмотека, яка постачала навчальними фільмами школи району; поповнено кабінети наочністю й технічними засобами, повністю оновлено меблі.

Ведуча. Дуже активно функціонували гуртки, особливо – клуб інтернаціональної дружби, велося систематичне листування школярів із ровесниками з інших союзних республік та дальнього зарубіжжя.

Ведучий. У 1987 році школу очолив Зубахін Микола Миколайович. Добрими помічниками директора були Храновська Аделя Олександрівна, маліхатко тамара костянтинівна.

Ведуча. основним завданням перед колективом стояло підвищення навчально-виховного процесу. над розв’язанням цього питання працювало 80 вчителів і вихователів. це були досвідчені, високопрофесійні педагоги, а саме:…

Ведуча. Через три роки директором школи призначено Сохатюк Людмилу Павлівну, яка вже встигла зарекомендувати себе як добрий учитель російської мови та літератури, здібний організатор. Людина ерудована й наполеглива. Вона також доклала чимало зусиль, щоб згуртувати колектив, створити в ньому добру  атмосферу.

Ведучий. У 1995 році школу очолює Репіна Тетяна Петрівна, яка працює на посаді директора довгих 10 років.

Ведуча. Кінець 90-х початок 2000-х важкі для країни часи. Але і у цих умовах за сприяння та ініціативи Тетяни Петрівни відбуваються багато позитивних змін. Завдяки її здібностям організатора школа не тільки зберегла основний склад педагогічного колективу, а і поповнилася молодими вчителями, які є основою сучасної шкільної сім ‘ї.

1995-1996н.р.

Ведучий.

Усатюк Олександра Ярославівна

Березовська Таїса Олександрівна

Рожнатовська Катерина Петрівна

Сереветна Галина Михайлівна

1996-1997н.р.

Ведуча.

Масловський Михайло Олександрович

Мислюк Анастасія Дмитрівна

1997-1998н.р.

Ведучий.

Кравченко Марія Володимирівна

1999-2000н.р

Жучкова Олена Григорівна

Бурчак Наталія Борисівна

2002-2003н.р.

Ведучий.

Сокур Олена Вікторівна

2003-2004н.р

Ведуча.

Розношенська Оксана Петрівна

Ведучий. Пік розвитку школи припав на 1997-1998 н.р. Кількість учнів в школі, розрахованої на 800 учнів, сягнув межі - 1151 учень,  45 класів, 88 учителів.

Ведуча. 2004-2005 навчальний рік – новий етап розвитку школи, вона починає функціонувати як профільна школа,  поглиблено вивчалися математика, українська мова, з 5-го класу впроваджувалася друга іноземна (німецька мова).

Ведучий. За 70 років через наш заклад освіти пройшло не одне покоління учнів, учителів і, звичайно, директорів. Усі вони були різні за характером, темпераментом, поглядами й уподобаннями, та об’єднує директорів усіх поколінь – велика відповідальність, що лягала на плечі того, хто брав на себе відповідальність за три колективи людей одночасно:  дітей, учителів  і батьків.

Ведуча. З 2006 по 2011 рік піклувався про дітей в нашому ВЕНГЕР АНАТОЛІЙ ПЕТРОВИЧ (2005-2006 н.р.), СУРЖКО КАТЕРИНА ВОЛОДИМИРІВНА (2006-2009рр.), МАЛІХАТКО ТАМАРА КОСТЯНТИНІВНА (2009-2010н.р.)

 

БЛОК VІ. ВЕТЕРАНИ.  УРОК 3. УРОК ВШАНУВАННЯ

(Звучить мелодія)

Ведуча.  Урок вшанування.

Ведучий. Наша школа - дорогий і близький дім для кожного, хто навчався. Цей дім навіки залишається в пам'яті, адже тут промайнули найкращі роки життя. Навіть через багато років, дивний промінь торкається наших душ і очей, коли згадуємо школу, а особливо вчителів – вимогливих і по-батьківськи добрих.

Ведуча.  У нашому залі присутні вчителі, які все своє життя віддали учням, а сьогодні перебувають на заслуженому відпочинку.

Ведучий. Тож Герої третього уроку – Найпочесніші гості нашого свята - наші ветерани педагогічної праці.  

Ведучий: Скільки дитячих сердець пройшло через їхні турботливі руки, скільки широких шляхів відкрили ці люди для своїх вихованців.

Ведучий: Їх педагогічний досвід виплекав цілу плеяду вчителів, які нині працюють у стінах закладу. І  сьогодні вони, педагоги-ветерани, завітали до нашої зали.  Ми просимо Вас, шановні ветерани піднятися, а всіх присутніх привітати їх щирими оплесками:

На фоні музики ведучі зачитують імена ветеранів

(демонстрація слайдів)

Учні школи рухаються по міжряддях і вручають квіти вчителям-ветеранам


Ведуча. Шановні ветерани, ми завжди раді бачити Вас поряд з нами. Адже ви саме ті люди, які часточку своєї душі віддали школі. І це, мабуть, не випадковість, а поклик вашої долі. 

Ведучий.    Ветерани - шкільні вчителі,

 Перед Вами схиляються низько

 Усі квіти  на нашій землі

 І до серця торкаються близько

 Хай минають вас кривди і біль.

 Хай здоров’я росою іскриться

 Вклоняємось вам,дорогі вчителі,

          Ідеали з країни дитинства.                                   

(Звучить пісня «Вчителько моя»  у виконанні випускниці  школи)

 

БЛОК VІІ. УРОК 4.  ПОЧЕСНА КНИГА ВИПУСКНИКІВ

(на сцену виходять ведучі – випускники школи)

Саша.  Урок 4. Почесна книга випускників

Іванка.  Школа…. Моя рідна  школа…. Ці слова відлунюють світлим почуттям у кожного в душі…. Школа у нашій пам’яті - це світлі класи, списана крейдою дошка, десь загублений щоденник, суворі вчителі, батьківські зауваження….

Саша. Випускники… Скільки вас полинуло за шкільний поріг, скільки розкидано по всьому світу.   Та ви знову і знову повертаєтесь до рідного порогу.                         

Саша.  А школа з року в рік зустрічає і проводжає у світ своїх дітей, чекаючи їх на гостину.

Андрій Березюк. 

Здрастуйте, бувшїї діти!
Як вам живеться в цей час?
Всюди по білому  світу
Доля розкидала Вас.

Маша Томачук. 

Школа дала вам  в нащадок
Перший – найкращий  урок
І піонерське дитинство,
І комсомольський значок.

Андрій Березюк

Школа живе - не старіє,
Нові тут діти ростуть
Тут вчителі  їх зігріють,
За руку у світ поведуть

 разом:
Здрастуйте, бувшії діти!

(Слайд-шоу із фотографій про випускників)

Ведуча. Щиро вітаємо випускників 60-х років. Поріділи ваші ряди, але ми дуже раді тим, хто сьогодні прийшов на нашу зустріч. Ваші оплески першим випускникам 1961року -  Кошовій Світлані, Качинській Людмилі, Поїзд Лідії.

Ведучий. Раді вітати випускників 70-х років.  Хоч на скронях сріблиться сивина, та молодечий запал сяє у ваших очах.

Ведуча.  Привітаємо випускників  80-х років, для яких забута мелодія шкільного вальсу прозвучала близько 40 років тому.

Ведучий. Наші вітання випускникам 90-х років, які  30-39 років тому переступили шкільний поріг.

Ведуча. Щиро вітаємо випускників 2000-х років. Ми дуже раді тим, хто сьогодні прийшов на зустріч поколінь.

Ведучий. Шлемо найщиріші вітання нашим наймолодшим випускникам 2018 року.

Ведуча: За свій життєвий шлях, наша іменинниця дала путівку  в життя більше  ніж 10-ти тисячам випускників. Усі вони розлетілися по світу білими лебедями. Але щороку у червневі дні поспішають учні Христинівської другої у її стіни на зустріч з юністю, щоб віддатися далеким  спогадам про роки шкільної дружби, перше кохання, щоб зустрітися з тими, хто десять чи одинадцять років дарував свої знання і турботу.

Ведучий: І сьогодні, в ювілейні дні освідчитись в коханні своїй школі поспішають її випускники. Ми запрошуємо на сцену випускника 1966 року Миколу Архиповича Передрія, заслуженого працівника сільського господарства України.

(Звучит фонова музика)

Ведуча: Будь-яка школа славна не кількістю, а славою своїх учнів. І ми з усією відповідальністю заявляємо: ШКОЛО, ти можеш гордитися своїми випускниками. А ми, учні,  знаємо, що нам є на кого рівнятися.

Ведучий: Так, за 70 років свого існування Христинівської ЗОШ №2  більще 4-х тисяч учнів вийшли в самостійне плавання з її шкільного порогу. Понад 300 учнів нагороджено золотими і срібними медалями. Близько 90 відсотків випускників нашої школи здобули і продовжують здобувати освіту у вищих навчальних закладах України.

Ведуча. Є серед них військові і бізнесмени, вчителі, лікарі, журналісти, водії, продавці, прості робітники та трударі землі.

Ведучий. І артисти є, є менеджери, бухгалтери, економісти, судді, адвокати... Мабуть, немає такої професії, яка б була не під силу нашим випускникам.

Ведуча. Серед них є багато знаних людей, які досягли високих результатів у своєму житті, але всі наші випускники знайшли своє місце в житті, стали добрими спеціалістами і поважними людьми.

Серед них:…

(Ведучі по черзі називають випускників)

Вед. Пишаємося вами, дякуємо вам!

Ведуча. Доля розкидала випускників нашої школи в усі   куточки. Кожен із них обрав свою життєву дорогу, професію, створив власну сім’ю. Але де б вони не жили і яким ремеслом не займалися, усіх їх об’єднує те, що вони залишилися випускниками нашої школи.  Надаємо слово випускникам.

Виступ  випускників

Вед. Тебе, моя рідна школо, з  ювілеєм вітає   випускниця…

Ведуча Великий художник, великий учений, це звучить гордо. Та майже непомітна буденна та чи не найголовніша робота – вчителя, вихователя. Саме цю професію здобули випускники нашої школи,  які зараз працюють або працювали у нашій школі.

Вед. Нам дуже хочеться привітати тих, хто пов’язаний не одним, а кількома десятиріччями з нашою школою.

Вед. Привітати наших учителів та  працівників школи  -  випускників нашої альма-матері:

Ведуча. Вам, вчорашнім школярам, тим, хто вже визначив свій життєвий шлях і впевнено крокує ним дарує пісню випускниця Росада Олена.

Художній номер

Ведучі-випускники Саша та Іванка (із свічкою) виходить

Пам’яті початок

Про тих, хто не повернеться ніколи.

Хто серце витратив своє

У стінах рідної навіки школи.

Вони не зайдуть усміхаючись у класи

Їх вічність невблаганна забрала від нас.

Хоч їх не повернеш, навічно прекрасні

Їх душі у пам’яті, в наших серцях.

ФІЛЬМ - Слайд: запалена свічка. Звучить мелодія пісні «Свіча»

Ведуча. Сьогодні ми не можемо не згадати, що поруч із нами уже немає людей, доля яких була тісно пов’язана зі школою. Відійшли у небуття досвідчені педагоги, чудові люди, які присвятили все своє життя найважчій у світі професії - професії вчителя.

Ведучий. Ми пам’ятаємо і наших випускників, які трагічно загинули, виконуючи свій патріотичний обов’язок перед Батьківщиною

ОЛІЙНИКА ВОЛОДИМИРА,

ГЕОРГІЄВА ДМИТРА,

ГАЛЕТУ СЕРГІЯ

ІГОРЯ ВАЛЮКА     

Виконується пісня «Свіча»

 

БЛОК VІІІ. ПЕДРАДА «ШКОЛА  СУЧАСНА»  

(Звучить музика із кінофільму «Велика перерва»)

Ведучий 1. Наша школа. Яка вона тепер?

Ведучий 2. У ній постійний професійний педагогічний колектив, отже - терпляча!

Ведучий 3. Тут багато усміхнених облич, отже - щаслива!

Ведучий 4. Тут завжди раді своїм випускникам, отже - гостинна!

Ведучий 1. Тут завжди готові допомогти кожному учню, отже - добра!

Ведучий 2. Сюди колишні учні приводять своїх дітей, внуків, отже - улюблена!

Ведучий 3. Ось така наша школа.

Разом: Давайте краще дивитися разом....

( Фільм про досягнення школи)

Ведучий 4. Планета дитинства - це школа

Ведучий 1. кожен день прожитий тут свято

Ведучий 2. творять чудеса справжні чарівники – учителі

Ведучий 3.

Учитель – це мало чи багато?

Як працю цю промірять до кінця?!

Коли він ділить без останку свято

Велике серце – на малі серця!

Ведучий 4.  Мабуть, велике воно, учительське серце, коли на стільки вистачає його. Та й частіше болить воно ночами, бо  вміщується в ньому біль і радість всіх вихованців.

Ведучий 1. Так,  саме людська неповторність вчителя визначає обличчя нашого  навчального закладу.

Ведучий 2. І тому ми привітаємо тих, хто творить сьогоднішню історію школи. Талановиті, енергійні, добрі, справедливі - і все це педагоги Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Плески ювілярам. Саме завдяки цим тримається та успішно процвітає ШКОЛА №2.

Ведучий 3. Кожен із них – майстер, гідний пошани.

Ведучий 4. Але сьогодні особливо хочеться відзначити наставників, які взяли на свої плечі  непростий обов’язок - ростити ОБДАРОВАНІСТЬ і справилися з ним якнайкраще.

Слайд ___________

Ведучий 1. Для них заснована особлива шкільна нагорода ВІДКРИТЕ СЕРЦЕ.

Ведучий 2. ДЛЯ ВРУЧЕННЯ ЦІЄЇ НАГОРОДИ МИ  запрошуємо директора школи Людмилу Петрівну Кравченко.

Вихід директора

Ведучий 3. У зв’язку з ювілеєм школи педагогічною радою і профспілковим комітетом заснована шкільна нагорода ВІДКРИТЕ СЕРЦЕ за особистий внесок у розвиток Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

(Звучать фанфари)

Директор. За плекання творчої особистості, за працю, за терпіння, вміння надихати учнів і засвітлювати іскри таланту в дитячих душах, творчі здобутки, за відкрите велике учительське серце нагороджується:

Ведучий. Гуць Лариса Григорівна, учитель математики, неодноразово нагороджена грамотами обласного управління освіти.  УЧНІ Лариси Григорівни є переможцями обласних олімпіад і Малої академії наук.

Ведуча. Сокур Олена Вікторівна, учитель фізики, призер конкурсу "Учитель року 2013",  лауреат районної премії  імені Юрченка. УЧНІ Олени Вікторівни є переможцями обласних олімпіад і Малої академії наук.

Ведучий. Свіщенко Валентина Володимирівна, учитель української мови, керівник шкільного театру «Мальва». Вона всіх заряджає життєрадісною енергією, є берегинею історії та традицій школи, її люблять учні, випускники, колеги. працює в школі з 1977 року, загальний педагогічний стаж складає … років, стаж роботи в школі №2    40 років. Ця людина – яскравий приклад того, що вчителями не стають, ними народжуються.

Ведуча. Дорогі друзі! У нас залишилося ще дві нагороди ВІДКРИТЕ СЕРЦЕ.

Людмила Петрівна, вам слово.

Директор. За співпрацю, за відкритість, за благодійність. Ці слова повною мірою відносяться до засновника «благодійного фонду «Обдарованість»  випускниці 1980 року, педагога, директора приватної Лінгвістичної гімназії М.Києва Валентину Петрівну Дашковську.

Ведучий. Аплодистенти. Зустрічаємо Валентину Петрівну Дашковську.

Директор.

Ведучий.  Дякуємо Вам, Валентино Петрівно, за підтримку ДІТЕЙ улюбленої другої школи.

Директор. За співпрацю, за відкритість, за благодійність. Ці слова повною мірою відносяться і до мецената щорічного шкільного конкурсу «Учень року» нашого мера Наконечного М.М.


Ведучий 1. Я ось тут подумала, скільки за 70 років діяльності в школі працювало вчителів.  Сотні!

Ведучий 2.  Із цієї кількості є ті, які зберігають вірність їй не одне десятиліття.

Ведучий 3. У трудовій книжці яких є лише один запис    учитель Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Ведучий 4. За ВІДДАНІСТЬ ШКОЛІ, за багаторічну плідну працю та досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди 70-річного ювілею ПОДЯКА вручаться:

Ведучий 1.  заступнику директора з навчально-виховної роботи Козаренко Людмилі Антонівні.

Ведучий 2. учителю початкових класів Осадчій Людмилі Володимирівнаі

Ведучий 3. учителю трудового навчання Колоді Тетяні Вікторівні.

Ведучий 4. Дорогі вчителі, прийміть вітання з заслуженими нагородами і щирі оплески всього залу.

Ведучий 1. Рішенням педагогічної ради та профспілкового комітету вирішено: З нагоди 70-річного ювілею школи нагородити вчителів нашої школи почесними подяками, які пропрацювали на педагогічній ниві понад 25 років.

Ведучий 2. ДЛЯ ВРУЧЕННЯ ЦІЄЇ НАГОРОДИ МИ  запрошуємо голову профспілкового комітету Олену Григорівну Жучкову.

вихід

Ведучий 3. "за багаторічну сумлінну працю,  ініціативу, творчість і педагогічний пошук" та з нагоди 70-річного ювілею школи ПОДЯКА вручаться:

Ведучий 4. Дякуємо вам, наші любі за вашу сумлінну працю!

 

Ведучий 1. Друзі! Зараз ми вшановували наших досвідчених учителів. Настав час поговорити про молоду зміну педагогічного колективу.

Ведучий 2. А що про них говорити, на них потрібно дивитись і слухати.

Виступ учителів

Ведучий. Молодці зразу всім стало зрозуміло, що майбутнє педагогічного колективу є,  і воно йде в ногу з часом технологічно, інтерактивно і з любов’ю.

(Звучить «Мелодія серця»)

Ведучі по черзі. Ви тільки послухайте, що це за звук?

  • Це б’ється серце.
  • Так, це б ється серце нашої школи. І я знаю, що воно буде битися і далі все сильніше і голосніше.
  • А разом з ним будуть битися і наші серця.
  • Живи ж, школо, багато-багато років .
  • Нехай б’ються неспокійні серця.
  • Тобі бажаємо світла й перемог.
  • Процвітання, краси і добра,
  • Щоб ти довго і творчо жила.
  • Щоб всміхалось щасливе майбутнє,
  • І було все в тобі незабутнє.

Художній номер

 

Фінал

Вибігають дітки, біля сцени танцюють, старші на сцені

Віка Слєпа виконує пісню «З днем народження, школо!»

Гасне світло в залі

Фонова «Сюрприз»

На сцену директор виносить іменинний торт із свічками, вітає ще раз зі святом   Падає конфетті…Діти кричать «Ура!».

Фонова з кінофільму «Велика перерва»

Ведучий 1. Наша школа – це друга педагогічна симфонія. Довговічність її буде залежати від душевної енергії, вкладеної в неї її авторським колективом.

Ведучий 2. Вона  буде жити, як живе музика.

Ведучий 3. Ми впевнені завтра наші сміливі думки ляжуть на чисті аркуші, принесуть в нашу школу гармонію і натхнення.

Звучить Гімн школи.
Фонова з кінофільму «Велика перерва»

Ведуча 4.


Ось і закінчується свято.


Немов на крилах сплинув час.

Ми віримо, що рідна школа

Залишиться в серцях у вас. 
 

 

Ведучий 5.

І буде ще вісімдесятий

Не за горами ювілей.

І школа знов його відмітить,

Зустріне всіх своїх дітей


Ведучий 6: Хай в унісон б’ються серця всіх поколінь. Бо ж ми з вами одна родина .

Пісню «Родина» виконує В.Свіщенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Танець випускників

Танець дітей

 

 

   

Діти стоять на сцені. Звучать фанфари. Виходять ведучі.

 

 

 

 

1-й ведучий.      

Сьогодні музика лунає в залі,

І тоне в квітах урочистий зал.

В очах у кожного і радість, і надія

У нас сьогодні ювілей.

.1-й ведучий.   

Наповнім  музикою серця

влаштуємо з буден свято, 

бо ж ювілей прийшов до нас

нехай же він буде прекрасним буде

В усіх святкові, урочисті лиця

І радісно стурбовані серця.

Сьогодні свято — 70 річчя,

Матуся — школа наша, відміча.

1 Ведуча - Добрий вечір дорогі друзі!
2 Ведучий - Раді вас вітати у стінах рідної школи. Сьогодні ми зібралися на незвичайний урочистий  вечір, який присвячений 70-річчю рідної школи.
3 - Ми раді сьогодні вітати в цій залі всіх вчителів, які працювали і працюють в нашій школі. Випускників різних років, учнів, батьків та всіх працівників нколию
4 - Ми дякуємо також, всім почесним гостям, які прийшли до нас сьогодні на ювілей. Готуючись до зустрічі з вами, ми прагнули, щоб в цей вечір передати всім вам все, що маємо в серці: любов, вірність, тепло своєї душі.

Пісня

 

УЛЮБЛЕНА ШКОЛА

Погляд школи з добрими очима - промінь радості від чистоти,

В небо лине голосом дитини, та дарує мрії на Землі.

З першого уроку засівала нам – найдорожче в людях це душа,

Ця колиска з маминою піснею – джерело науки і добра.

Приспів:

Даруєш звуки, даруєш барви,

Та оживають фантазій згадки.

Від класики до рок-н-ролу

Дарує улюблена школа.

 

Ці думки і почуття відверті, летимо в твої обійми всі.

Галасливі зграйки поспішають в храм мистецтва, знань по всій Землі.

Двері ці відкриті настіж кожному и, допоки куля ще кружля,

Найцінніші скарби із минулого відкривають нам учителя.

 

По безмежних просторах Вкраїни розлетяться діти твої,

Понесуть в світ широкий, красивий щиру правду і зерна твої.

Від душі побажати Вам хочеться, щоб і нині і через віки

Розливались в серцях твої помисли, додавали нам сили й снаги.

1ведучий: Доброго дня вам, шановні гості нашого свята!

2 ведучий : Доброго дня вам, дорогі друзі! Сьогодні велике свято у кожного з нас – сьогодні День народження нашої рідної Мар’їнської загальноосвітньої школи № 1.

1ведучий: Ми раді вітати ветеранів школи і тих, хто веде зараз своїх учнів у Країну знань!

2ведучий: Ми вітаємо всіх гостей, хто прийшов розділити разом з нами хвилюючі моменти нашого свята.

 

docx
Пов’язані теми
Сценарії
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку